Ongebrande koffiebonen - Guatemala

Guatemala staat bekend om zijn hoogwaardige ongebrande koffiebonen, vooral de Arabica-variëteit. De koffieplantages bevinden zich op hoogten variërend van 500 tot 2000 meter boven zeeniveau, waardoor de groene bonen zich ontwikkelen met een volle smaak en een complex aroma. Guatemalaanse koffiebonen hebben meestal een lichte zuurgraad en tonen van chocolade, noten en fruit.

Guatemalaanse koffiebonen worden vaak gewaardeerd door koffieliefhebbers van over de hele wereld vanwege hun unieke smaakprofiel en hoogwaardige kwaliteit.

Filter je resultaten
Er zijn 2 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Guatemala Antigua Pastoral 1 kg ongebrand

Guatemala Arabica SHB 1 kg ongebrand

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Vlag van Guatemala

Koffie uit Guatemala

Guatemala is een belangrijke producent van hoogwaardige koffiebonen. De koffieplantages bevinden zich op hoogtes tussen de 500 en 2000 meter boven zeeniveau, wat bijdraagt aan de volle smaak en het complexe aroma van de bonen. De koffie uit Guatemala is meestal van de Arabica-variëteit en heeft een lichte zuurgraad met tonen van chocolade, noten en fruit. Koffieboeren in Guatemala zijn toegewijd aan duurzame landbouwpraktijken, waaronder biologische teelt en bescherming van de biodiversiteit. Guatemalaanse koffiebonen zijn populair bij koffieliefhebbers van over de hele wereld vanwege hun unieke smaakprofiel en hoogwaardige kwaliteit. Guatemala heeft ook een lange geschiedenis in de koffieproductie en is een van de oprichters van de internationale koffie-organisatie.

De koffieplant uit Guatemala

De koffieplant is een belangrijk gewas in Guatemala en groeit op grote schaal op de plantages verspreid over het land. Er zijn verschillende soorten koffieplanten die in Guatemala worden geteeld, waaronder de Arabica- en Robusta-variëteiten. De planten groeien goed op de hoogtes tussen de 500 en 2000 meter boven zeeniveau, waar het klimaat en de bodemgesteldheid ideaal zijn voor de ontwikkeling van de koffiebonen.

Het oogsten van koffie in Guatemala gebeurt meestal met de hand en is een intensief proces. De koffiebessen rijpen niet allemaal tegelijkertijd, waardoor ze handmatig moeten worden geplukt wanneer ze rijp zijn. Het oogstseizoen in Guatemala loopt meestal van november tot april.

De koffie uit Guatemala heeft een uniek smaakprofiel, dat wordt beïnvloed door het klimaat en de hoogte van de plantage. De bonen hebben vaak een volle, rijke smaak met tonen van chocolade, noten en fruit, en een lichte zuurgraad. Koffieboeren in Guatemala zijn toegewijd aan duurzame landbouwpraktijken en streven naar het behoud van lokale ecosystemen door middel van biologische teelt en bescherming van de biodiversiteit. De koffieproductie is een belangrijk onderdeel van de economie van Guatemala en draagt bij aan de ontwikkeling van de lokale gemeenschappen.