Sluiten
horeca-thee
Latte art | Fleur de Café | Hoe zet je barista latte art?

De mooiste latte art

Barista latte art

Ook de mooiste latte art leren zetten? Fleur de Café biedt vele mogelijkheden om net als een barista prachtige latte art in de heerlijkste koffie te kunnen schenken. Daarbij helpen onze hoge kwaliteit koffiebonen die in onze eigen koffiebranderij dagelijks vers gebrand worden. De juiste bonen hebben namelijk veel invloed op de koffiesmaak en kunnen ook bepalen welke koffievariatie u het beste kunt creëren. Wilt u dus echte barista latte art zetten in uw café latte, cappuccino of latte macchiato? Laat u dan door ons adviseren over de beste koffiebonen en barista tools.

Latte art tips

Om het mooiste kopje koffie te kunnen zetten, geven we u wat handige latte art tips. Allereerst is het van belang dat u een goed koffiezetapparaat heeft en de mogelijkheid om uw melk op te schuimen. Daarvoor bieden wij veel verschillende koffiemachines aan. U kunt bij ons ook terecht voor een Lattiz koffiemelkopschuimer, zodat u altijd perfect geschuimde melk heeft en de mooiste latte art kunt maken. Wilt u zelf uw melk opschuimen, dan heeft u daar de juiste melkkannen voor nodig. Ook deze heeft Fleur de Café ruim in haar assortiment. Voor echte barista latte art kunt u het beste kiezen voor een melkkan die erg spits toeloopt. Op die manier kunt u namelijk zo optimaal mogelijk 'tekenen'. Nu heeft u de hoofdingrediënten voor latte art in huis en komt het voornamelijk neer op oefenen, oefenen, oefenen. Ook daarbij kan Fleur de Café u helpen. Wij bieden een korte baristacursus aan voor nieuwe horecaondernemingen om uw koffiemachine goed te leren kennen. Ook kunnen we u de kneepjes van het koffiezetten bijbrengen en latte art tips geven. Deze cursus kan zowel plaatsvinden bij u op locatie als bij Fleur de Café.

Barista tools

Een barista is een vakman of -vrouw die alles weet over het proces van koffiezetten en als geen ander de beste espresso, cappuccino of latte macchiato kan maken. Daarbij worden ook latte arttechnieken gebruikt. Met de juiste barista tools bent u al op de helft van de perfecte latte art. Een van de meest handige tools is daarbij de latte art pen. Een latte art pen brengt uw baristavaardigheden naar een hoger niveau. Na de schenktechnieken kunt u met de punt en het lepeltje fijne en zelfs driedimensionale afbeeldingen in de schuimlaag van uw koffie aanbrengen. Uw koffie ziet er nu professioneel uit met echte barista latte art. Wat u na het zetten van de koffie overhoudt, is koffiedrap en een vieze espressomachine. Daarom is het noodzakelijk om alles goed te reinigen. Ook daar heeft Fleur de Café de juiste benodigdheden voor. Deze en andere barista tools vindt u hier.

De perfecte koffiebonen

Fleur de Café is groothandelaar in koffie en verse thee met een eigen koffiebranderij, gevestigd in Deventer. Wij maken van koffie en thee graag een echte beleving. Daarom leveren wij alleen de hoogste kwaliteit koffiebonen en verse thee. Wij adviseren u altijd graag over de perfecte koffiebonen voor u of uw onderneming. Heeft u interesse in de producten van Fleur de Café of wilt u meer weten over onze werkwijze en de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Neem gerust contact met ons op. We adviseren u graag!

Andere pagina's

Welke professionele koffiemolen is de beste keuze?

Afstellen koffiemolenMisschien overbodig om te vermelden, maar wil je echt verse koffie schenken, dan is het zelf malen van de koffiebonen een must. Koffie blijft namelijk in de vorm van bonen langer houdbaar dan gemalen koffie. Daardoor schenk je altijd lekkere verse koffie.

Welke koffiemaling heb ik nodig?

Afstellen koffiemolenDe koffiemaling is afhankelijk van uw zetmethode. Alles over de verschillende koffiemalingen en zetmethodes.

De oorsprong van de koffiebonen

oorsprong van de koffiebonenVoor zover bekend ligt de koffie oorsprong in het land Ethiopië en groeide het daar in het tropisch regenwoud.Er bestaat echter een mooi verhaal uit Jemen over de geschiedenis van koffie...