Sluiten

koffiebranderij Loring

Koffiebranderij | Fleur de Café | Koffie en thee voor fijnproevers

Koffiebranderij Fleur de Café: modern en energiezuinig

Fleur de Café is sinds 2014 een ambachtelijke koffiebranderij. In ons pand in Deventer zorgen vijf roasters dagelijks voor vele kilo's vers gebrande koffiebonen. Na het branden worden de koffiebonen zo snel mogelijk verpakt in een koffiezak met ventiel zodat de bonen tijd hebben om te ontgassen en daarnaast niet hun versheid verliezen. De koffiezak is voorzien van een etiket, hierop staat altijd de branddatum vermeld. U kunt bij ons terecht voor vers gebrande arabica koffie vanaf 1 kilo. 

duurzaam koffiebranderij

Duurzaam koffiebranderij met een Loring roaster

Met de Loring S70 Peregrine koffiebrander is Fleur de Café sinds 2018 in het bezit van een van de energiezuinigste koffiebranders ter wereld. De Loring brander gebruikt namelijk 80% minder gas dan traditionele koffiebranders. Doordat de Loring geen naverbrander nodig heeft is er ook veel minder gas nodig. Met de aanschaf van de Loring heeft Fleur de Café zich ontwikkeld tot een van de modernste en energiezuinigste koffiebranderijen van Europa. Bijzonder aan de Loring is dat werkelijk alles ingesteld kan worden. Verder heeft de Loring een geavanceerde luchtcirculatie. De Loring werkt in principe zo: warmte wordt door een ventilator de trommel in geduwd. Die warmte wordt dan door het bonenbed gedreven en door een retourventilator (die de lucht terug in de branderkamer terugbrengt) teruggetrokken. Dit proces herhaalt zich. Alleen is de trommel stationair en worden de bonen gekarnd door draaiende peddels. De bonen worden dus niet door geleidende warmte, maar door convectiewarmte gebrand.

 

brandprofiel

Koffiebranden volgens een brandprofiel

Het grootste voordeel van het branden met een Loring is de precisie. Met de digitaal opgeslagen brandprofielen wordt namelijk altijd consistent gebrand. Zo brandt Fleur de Café niet alleen energiezuinig, maar ook kwalitatief de beste koffiebonen. Dat geeft meer controle over het brandproces.

groene koffiebonen in Loringkleur bepalen Loring koffiebranderloring koffiebrander

ongebrande koffie

Ongebrande koffiebonen: ruime keus

Wij hechten er als ambachtelijke koffiebranderij aan om u een breed assortiment koffiebonen aan te bieden. Met zo'n 60 soorten groene koffiebonen afkomstig uit 20 verschillende landen kunnen we zeker aan uw vraag voldoen. U kunt bij ons terecht voor single origin arabica koffiebonen, maar ook voor biologische, rainforest gecertificeerde of zelfs direct trade ongebrande koffiebonen. Daarnaast is het mogelijk om zelf een melange samen te stellen om daarmee uw private label koffie te gaan voeren. Er is bij Fleur de Café 25 jaar ervaring in de koffiehandel aanwezig. Wij weten dan ook als geen ander mooie groene bonen te onderscheiden en op waarde te schatten. Wij adviseren u graag bij uw keuze.

koffiebranderij Fleur de Café

Kuban Coffee roasters - koffiebrander

koffiebranderij

Naast de Loring S70 hebben we ook diverse koffie branders staan van het Turkse merk Kuban. Hiervan hebben we de Kuban 1.8 kilo Supreme en de Kuban 6 kilo Supreme in werking.  De Kuban Supreme lijn kenmerkt zich door het gebruik van de hoogste kwaliteit componenten, alle motoren en de gebruikte elektronica is van Siemens. De ventilatie, gasvlam en drum speed zijn volledig regelbaar.

Tevens hebben we in eigen huis een goed werkend profiel systeem ontwikkeld, hiermee wordt koffiebranden makkelijker gemaakt, en is het mogelijk zeer consistent te werken. We demonstreren u graag deze mooie branders.

