Ongebrande koffiebonen - Brazilië
Ongebrande koffiebonen uit Brazilië zijn een uitstekende keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een mildere smaak en tonen van chocolade, noten en karamel. Brazilië is een van de grootste koffieproducenten ter wereld en heeft een lange geschiedenis in het produceren van hoogwaardige koffiebonen. Het kopen van ongebrande koffiebonen uit Brazilië biedt ook de mogelijkheid om zelf de koffiebonen te branden en te experimenteren met verschillende smaken en intensiteiten.

Ongebrande bonen uit Brazilië
Zuid-Amerika is vrijwel het grootste gebied van alle koffieproducerende landen. Dit komt door Brazilië, dit is het grootste koffieproducerende landen in dit werelddeel maar ook ter wereld. Brazilië heeft wereldwijd een goede naam als het om koffie gaat, dit komt mede door de hoge koffieproducties. De Braziliaanse ongebrande bonen worden vaak in een melange of blend gebruikt. De bonen uit Brazilië zijn semi-washed, dit wil zeggen dat de groene bonen gewassen en gedroogd worden met de bessen er nog gedeeltelijk omheen. Daardoor krijgen de bonen een wat zoetere en mokka-achtige smaak. Bovendien bieden ongebrande bonen uit Brazilië ook de mogelijkheid om zelf te branden en te experimenteren met verschillende smaken en intensiteiten.
Koffiebessen uit Brazilië
De groene bonen groeien, in koffiebessen, aan koffieplanten goed in de tropen op een vruchtbare grond en waar genoeg regen valt. Wist je dat een koffieplant ongeveer 3 tot 5 jaar nodig heeft om te groeien voordat er geoogst kan worden? Daarnaast is een koffiebes een vrucht en geen boon, zoals veel mensen wel denken. De koffiebes is meestal rood van kleur en heeft 2 zaden. De zaden zijn omgeven met een zachte laag van slijm en een dunne huid. Maar wist je dat de Brasil Yellow Bourbon bes geen rode kleur heeft maar geel? Vandaar ook de naam "Yellow"Bourbon. De zoete smaak komt van de gele bes af. Deze gele koffiebessen komen van de oorspronkelijke koffiestruik (de Bourbon).

De koffiegordel of ‘coffee belt’
De Coffee belt is een naam voor een aantal landen en regio’s die rondom de evenaar liggen. In deze landen is het vrijwel altijd tussen de 25 graden en noorden en 30 graden ten zuiden van de evenaar. Door dat de temperatuur in deze regio’s lekker warm is, zijn dit ook de landen waar het tropenklimaat actief is. In de koffiegordel vallen veel landen zoals Brazilië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Peru, Indonesië, Vietnam, Ethiopië, Kenia, Rwanda, Tanzania, Oost-Timor en ga zo maar door.
De top 10 van koffieproducerende landen:
1. Brazilie - 35%
2. Vietnam - 14%
3. Indonesie - 7%
4. Colombia - 6%
5. Ethiopie - 5%
6. India - 3,5%
7. Honduras - 3%
8. Mexico - 3%
9. Peru - 3%
10. Guatemala - 2,5%