Gemalen koffie en automaten koffie

Wil je genieten van overheerlijke smaakaroma’s uit jouw eigen koffiemachine? Of wil je jouw gasten lekker verwennen? Met gemalen koffie van Fleur de Café kan dat. Onze internationale koffiebonen worden met veel aandacht en precisie in onze eigen koffiebranderij gebrand en gemalen. Enkel de meest smakelijk koffiebonen worden in ons assortiment opgenomen, want echte kwaliteit proef je. Laat de gemalen koffie samenkomen met water en je geniet van overheerlijke koffiesmaken.

Bij Fleur de Café heb je keuze uit verschillende soorten gemalen koffie en gevriesdroogde automaten koffie. Bepaal zelf hoe grof jouw koffie gemalen moet zijn. Zo kies je bijvoorbeeld voor grof gemalen koffie voor jouw percolator. Of kies je juist voor heel fijn gevriesdroogde koffiebonen? In dat geval wordt overtollig vocht gefilterd en geniet je nog meer en langer van de kwaliteitskoffiebonen. Bij vragen over de juist gemalen koffie voor jouw machine, helpen wij jou graag verder. Bekijk ons aanbod aan gemalen koffie en automaten koffie hieronder.

Filter je resultaten
Er zijn 10 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Standaard maling 1 kg

Vriesdroog koffie regular 500 gram

Cacao voor choco drink 1 kg

Topping poeder Latte 80 750 gram

Fleur de cafe Snelfilter Excellence 1 kg

Puro Colombia vriesdroog 500 gram

TBB vriesdroog Silver 500 gram

wfo1 Op = Op

OP=OP Tesoro Premium Caffe Classico IJskoffie 1 kg

Espresso Magnifique Decaf gemalen 250 gram

Granulaat 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Gemalen koffie van Fleur de Café

Op een eenvoudige manier koffie zetten en toch genieten van de lekkerste koffie aroma'skoffiearoma’s. Dat is natuurlijk wat je wilt. Door de vers gebrande koffiebonen in fijne stukjes te malen, kunnen deze makkelijk met water extraheren. Bij Fleur de Café heb je keuze uit uiteenlopende malingen, die voor verschillende koffieautomaten kunnen worden gebruikt.

Het type koffiemaling is dan ook afhankelijk van de zetmethode die je gebruikt. Ben je op zoek naar fijn of juist grof gemalen koffie? Wat zeker is, is dat je bij Fleur de Café keuze hebt uit verschillende soorten gemalen koffie en geniet van krachtige koffieproducten. Bij verwerking van onze producten worden toegevoegde waters vermeden, waardoor je nog langer geniet van een prachtig smakenpalet en verse geuren.

Gemalen koffie

Welke gemalen koffie voor mijn koffiemachine?

Er zijn veel verschillende soorten koffiemaling verkrijgbaar. Het is echter wel belangrijk om het juiste type koffie voor jouw koffiemachine te vinden. Dit heeft allemaal te maken met de extractietijd van de koffie en het water. De tijd dat gemalen koffie en het water contact maken, bepaalt de smaken van jouw koffie. Je wilt immers niet dat je koffie te slap is, maar te sterk is ook niet lekker.

Bij gemalen koffie geldt dat hoe fijner de koffiebonen gemalen zijn, des te sneller de smaak aan het water wordt afgegeven. Een korte extractietijd zorgt voor een lichtere sterkte. Het is aan jou waar de voorkeur naar uitgaat en over welke koffiemachine je beschikt. Hieronder zijn de bekendste koffiemalingen voor je beschreven. Zo weet je welke koffiemaling bij jouw koffiemachine past.

In het kort: standaard maling is geschikt voor een perculator en snelfilter maling is voor filter koffie.

Gemalen koffie voor espressomachine

De Italiaanse espresso, ook wel caffé-espresso genoemd, wordt gemaakt van zeer fijn gemalen koffiebonen, die onder hoge druk van water worden bereid. Deze koffiesoort staat erom bekend zeer sterk te worden gedronken. De intense smaken komen vrij tijdens een zeer korte bereiding van de fijn gemalen koffiebonen. Water wordt onder hoge druk door de maling gedrukt, waardoor de smaken van de fijn gemalen koffiebonen snel worden afgegeven. Door de hoge druk ontstaat ook een klein lekker schuimlaagje op de koffie. Vanwege de intensiteit van espresso wordt het gebruikelijk in een kopje van ongeveer 30ml geserveerd.

