Ongebrande koffiebonen - Oeganda

Ongebrande bonen uit Oeganda komen voornamelijk van de Robusta-variëteit van de koffieplant en worden verbouwd in de westelijke en centrale regio's van het land, op een hoogte van ongeveer 800 tot 1.400 meter boven zeeniveau. Oeganda is na Ethiopië de grootste producent van koffie in Afrika en heeft een lange geschiedenis van koffieteelt, die teruggaat tot de jaren 1900.

De koffieplantages in Oeganda zijn meestal in handen van kleine boeren, die hun oogst verkopen aan lokale coöperaties. Deze coöperaties werken samen om de koffie te verwerken en te exporteren, en hebben zich ingezet om de kwaliteit van de koffiebonen te verbeteren en duurzame teeltpraktijken te bevorderen.

Ongeroosterde bonen uit Oeganda hebben een kenmerkende smaakprofiel, met een robuuste, aardse smaak en tonen van chocolade en noten. De Robusta-variëteit staat erom bekend dat deze meer cafeïne bevat dan de Arabica-variëteit, waardoor deze bonen ideaal zijn voor espressoblends en andere koffiemelanges.

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Direct trade

Uganda Arabica Bugisu AA 1 kg ongebrand

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Vlag van Oeganda

Koffie uit Oeganda

Oegandese koffie heeft een uniek smaakprofiel, met een sterke, volle smaak en een hoog cafeïnegehalte. De Robusta-variëteit die in Oeganda wordt geteeld, staat bekend om zijn bittere en aardse smaak, met tonen van chocolade en noten.

De koffieteelt is een belangrijke bron van inkomsten voor veel mensen in Oeganda, met name kleine boeren op het platteland. Lokale coöperaties spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van deze boeren en het helpen van hen om hun koffiebonen te verwerken en te verkopen op de internationale markt.

De koffieplant uit Oeganda

De koffieplant in Oeganda bestaat voornamelijk uit de Robusta-variëteit en wordt geteeld in verschillende regio's van het land, waaronder het westen en het centrale deel. Robusta-koffie is van nature veerkrachtiger dan Arabica-koffie en kan daarom beter tegen de warme en vochtige omstandigheden die in sommige delen van Oeganda voorkomen.

De koffieplanten in Oeganda worden meestal geteeld op kleine plantages, meestal in handen van kleine boeren. De koffiebessen worden met de hand geplukt en gesorteerd om alleen de rijpe bessen te selecteren. Na het oogsten worden de bessen verwerkt via een van de twee methoden: de "natte methode" of de "droge methode".

Bij de natte methode worden de bessen gewassen om het vruchtvlees te verwijderen, voordat ze worden gedroogd. Bij de droge methode worden de bessen gedroogd met het vruchtvlees nog intact, voordat het vruchtvlees wordt verwijderd. Beide methoden kunnen leiden tot verschillende smaken en kenmerken in de koffiebonen.