Ongebrande koffiebonen - Mild - Biologisch

Ben je op zoek naar ongebrande biologische koffiebonen met een body en complexe smaken? Dan zijn de groene koffiebonen van Fleur de Café een echte aanbeveling. Onze koffiebonen zijn grofweg te verdelen in robusta en arabicabonen. De koffie is afkomstig van twee verschillende soorten koffieplanten, namelijk de Coffea Arabica en de Coffea Robusta. Deze soorten zijn beide oorspronkelijk afkomstig uit Ethiopië. En Ethopië is het land van de koffie. Arabica koffie is momenteel de meest gedronken koffie van de wereld. De huidige koffiemarkt bestaat voor zo’n 70 procent uit Arabica koffie en 30 procent uit Robusta koffie.

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Bio

Honduras Bio 1 kg ongebrand

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Biosticker Fleur de Café

Biologische koffiebonen

Ben je op zoek naar koffiebonen van hoge kwaliteit, die enkel op duurzame wijze wordt geteeld? Dan is de biologische koffie echt wat voor jou en ook voor jouw onderneming. Biologische koffiebonen zijn pas biologisch wanneer er geen chemische en synthetische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest is dan ook uitgesloten binnen onze producties. Op onze biologische koffiebonen zit het Fleur de Café SKAL-keurmerk. 

Skal logo

SKAL-certificaat

Wij hebben beide soorten, zowel biologische als conventionele ongebrande bonen in ons assortiment. Het onderscheid tussen deze koffiebonen zien wij doordat er ‘Organic’ bij binnenkomst op de jutezak en op de factuur staat. De leverancier van de ongebrande koffiebonen heeft op zijn beurt een officieel certificaat waaruit blijkt dat hij biologische bonen mag verkopen. Ook wij als koffiebranderij hebben zo’n officieel certificaat. In Europa worden biologische producten gecontroleerd door de SKAL.  Wanneer er dus een groene sticker op een artikel zit met een SKAL nummer dan kun je ervan uitgaan dat je een biologisch geteeld product in handen hebt.

Biologisch is geen fair trade

Biologische koffie is een vorm van duurzaam verbouwen, fairtrade productie streeft ook naar duurzaamheid. Maar toch werken biologisch en fairtrade niet vanuit hetzelfde uitgangspunt. Fair trade staat voor ‘eerlijke handel’, de focus ligt daarbij op een rechtvaardige prijs voor producenten in het land van herkomst. Bij fairtrade handel draait het om afspraken over prijs en afname van de thee en koffie. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de productie van fairtrade producten. Maar fairtrade producten zijn niet automatisch biologisch. Toch zie je dat vooral kleine koffieboeren van nature ook liever biologisch verbouwen. Ze zijn namelijk zuinig op hun land en op de toekomst van dat land en daardoor op hun inkomen. Daardoor is voor hen biologisch verbouwen een logische manier, niet om aan de vraag van ons westerse consumenten te voldoen, maar een noodzaak voor henzelf en de toekomst en zo hoort het ook.