Ongebrande koffiebonen - Vol

Wil je een eigen melange van gebrande koffie koffiebonen maken? Wil je graag de sterkte van jouw koffie bepalen? Speciaal voor jou hebben we een breed assortiment met ongebrande koffiebonen opgenomen. Fleur de Café biedt enkel de beste en lekkerste Arabica en Robusta koffiebonen. Deze ongebrande koffiebonen, ook wel groene koffiebonen genoemd, worden geïmporteerd vanuit verschillende landen en hebben unieke smaken. Brandt jouw eigen koffiebonen vers of melangeer verschillende soorten ongebrande koffiebonen met elkaar tot de ideale smaak.

Naast de originele ongebrande koffiebonen, ook wel de Single Origins genoemd, heb je ook keuze uit andere verschillende soorten koffiebonen. Zo zijn de ongebrande koffiebonen ook verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals chocola, mokka en vanille. Daarnaast zijn onze decafé en biologische ongebrande koffiebonen erg populair. Naast dat de koffiebonen overheerlijk lekker zijn, geniet je verantwoord van jouw heerlijke koffie. Bekijk hieronder ons aanbod.

Filter je resultaten
Er zijn 3 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Colombia Narino Galeras Volcanic 1 kg ongebrand

Java Preanger 1 kg ongebrand

Guatemala Arabica SHB 1 kg ongebrand

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Koffie van ongebrande koffiebonen

Wist je dat ongebrande koffiebonen oorspronkelijk geen bonen, maar bessen zijn? Allereerst worden de koffiebessen geoogst en geschild, waarna twee groene koffiebonen overblijven. Dit zijn de verse ongebrande koffiebonen die je in ons assortiment vindt. Om van een heerlijke kop koffie te kunnen genieten, dienen de ongebrande koffiebonen eerst te worden gebrand. Anders is het niet mogelijk om er koffie van te kunnen zetten. Beschik je niet over een koffiebrander? Kijk dan eens in ons assortiment met gebrande koffiebonen.

Al kun je van ongebrande koffiebonen geen overheerlijke koffie zetten, is het wel gebruikelijk om een extract van groene bonen te trekken. De ongebrande koffiebonen dienen eerst gemaald te worden met een sterke koffiemachine want groene bonen zijn heel hard. Het trekken van ongebrande bonen is hartstikke gezond. Zo zitten de bonen boordevol antioxidanten en zou het een afslankende werking hebben. Ook bevatten ze veel cafeïne en geven ze enorm veel energie. Het drinken van ongebrande koffiebonen geeft wel een andere smaak dan de gebrande variant. De smaak is namelijk wat sterker en zoeter dan wanneer je koffie van gebrande koffiebonen drinkt.

Veel gestelde vragen

Over onze (ongebrande) koffiebonen

Om van de lekkerste koffie te kunnen genieten, zijn verse en kwalitatieve koffiebonen een belangrijke basis. Speciaal voor jou heeft Fleur de Café een selectie gemaakt van de beste koffiebonen met unieke eigenschappen. Deze zijn afkomstig van verschillende landen van over heel de wereld. Zo groeien onze Arabica koffiebonen voornamelijk in de hoger gelegen gebieden van Afrika en Zuid-Amerika. Deze koffieboon heeft een heerlijke en fijne geur en is daarnaast mild van smaak. 65% van de totale koffieproductie wordt van deze koffiebonen gemaakt.

De Robusta koffiebonen groeien daarentegen in laaggelegen koffiegebieden in Azië en Afrika. In de gebieden rondom de evenaar groeien ze het best en krijgen ze hun krachtige en volle smaken. Zo worden de ongebrande koffiebonen voornamelijk verbouwd in Colombia, Brazilië, Ethiopië, Indonesië en Vietnam. Naar welke smaken of koffiebonen je ook op zoek bent, bij Fleur de Café heb je keuze uit een breed aanbod aan internationale koffiebonen. Hier lees je meer over de afkomst van onze verse koffiebonen.

Koffiebrander kopen

Om van een overheerlijk kop koffie te kunnen genieten, moeten de groene ongebrande koffie bonen zelf nog worden gebrand. Er zijn meerdere manieren om nog ongebrande koffie te branden. Denk aan een thuisbrander, pan of zelfs popcornmachine. De beste manier is natuurlijk om gebruik te maken van een professionele koffiebrander. Om zelf jouw koffie te branden, vind je ons assortiment verschillende koffiebranders.

Ongebrande koffie kopen

Wil je graag ongebrande koffiebonen kopen? Bij Fleur de Café kan dat heel eenvoudig en snel. Plaats de ongebrande koffiebonen in de winkelmand, ga over tot afrekening en jouw bestelling wordt op jouw afleveradres bezorgd.