Ongebrande koffiebonen - Colombia

Ongebrande koffiebonen uit Colombia zijn geliefd om hun unieke smaakprofiel en hoge kwaliteit. Colombia is een van 's werelds grootste producenten van koffie, en staat bekend om de productie van arabica koffie van topkwaliteit.

De Colombiaanse koffiebonen hebben over het algemeen een zachte en zoete smaak met tonen van chocolade, noten en citrusvruchten. Het gebied waar de koffiebonen worden verbouwd, het Andesgebergte, heeft een perfect klimaat voor de koffieteelt. De koffieboeren in Colombia zijn erg trots op hun koffiecultuur en zijn toegewijd aan het leveren van hoogwaardige koffiebonen.

Filter je resultaten
Er zijn 4 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Colombia Supremo 1 kg ongebrand

Colombia Narino Galeras Volcanic 1 kg ongebrand

wfo1 Nieuw!

Colombia Bolivar 1 kg ongebrand

wfo1 Bio

Colombia Excelso Bio 1 kg ongebrand

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Vlag van Colombia

Koffie uit Colombia

Colombia is een van de meest diverse koffieproducerende landen op het gebied van hoogwaardige smaakprofielen. Colombia is niet alleen een van 's werelds grootste koffieproducerende landen, het heeft ook een sterk ontwikkelde en vooruitstrevende koffie-infrastructuur. De koffiesoorten uit Colombia hebben een rijk aroma, een evenwichtige notensmaak, een sterke body en een aanwezige, aangename zuurgraad.

Ongebrande koffiebonen uit Colombia worden vaak gebruikt voor de productie van Single Origin koffies, die de unieke kenmerken van de regio weerspiegelen waarin ze zijn verbouwd. De bonen worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geplukt om ervoor te zorgen dat alleen de rijpste en hoogste kwaliteit bonen worden gebruikt. Het ongebrande proces zorgt ervoor dat de delicate smaken en aroma's behouden blijven en dat de bonen hun maximale versheid behouden.

De koffieplant in Colombia

Colombia is een van de grootste producenten van koffie ter wereld en de koffie-industrie speelt een belangrijke rol in de economie van het land. De koffieplant groeit voornamelijk in de Andes-regio van Colombia, waar de omstandigheden ideaal zijn voor de teelt van koffie.

De koffieplanten worden meestal geplant op hellingen of terrassen om te voorkomen dat water zich ophoopt en om erosie tegen te gaan. De planten worden regelmatig gesnoeid en onderhouden om de productiviteit te verhogen en ziektes te voorkomen.

Er zijn verschillende soorten koffieplanten die in Colombia worden geteeld, waaronder de Arabica en de Robusta. Arabica-koffie is de meest voorkomende soort in Colombia en wordt beschouwd als een van de beste koffiesoorten ter wereld vanwege de smaak en het aroma.

Colombiaanse koffie wordt vaak met de hand geplukt om alleen de rijpe bessen te selecteren en de beste kwaliteit te garanderen. De bessen worden vervolgens ontdaan van hun buitenste laag om de koffiebonen te onthullen, die vervolgens worden gewassen en gedroogd voordat ze worden geroosterd en verpakt.