Gemalen koffie en automaten koffie - Fris

Wil je genieten van overheerlijke smaakaroma’s uit jouw eigen koffiemachine? Met de gemalen koffie van Fleur de Café kan dat. Al onze koffie wordt met veel aandacht en precisie in onze eigen koffiebranderij gebrand en gemalen. Enkel de meest smakelijke koffiebonen worden in ons assortiment opgenomen, want echte kwaliteit proef je. Laat de gemalen koffie samenkomen met water en geniet van overheerlijke koffie aroma's. Met keuze uit uiteenlopende malingen bepaal je zelf de grofheid van jouw koffie. Jouw gemalen espresso koffie kopen bij een gespecialiseerde groothandel? Fleur de Café is jouw totaalleverancier. Ontdek ons assortiment hieronder.

Welke product zoek je?  Gemalen koffie  Vriesdroog koffie  Ijskoffie poeder   Chocodrink  Topping

Filter je resultaten
Er zijn 4 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Vriesdroog koffie Puro Colombia 500 gram

IJskoffie poeder Frappe2Day koffiesmaak 1,5 kg

IJskoffie poeder Vanille Frappe2Day 1,5 kg

IJskoffie poeder Witte Choco Frappe2Day 1,5 kg

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Espresso gemalen koffie kopen

De Italiaanse espresso wordt gemaakt van zeer fijn gemalen koffiebonen, die onder hoge druk van water worden bereid. Dit type koffie staat erom bekend zeer sterk te worden gedronken. De intense smaken komen vrij tijdens een zeer korte bereiding van de fijn gemalen koffiebonen. Water wordt onder hoge druk door de maling gedrukt, waardoor de smaken van de fijn gemalen koffiebonen snel worden afgegeven. Vervolgens ontstaat door de hoge druk ook een klein lekker schuimlaagje op de koffie. Vanwege de intensiteit van espresso wordt het gebruikelijk in een kopje van ongeveer 30ml geserveerd.

Gemalen koffie kopen bij Fleur de Café

Op een eenvoudige manier koffie zetten en toch genieten van de lekkerste koffie aroma's? Dat is natuurlijk wat je wilt. Door de vers gebrande koffiebonen in fijne stukjes te malen, kunnen deze makkelijk met water extraheren. Bij Fleur de Café heb je keuze uit uiteenlopende malingen, die voor verschillende koffieautomaten kunnen worden gebruikt.

Maar moet je nu juist fijn of grof gemalen koffie kopen? Dat is geheel afhankelijk van de zetmethode die je gebruikt en hoe je jouw koffie het liefst serveert. In ons assortiment vind je diverse soorten malingen. Zo kun je bij ons terecht om zowel fijn als grof gemalen koffie voor jouw horeca onderneming te kopen.

Gemalen koffie

Welke gemalen koffie voor mijn koffiemachine?

Met keuze uit een uitgebreid assortiment met koffiemalingen is het maken van de juiste keuze een lastige opgave. Echter is het wel belangrijk om het juiste type koffie voor jouw koffiemachine te vinden. Dit heeft allemaal te maken met de extractietijd van de koffie en het water. De tijd dat gemalen koffie en het water contact maken, bepaalt de smaak van jouw koffie. Je wilt immers niet dat je koffie te slap is, maar te sterk is ook niet lekker.

Bij gemalen koffie geldt dat hoe fijner de koffiebonen gemalen zijn, des te sneller de smaak aan het water wordt afgegeven. Een korte extractietijd zorgt dus voor een lichtere sterkte. Bedenk dus goed welk type gemalen koffie je wilt kopen. Bedenk goed waar jouw voorkeuren naar uitgaan en over welke koffiemachine je beschikt. Hieronder zijn de bekendste koffiemalingen voor je beschreven. Zo weet je welke koffiemaling bij jouw koffiemachine past.

Gemalen koffie voor espressomachine

De Italiaanse espresso, ook wel caffé-espresso genoemd, wordt gemaakt van zeer fijn gemalen koffiebonen, die onder hoge druk van water worden bereid. Deze koffiesoort staat erom bekend zeer sterk te worden gedronken. De intense smaken komen vrij tijdens een zeer korte bereiding van de fijn gemalen koffiebonen. Water wordt onder hoge druk door de maling gedrukt, waardoor de smaken van de fijn gemalen koffiebonen snel worden afgegeven. Door de hoge druk ontstaat ook een klein lekker schuimlaagje op de koffie. Vanwege de intensiteit van espresso wordt het gebruikelijk in een kopje van ongeveer 30ml geserveerd.

