Ongebrande koffiebonen - Bench Maji

Bench Maji is een regio in het zuidwesten van Ethiopië, gelegen in de buurt van de grens met Zuid-Soedan. Het gebied staat bekend om zijn productie van koffie van hoge kwaliteit, waarvan het merendeel wordt geteeld door kleine boeren op hoogtes tussen de 1500 en 2200 meter boven zeeniveau.

Ongebrande koffiebonen uit Bench Maji worden vaak verkocht als "natuurlijk" of "ongewassen" vanwege het feit dat ze worden gedroogd met het vruchtvlees nog intact. Dit proces geeft de bonen een intensere smaak en aroma, maar vereist ook meer zorg en aandacht tijdens de verwerking.

De koffie-industrie is een belangrijke bron van inkomsten voor veel boeren in Bench Maji en speelt een belangrijke rol in de economische ontwikkeling van de regio. Door het blijven investeren in de koffieteelt en het verbeteren van de kwaliteit van de bonen, kan Bench Maji een belangrijke speler worden in de internationale koffiemarkt en bijdragen aan de welvaart van de lokale gemeenschappen.

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Nieuw!

Ethiopië Bench Maji ongebrand 1 kg

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
De Ethiopische vlag

Koffiebonen uit Bench Maji

Ongebrande koffie uit Bench Maji heeft een unieke en uitgesproken smaakprofiel. Het gebied waar de koffieplant groeit, is rijk aan vulkanische bodems en heeft een gematigd klimaat, ideaal voor de teelt van de koffieplant.

De koffiebonen uit Bench Maji worden meestal geteeld op hoogtes tussen de 1500 en 2200 meter boven zeeniveau en zijn vaak rijp vanaf december tot januari. De bonen worden met de hand geplukt, gewassen en gedroogd om de koffiebonen te verkrijgen.

Ongebrande koffie uit Bench Maji heeft een complexe en intense smaak. Het heeft vaak fruitige en bloemige tonen, met hints van chocolade, karamel en kruiden. De koffie heeft ook een subtiele zuurgraad en een volle body.

De koffieplant uit Bench Maji

De koffieplant in Bench Maji is een variëteit van de Arabica-koffieplant, die bekend staat om zijn hoge kwaliteit en unieke smaakprofielen. Het gebied waar de plant groeit, ligt in het zuidwesten van Ethiopië en staat bekend om zijn bergachtige landschap met rijke bodems en een gematigd klimaat, ideaal voor de koffieteelt.

De koffieplanten in Bench Maji worden meestal geteeld op hoogtes tussen de 1500 en 2200 meter boven zeeniveau. De plant heeft diepe wortels die de plant helpen om voedingsstoffen uit de grond te halen en zich te beschermen tegen droogte. Het gebied heeft voldoende regenval, waardoor de koffieplant goed kan groeien.

De koffiebessen aan de plant zijn vaak rijp vanaf december tot januari, waarna ze worden geplukt. De meeste boeren in Bench Maji plukken de bessen met de hand, omdat dit het beste resultaat oplevert en het mogelijk maakt om alleen de rijpe bessen te plukken. De bessen worden vervolgens gewassen, gedroogd en gesorteerd om de koffiebonen te verkrijgen.

De koffieplanten in Bench Maji produceren bonen met een uitgesproken smaakprofiel, waarvan de smaak varieert van fruitig en zoet tot kruidig en bloemig. Deze koffiebonen hebben een hoge kwaliteit en worden vaak gebruikt voor premium koffiesoorten en specialiteitenkoffies.