Ongebrande koffiebonen - Peru

Ongebrande koffie uit Peru heeft over het algemeen een milde tot medium smaakprofiel, met tonen van noten en chocolade, en soms een licht fruitige nasmaak. Peru is een grote producent van (biologische) koffie en staat bekend om zijn hoogwaardige Arabica koffiebonen.

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Peru washed Arabica 1 kg ongebrand

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Vlag van Peru

Koffie uit Peru

De koffieplantages in Peru bevinden zich voornamelijk in de Andesregio's, op hoogtes tussen de 1000 en 2000 meter boven zeeniveau. De meeste koffieboeren in Peru zijn kleine boeren die hun koffie op traditionele wijze telen, zonder gebruik te maken van pesticiden of synthetische meststoffen. Dit heeft geleid tot een groeiende vraag naar biologische Peruaanse koffie op de internationale markt.

Na de oogst worden de koffiebessen gewassen en vervolgens gedroogd in de zon of op verhoogde bedden. Het drogen kan tot twee weken duren, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Na het drogen worden de bonen gesorteerd op grootte en kwaliteit voordat ze worden verkocht als ongebrande bonen.

Peru heeft zich de afgelopen jaren sterk gericht op het verbeteren van de duurzaamheid van zijn koffieproductie. Zo heeft het land programma's opgezet om koffieboeren te helpen bij het verbeteren van hun teelt- en oogsttechnieken, en om de toegang tot krediet en marketing te verbeteren. Dit heeft bijgedragen aan de reputatie van Peru als een producent van hoogwaardige, duurzame koffie.

De koffieplant uit Peru

De koffieplant in Peru is voornamelijk van de Arabica-variëteit, die wordt geteeld op hoogtes tussen de 1000 en 2000 meter boven zeeniveau. De planten groeien meestal in schaduwrijke omgevingen, waar ze profiteren van de bescherming tegen direct zonlicht en de voedingsstoffen die afkomstig zijn van andere planten die in de buurt groeien.

Peruaanse koffieplanten hebben doorgaans een lange groeitijd van ongeveer 9 maanden tot een jaar. De bloei van de planten begint in augustus of september, gevolgd door de rijping van de koffiebessen, die begint in maart en kan doorgaan tot augustus. De meeste koffieboeren in Peru oogsten de koffiebessen met de hand, wat resulteert in een hogere kwaliteit van de bonen.

De koffieplanten in Peru zijn vaak geteeld met behulp van traditionele landbouwmethoden en zijn meestal biologisch geteeld, zonder gebruik te maken van pesticiden of synthetische meststoffen. Koffieboeren in Peru hebben ook gewerkt aan het ontwikkelen van technieken voor agroforestry, waarbij koffieplanten worden geteeld in combinatie met andere gewassen zoals fruitbomen, om de biodiversiteit van hun landbouwbedrijven te bevorderen en de bodemvruchtbaarheid te verbeteren.