Ongebrande koffiebonen - Oost-timor

Ongebrande bonen uit Oost-Timor hebben een unieke en uitgesproken smaakprofiel. Oost-Timor is een klein eiland land in Zuidoost-Azië, gelegen tussen Indonesië en Australië. De koffieplantages bevinden zich voornamelijk in de bergachtige regio's van het land en worden vaak beheerd door kleine boeren.

De ongebrande bonen uit Oost-Timor hebben een volle body en een lage zuurgraad, met tonen van chocolade, noten en kruiden. Deze bonen zijn vaak afkomstig van de Typica-variëteit, die bekend staat om zijn complexe smaakprofiel. Oost-Timor heeft zich de afgelopen jaren op de kaart gezet als producent van hoge kwaliteit Arabica-koffie, dankzij de inspanningen van lokale boeren en koffiecoöperaties.

Ongebrande bonen uit Oost-Timor zijn populair bij koffieliefhebbers vanwege hun unieke smaakprofiel en hun duurzame en ethische productie. Ze worden vaak gebruikt als single-origin koffie of als onderdeel van blends, en zijn een geweldige keuze voor koffiebranders die op zoek zijn naar nieuwe smaken en variëteiten.

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Bio

Oost-Timor Lacau Bio 1 kg ongebrand

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
De vlag van Oost Timor

Koffie uit Oost-timor

Ongebrande bonen uit Oost-Timor zijn geliefd bij koffieliefhebbers vanwege hun unieke smaakprofiel en hun duurzame en ethische productie. De bonen worden voornamelijk geteeld op kleine percelen in de bergachtige regio's van Oost-Timor, waar de koffieplanten gedijen in het vochtige en tropische klimaat.

De ongebrande bonen uit Oost-Timor hebben een volle body en een lage zuurgraad, met tonen van chocolade, noten en kruiden. Dit smaakprofiel wordt beïnvloed door de koffieplanten die in de regio worden geteeld, zoals de Typica- en Hibrido de Timor-variëteiten.

Ongebrande bonen uit Oost-Timor zijn vaak populair als single-origin koffie en worden soms ook gebruikt in blends. Koffiebranders waarderen de unieke smaakprofielen van de bonen en kunnen experimenteren met verschillende brandingsprofielen om hun smaak verder te ontwikkelen. Oost-Timor blijft een belangrijke producent van hoogwaardige koffie en biedt koffieliefhebbers over de hele wereld een unieke en onderscheidende koffie-ervaring.

De koffieplant uit Oost-Timor

De koffieplant uit Oost-Timor behoort tot de Arabica-variëteit en wordt voornamelijk geteeld op de berghellingen van het land. Het klimaat in Oost-Timor is vochtig en tropisch, en de bodems zijn rijk aan mineralen en voedingsstoffen, waardoor de koffieplant zich goed kan ontwikkelen.

De koffieplanten in Oost-Timor worden vaak op kleine percelen beheerd door familieboerderijen. Deze boeren werken samen in coöperaties om hun koffiebonen te verkopen en de kwaliteit van hun productie te verbeteren. De koffieplanten worden met de hand geplukt en de bessen worden zorgvuldig gesorteerd om alleen de rijpe te plukken.

De koffieplanten in Oost-Timor produceren bonen met een unieke smaakprofiel. Ze hebben vaak een lage zuurgraad en een volle body, met tonen van chocolade, noten en kruiden. Deze koffie is ook bekend om zijn lage cafeïnegehalte.