Fleur de Cafe is de importeur en distributeur van Kuban voor Nederland en België. De Kuban Supreme koffiebranders kunnen worden geleverd in de volgende maten: 1.8 kilo, 6 kilo, 12 kilo, 18 kilo en 24 kilo. Daarnaast hebben we de diverse tools die helpen bij het koffiebranden en het inpakken. Met deze hulpmiddelen kan de brandmeester de branding nog beter afstemmen op de eigenschappen van de koffiebonen. Het resultaat is een dan een heerlijke vers gebrande koffie.

Dagvers gebrand koffiebonen

Vers gebrande koffie

Met uitzondering van de vriesdroogkoffie, wordt alle koffie die wij verkopen in onze eigen koffiebranderij gebrand, verpakt en van hieruit verzonden. De koffiebonen die in onze koffiebranderij gebrand zijn, worden tot 2 maanden na branddatum door ons als vers aangemerkt. Na 2 maanden na branddatum wordt deze koffie door ons niet meer verkocht als verse koffie. Dit is aanmerkelijk verser dan u ooit ergens zult kunnen kopen. De door ons gebrande koffiebonen zijn wat ons betreft tot uiterlijk een jaar na branddatum te consumeren.

Private label koffie

Private label koffie

Bent u geïnteresseerd in het ontwikkelen van uw eigen merk koffie. Als koffiebranderij kunnen wij u op het hele traject begeleiden. In drie stappen ontwikkelen we dan samen met u een private label koffie die bij uw bedrijf past.

  • De eerste stap is het kiezen van een melange. U stelt uw eigen koffiemelange met onze koffieexpert samen. U kunt kiezen uit 60 verschillende soorten ongebrande koffiebonen. Onze groene koffiebonen komen vanuit de hele wereld, maar  hoofdzakelijk uit Centraal-Amerika, Zuid-Amerika en Oostelijk Afrika.
  • De tweede stap is het finetunen van de smaak. Uw eigen smaak wordt bepaald door de samenstelling van de melange, maar ook door de brandgraad van de koffiebonen. Onze koffieexpert kan u helpen de juiste branding te bepalen, zodat uw koffie de perfecte smaak krijgt.
  • De derde stap is het kiezen van een verpakking. Laat uw eigen merk koffie aansluiten bij de look en feel van uw zaak door uw eigen verpakking te kiezen. Met onze fullcolour printer kunnen wij elk design etiket printen en is uw private label koffie klaar.

Private label is niet alleen super hip, maar ook onderscheidend en bovendien de ultieme manier van marketing. Uw eigen merknaam die ook prijkt op de koffiezak, het koffiekopje, de koffiekaart. Het kan allemaal vanaf 16 kilo per soort koffie. 

eigen koffieverpakking

Interesse in een bezoek aan onze koffiebranderij?

U bent van harte uitgenodigd!

Andere pagina's

Wedeverkoper worden?Wedeverkoper worden?

Verkoop het koffie en thee assortiment van Fleur de Café. Voor u als wederverkoper heeft Fleur de Cafe gunstige condities om op flexibele manier de producten van Fleur de Cafe te verkopen. Wij kunnen eigenlijk alles leveren op gebied van koffie en thee....

Over Fleur de CaféOver Fleur de Café

Koffie en thee voor fijnproevers is al 10 jaar lang de slogan van Fleur de Café. Toen, bij de oprichting van Fleur de Café, gekozen met het oog op de visie om hoge kwaliteit koffie en thee te verkopen. Inmiddels een vaste norm voor al onze producten.

Espressomachines verkopenEspressomachines doorverkopen

Bij Fleur de Café vindt u een groot assortiment koffiemachines. Doordat wij deze koffiemachines zelf importeren zijn de voorwaarden zeer gunstig voor u als wederverkoper. Bent u op zoek naar een groothandel in koffiemachines? ....