Gebrande koffiebonen - Specialty coffee

Fleur de Café is een koffiebranderij die gespecialiseerd is in het selecteren van de beste Specialty koffiebonen ter wereld. Deze bonen worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun unieke smaakprofielen en afkomstig uit de beste koffieregio's ter wereld, waaronder Colombia, Ethiopië, Kenia en Costa Rica.

Het selectieproces begint met het zorgvuldig beoordelen van de bonen op hun kwaliteit, grootte en rijpheid. Vervolgens worden de bonen ambachtelijk gebrand door onze koffiebranders. Fleur de Café's Specialty koffiebonen bieden een breed scala aan smaken en aroma's, afhankelijk van de afkomst en de roosterstijl. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de pure smaak van koffie met Fleur de Café's Specialty koffiebonen en laat je verrassen door een unieke koffiebeleving.

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Colombia Narino Galeras Volcanic 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Specialty koffie

Specialty of Microlot coffee

Een specialty coffee of microlot koffie is een zeer kleine partij (van vijf tot 100 zakken, meestal ongeveer 40 zakken) van een enkele boerderij die apart gezet wordt, omdat deze een cupping topscore van 85+ heeft. De meeste microlots komen van één enkele boer, maar ze kunnen ook de crème de la crème van de oogst van een landgoed of coöperatie zijn. Door het kleine aanbod is de prijs van de specialty koffiebonen hoger.

Wat is cupping?

Bij koffie cupping, of koffie proeven, wordt de smaak en de aroma's van koffie bepaald. Het cuppen is een professioneel onderdeel van de koffiehandel. De koffiebonen worden minimaal 3 keer beoordeeld voordat de bonen bij ons geleverd worden. Namelijk direct na de oogt, voordat de bonen verscheept worden en bij aankomst in het inport land. Elke koffiesoort krijgt aan de hand van het cuppen een cupping score. Deze score loopt van 0-100. De uiteindelijke score is een optelsom van 10 onderdelen waarop de koffie wordt beoordeeld. Zo krijgt een koffie een cijfer voor onder andere de smaak, de nasmaak, body, zuurgraad, zoetheid, balans en het aroma. Bij een standaard koffie-cupping-procedure wordt de koffie diep ingeslikt en wordt de koffie luid gesmoord zodat deze zich naar de achterkant van de tong verspreidt en vervolgens uitgespuugd. Professionele cuppers kunnen aan de hand van de smaak precies vertellen uit welke streek de bonen komen. Bij een cupping score vanaf 80 spreekt men van specialty coffee.

Koffie van Fleur de Café

Onze vers gebrande koffiebonen

In onze koffiebranderij worden elke dag koffiebonen vers gebrand in onze 2 kilo, 5 kilo, 20 kilo of 60 kilo koffiebrander. De vers gebrande koffiebonen uit onze koffiebranderij hebben een maximale branddatum van 2 maanden. Ook na 2 maanden zijn de koffiebonen nog van goede kwaliteit en heerlijk om te drinken, maar worden ze bij ons niet meer als vers aangemerkt. Op al onze zakken met koffiebonen is een tht datum aangegeven met een maximale consumptiedatum van 1 jaar. Doordat wij geen water toevoegen aan onze koffiebonen tijdens het brandproces, geniet je nog langer van de overheerlijke koffie.