Sluiten
horeca-thee
Losse thee bewaren. Theeblik. Tips en bewaaradviezen.

Theeblik. Losse thee bewaren.

In een theeblik kan je losse thee op de juiste manier bewaren om de beste smaaksensatie te behouden. Wanneer je thee goed bewaard, blijft thee zelfs jarenlang goed. Voor het goed bewaren van thee bieden wij in ons assortiment onder andere handige theeblikken. 

theeblik voor losse thee

Losse thee bewaren 

Om de smaaksensatie optimaal te houden is het belangrijk om elementen die smaak en houdbaarheid beïnvloeden buiten te sluiten. De volgende elementen beïnvloeden losse thee:

  • Licht en UV - Als de thee wordt blootgesteld aan licht vervaagt de smaak en aroma van de thee volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
  • Warmte Ook warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
  • Vocht - Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Geur - Thee neemt snel geur over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • Lucht - De aanraking met lucht verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd na gebruik weer goed op.

De beste manier om te zorgen dat deze elementen niet in aanraking komen met je thee is de thee luchtdicht en donker bewaren. Bij voorkeur op een koele en droge plaats. Hierdoor kan iedereen lang genieten van een heerlijke kop thee. Onze tip is om de thee te bewaren in een theeblik.

losse thee

Theeblik van Fleur de Café

Een goed afsluitbaar theeblik is dan ook de beste manier om losse thee te bewaren. Door de losse thee in een theeblik te bewaren blijft de thee luchtdicht en koel. Fleur de Café kan je voorzien van theeblikken in alle soorten en maten. Bestel je bij ons een theeblik? Als jij je theesmaak doorgeeft leveren wij bijpassende naamstickers. Zo blijven al je theeën overzichtelijk bewaard. Ook voor de horeca bieden wij met theeblikken een mooie mogelijkheid om losse thee te kunnen serveren. 

blik voor losse thee

Houdbaarheidsdatum losse thee

Thee valt onder de voedingsmiddelen die niet snel bederven, omdat losse thee een droog product is. Deze producten krijgen als houdbaarheidsdatum tenminste houdbaar tot, oftewel THT. Dat wil zeggen dat het product minimaal tot de vermelde datum houdbaar is. Bij veel producten is het verstandig om je aan de uiterste houdbaarheidsdatum te houden. Bij losse thee wordt na het verstrijken van de THT vaak alleen de smaak en geur minder, maar de thee kan nog zonder gevaar voor je gezondheid gebruikt worden.

tht,  ten minste houdbaar tot

Een theeblik en de beste thee

Bij Fleur de Café leveren wij alleen de beste losse thee. Om voor hoge kwaliteit te zorgen, melangeren wij onze losse thee in onze eigen melangeerderij in Deventer. Melangeren is het mengen van ingrediënten, door verschillende ingrediënten te mengen creëren wij de lekkerste theesmaken. Neem bijvoorbeeld de populaire horeca thee Sencha Lemon. Deze theesoort bevat naast groene thee ook citroengras, citroenschilletjes, zonnebloembloesem en verbena die samen zorgen voor een geweldige smaaksensatie. Voor het serveren van onze overheerlijke thee bieden wij ook diverse accessoires aan, waaronder servies, theefilters en serveerplaten. Wil jij meer weten over ons assortiment? Neem gerust contact met ons op.

Interesse in onze theeblik?

Wij geven graag advies !

Theeblik assortiment

Andere pagina's

Theezeefje

TheezeefjeWanneer u losse thee gaat gebruiken is een zeefje of theefilter nodig. Zo voorkomt u dat u de theeblaadjes in uw mond krijgt. Wij hebben verschillende soorten en maten filters in ons assortiment. Van rvs tot papier van een traditioneel theeknijper tot een zeefje in de vorm van een kerstboom.

Verse ijsthee met losse thee

IjstheeMet mooi weer serveert en drinkt u het liefst heerlijke verse ijsthee gemaakt van echte losse thee. Fleur de Café heeft drie theeën ontwikkeld om zelf ijsthee mee te maken. Elk van deze theesoorten heeft een fantastische zomerse smaak en 100% natuurlijke ingrediënten. De smaak is fris en vol en bevat bovendien 90% minder suiker dan reguliere icetea.

Wat is de beste manier om thee te zetten?

losse thee zettenElke theesoort heeft zijn eigen manier van bereiden. Dit heeft te maken met proces die het theeblad of de kruiden ondergaan nadat deze geoogst zijn. Het is erg belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden als watertemperatuur en hoeveelheid thee. Alleen op die manier haalt u het beste uit de thee.