Gemalen koffie voor filterkoffieapparaat

Voor koffieapparaten met een filter wordt doorgaans een grovere koffiemaling gebruikt dan bij espresso. Om een subtiele en zachte koffiesmaak te krijgen, heeft filterkoffie een relatief lange extractietijd. De druk op het maalsel is een stuk lager dan bij espresso. Het warme water loopt dan ook voor 2 tot 8 minuten langs de koffie. Tijd genoeg om het beste uit jouw gemalen koffiebonen te halen.

Gemalen koffie voor cafetiere en percolator

Bij de cafetiere en percolator heeft koffie langer de tijd nodig om zijn aroma’s aan het hete water af te geven. Een grove koffiemaling is hiervoor dan ook heel geschikt. Bij een grove maling is de gemiddelde extractietijd langer. Het water heeft immers meer tijd nodig om de smaakaroma’s van de gemalen koffie op te nemen. Alleen dan haal je het beste uit jouw koffie. Voor de cafetiere en percolator is een standaardmaling dus een echte aanbeveling.

Topping 80

Cacao, ijskoffiepoeder en topping van Fleur de Café

Naast gemalen en automaten koffie verkoopt Fleur de Café ook cacao en Topping 80 in poedervorm. Topping poeder is geschikt voor een koffieautomaat. Het poeder zorgt voor een romig schuim voor koffie met melkvarianten. Omdat je niet alleen koffie wil aanbieden aan je gasten maar bijvoorbeeld ook een smeuïge en romige kop chocolademelk, hebben wij ook cacao poeder voor koffieautomaten.  

Wil je iets verfrissends serveren? Dan is ijskoffie de heerlijke zoete traktatie die je op je menukaart wil zetten. Met de handige ijskoffie poeders die je bij Fleur de Café kunt verkrijgen, maak je altijd een lekkere ijskoffie. 

Veel gestelde vragen

Hoe lang blijft gemalen koffie goed?

Gemalen koffie van Fleur de Café blijft na het openen gemiddeld twee weken goed. Ook daarna kun je van gemalen koffie genieten, maar zullen de smaken wellicht iets zijn afgenomen. Alle zakken worden voorzien van een tht datum, waar de precieze datum voor gebruik staat aangegeven. Ook bevatten de producten van Fleur de Café geen toegevoegde waters, waardoor de smaken langer goed blijven en je langer geniet van overheerlijk gemalen koffie.

Welke gemalen koffie voor espressomachine?

Voor het bereiden van espresso wordt zeer fijn gemalen koffie gebruikt. Espresso staat bekend om haar sterke smaakaroma’s, die onder zeer hoge druk van water ontstaan. Hoe fijner de maling is, hoe sneller de smaken aan het water worden afgegeven. Hierom is fijn gemalen koffie handig bij het zetten van goede espresso koffie.

Waar grof gemalen koffie kopen?

Jouw grof gemalen koffie koop je bij Fleur de Café. Binnen onze groothandel branden en malen we onze koffiebonen met veel precisie. Met keuze uit uiteenlopende koffiemalingen zit de perfecte maling voor jou en jouw horecaonderneming er gegarandeerd tussen. Van heel fijn tot extra grof, je bent bij Fleur de Café aan het juiste adres.

Andere koffie blogs

20.03.2024

Arabica versus Robusta: welke koffie is de beste?

Je wil de beste koffie en staat voor de keuze. Kies je voor Arabica- of Robustabonen? Dit blog helpt jou op weg. In grote lijnen is arabica de meest gebruikte van de twee. De Robustaboon pakt de tweede plek. Maar is dat terecht? We duiken er in dit artikel dieper in. Zo kan jij ontdekken welke koffieboon het beste bij jou past.
Lees meer
26.04.2022

Espresso bonen

De juiste koffiebonen vinden is een zoektocht, Fleur de Café helpt u graag hiermee. De juiste koffieboon is voor iedereen namelijk anders. Bent u eruit welke koffieboon het best bij uw smaak past? Bestel dan nu snel de lekkerste koffie online. Vers gebrand en snel geleverd!
Lees meer
19.02.2020

Welke koffiemaling heb ik nodig?

Welke soort koffiemaling u nodig heeft is afhankelijk van de zetmethode die u gebruikt. De volgende zetmethodes zijn heel bekend: Espressomachine, Filterkoffieapparaat, Cafetiere of Percolator
Lees meer