Ongebrande koffiebonen - Kenya

Ongebrande bonen uit Kenia kunnen verschillen in grootte, vorm en kleur, afhankelijk van de specifieke variëteit en groeiomstandigheden. Ze hebben vaak een lichtgroene kleur en zijn van gemiddelde grootte. Het is belangrijk om ongebrande bonen uit Kenia zorgvuldig te selecteren en op te slaan om de beste kwaliteit te behouden.

Als je thuis zelf koffie wilt branden, kun je ongebrande bonen uit Kenia proberen om de unieke smaken en aroma's van deze koffie te ervaren. Het is belangrijk om te onthouden dat het brandproces een grote invloed heeft op de smaak van de koffie, dus experimenteer met verschillende brandtijden en -temperaturen om de smaak te vinden die het beste bij jou past.

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Kenya AA plus 1 kg ongebrand

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
De vlag van Kenia

Koffie uit Kenya

Keniaanse koffiebonen staan bekend om hun hoge kwaliteit en unieke smaakprofiel, en worden beschouwd als een van de beste koffiesoorten ter wereld. De koffieplantages in Kenia bevinden zich voornamelijk in de centrale hooglanden van het land, op een hoogte van ongeveer 1.500 tot 2.000 meter boven zeeniveau.

Keniaanse koffiebonen worden voornamelijk geteeld van de Arabica-variëteit, die bekend staat om zijn complexe smaken en aroma's. De koffieplanten worden vaak in de schaduw van andere bomen geteeld, waardoor de bessen langzamer rijpen en een hogere kwaliteit krijgen. Keniaanse koffie wordt meestal geproduceerd door kleine boeren die hun koffiebessen oogsten en deze verkopen aan lokale koffiecoöperaties, die de koffiebonen vervolgens verwerken en exporteren.

Keniaanse koffie heeft een uniek smaakprofiel met een heldere zuurgraad en tonen van bessen, citrusvruchten en zwarte bessen, evenals een bloemige geur. Dit komt door het specifieke terroir van Kenia, waarbij de bodem en het klimaat bijdragen aan de smaak van de koffiebonen. Keniaanse koffie is ook bekend om zijn volle lichaam en heldere afdronk.

De koffieplant in Kenia

De koffieplant in Kenia is voornamelijk van de Arabica-variëteit en wordt geteeld op de hellingen van de bergketens in het centrale hoogland van Kenia, op een hoogte van ongeveer 1500 tot 2100 meter boven zeeniveau. Kenia is een van de belangrijkste koffieproducenten in Afrika en staat bekend om zijn hoge kwaliteit koffiebonen.

De koffieplanten in Kenia worden meestal geteeld in de schaduw van andere bomen, waardoor de bessen langzamer rijpen en een hogere kwaliteit krijgen. De koffiebessen worden met de hand geplukt en geselecteerd om alleen de rijpe bessen te oogsten. Na het oogsten worden de bessen gewassen om het vruchtvlees te verwijderen en vervolgens gedroogd.

De koffieteelt is een belangrijke bron van inkomsten voor veel Kenianen, met name voor kleine boeren die hun koffiebessen oogsten en deze verkopen aan lokale koffiecoöperaties. Deze coöperaties werken samen om de koffie te verwerken en te exporteren, en werken ook aan het verbeteren van de kwaliteit van de koffie en het ondersteunen van de gemeenschappen waarin ze actief zijn.