Gemalen koffie voor filterkoffieapparaat

Voor koffieapparaten met een filter wordt doorgaans een grovere koffiemaling gebruikt dan bij espresso. Om een subtiele en zachte koffiesmaak te krijgen, heeft filterkoffie een relatief lange extractietijd. De druk op het maalsel is een stuk lager dan bij espresso. Het warme water loopt dan ook voor 2 tot 8 minuten langs de koffie. Tijd genoeg om het beste uit jouw gemalen koffiebonen te halen.

Gemalen koffie voor cafetiere en percolator

Bij de cafetiere en percolator heeft koffie langer de tijd nodig om zijn aroma’s aan het hete water af te geven. Een grove koffiemaling is hiervoor dan ook heel geschikt. Bij een grove maling is de gemiddelde extractietijd langer. Het water heeft immers meer tijd nodig om de smaakaroma’s van de gemalen koffie op te nemen. Alleen dan haal je het beste uit jouw koffie. Voor de cafetiere en percolator is een standaardmaling dus een echte aanbeveling.

Topping 80

Cacao en Topping van Fleur de Café

Naast gemalen en automaten koffie verkoopt Fleur de Café ook cacao en Topping 80 in poedervorm. Topping poeder is geschikt voor een koffieautomaat. Het poeder zorgt voor een romig schuim voor koffie met melkvarianten. Omdat je niet alleen koffie wil aanbieden aan je gasten maar bijvoorbeeld ook een smeuïge en romige kop chocolademelk, hebben wij ook cacao poeder voor koffieautomaten.  

Veel gestelde vragen

Hoe lang blijft gemalen koffie goed?

Gemalen koffie van Fleur de Café blijft na het openen gemiddeld twee weken goed. Ook daarna kun je van gemalen koffie genieten, maar zullen de smaken wellicht iets zijn afgenomen. Alle zakken worden voorzien van een tht datum, waar de precieze datum voor gebruik staat aangegeven. Ook bevatten de producten van Fleur de Café geen toegevoegde waters, waardoor de smaken langer goed blijven en je langer geniet van overheerlijk gemalen koffie.

Welke gemalen koffie voor espressomachine?

Voor het bereiden van espresso wordt zeer fijn gemalen koffie gebruikt. Espresso staat bekend om haar sterke smaakaroma’s, die onder zeer hoge druk van water ontstaan. Hoe fijner de maling is, hoe sneller de smaken aan het water worden afgegeven. Hierom is fijn gemalen koffie handig bij het zetten van goede espresso koffie.

Andere koffie blogs

26.04.2022

Espresso bonen

De juiste koffiebonen vinden is een zoektocht, Fleur de Café helpt u graag hiermee. De juiste koffieboon is voor iedereen namelijk anders. Bent u eruit welke koffieboon het best bij uw smaak past? Bestel dan nu snel de lekkerste koffie online. Vers gebrand en snel geleverd!
Lees meer
19.02.2020

Welke koffiemaling heb ik nodig?

Welke soort koffiemaling u nodig heeft is afhankelijk van de zetmethode die u gebruikt. De volgende zetmethodes zijn heel bekend: Espressomachine, Filterkoffieapparaat, Cafetiere of Percolator
Lees meer
04.04.2019

Arabica vs Robusta koffiebonen

Koffiebonen zijn grofweg te verdelen in robusta en arabicabonen. De koffie is afkomstig van verschillende soorten koffieplanten. De Coffea Arabica en de Coffea Robusta. Deze soorten zijn beide oorspronkelijk afkomstig uit Ethiopië. Het land van de koffie. Arabica koffie is momenteel de meest gedronken koffie van de wereld. De huidige koffiemarkt bestaat voor zo’n 70 procent uit Arabica koffie en 30 procent uit Robusta koffie.
Lees meer