Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Fleurdecafe.nl gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Losse thee bewaren. Theeblik. Tips en bewaaradviezen.
Theeblik. Losse thee bewaren.
In een theeblik kan je losse thee op de juiste manier bewaren om de beste smaaksensatie te behouden. Wanneer je thee goed bewaard, blijft thee zelfs jarenlang goed. Voor het goed bewaren van thee bieden wij in ons assortiment onder andere handige theeblikken.
Losse thee bewaren
Om de smaaksensatie optimaal te houden is het belangrijk om elementen die smaak en houdbaarheid beïnvloeden buiten te sluiten. De volgende elementen beïnvloeden losse thee:
Licht en UV - Als de thee wordt blootgesteld aan licht vervaagt de smaak en aroma van de thee volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
Warmte - Ook warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
Vocht - Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
Geur - Thee neemt snel geur over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
Lucht - De aanraking met lucht verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd na gebruik weer goed op.
De beste manier om te zorgen dat deze elementen niet in aanraking komen met je thee is de thee luchtdicht en donker bewaren. Bij voorkeur op een koele en droge plaats. Hierdoor kan iedereen lang genieten van een heerlijke kop thee. Onze tip is om de thee te bewaren in een theeblik.
Theeblik van Fleur de Café
Een goed afsluitbaar theeblik is dan ook de beste manier om losse thee te bewaren. Door de losse thee in een theeblik te bewaren blijft de thee luchtdicht en koel. Fleur de Café kan je voorzien van theeblikken in alle soorten en maten. Bestel je bij ons een theeblik? Als jij je theesmaak doorgeeft leveren wij bijpassende naamstickers. Zo blijven al je theeën overzichtelijk bewaard. Ook voor de horeca bieden wij met theeblikken een mooie mogelijkheid om losse thee te kunnen serveren.
Houdbaarheidsdatum losse thee
Thee valt onder de voedingsmiddelen die niet snel bederven, omdat losse thee een droog product is. Deze producten krijgen als houdbaarheidsdatum tenminste houdbaar tot, oftewel THT. Dat wil zeggen dat het product minimaal tot de vermelde datum houdbaar is. Bij veel producten is het verstandig om je aan de uiterste houdbaarheidsdatum te houden. Bij losse thee wordt na het verstrijken van de THT vaak alleen de smaak en geur minder, maar de thee kan nog zonder gevaar voor je gezondheid gebruikt worden.
Een theeblik en de beste thee
Bij Fleur de Café leveren wij alleen de beste losse thee. Om voor hoge kwaliteit te zorgen, melangeren wij onze losse thee in onze eigen melangeerderij in Deventer. Melangeren is het mengen van ingrediënten, door verschillende ingrediënten te mengen creëren wij de lekkerste theesmaken. Neem bijvoorbeeld de populaire horeca thee Sencha Lemon. Deze theesoort bevat naast groene thee ook citroengras, citroenschilletjes, zonnebloembloesem en verbena die samen zorgen voor een geweldige smaaksensatie. Voor het serveren van onze overheerlijke thee bieden wij ook diverse accessoires aan, waaronder servies, theefilters en serveerplaten. Wil jij meer weten over ons assortiment? Neem gerust contact met ons op.
Wanneer u losse thee gaat gebruiken is een zeefje of theefilter nodig. Zo voorkomt u dat u de theeblaadjes in uw mond krijgt. Wij hebben verschillende soorten en maten filters in ons assortiment. Van rvs tot papier van een traditioneel theeknijper tot een zeefje in de vorm van een kerstboom.
Met mooi weer serveert en drinkt u het liefst heerlijke verse ijsthee gemaakt van echte losse thee. Fleur de Café heeft drie theeën ontwikkeld om zelf ijsthee mee te maken. Elk van deze theesoorten heeft een fantastische zomerse smaak en 100% natuurlijke ingrediënten. De smaak is fris en vol en bevat bovendien 90% minder suiker dan reguliere icetea.
Elke theesoort heeft zijn eigen manier van bereiden. Dit heeft te maken met proces die het theeblad of de kruiden ondergaan nadat deze geoogst zijn. Het is erg belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden als watertemperatuur en hoeveelheid thee. Alleen op die manier haalt u het beste uit de thee.
Niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is. Bovendien bevat deze vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en ongeveer 90 % minder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee.
IJsthee maken: het geheim
Het geh...
Sinds de zomervakantie druppelen bij ons de folders en soms zelfs complete glossy magazines binnen van bedrijven die kerstpakketten verkopen. Waarschijnlijk heeft u ook al de eerste feestdagen folders in de brievenbus gekregen. En nu de dagen korter worden, de kachel weer brand en de winterjas weer aan de kapstok hangt, komen we vanzelf in de decembersfeer. Daarom heeft ook Fleur de Café allerlei leuke cadeautjes voor Sinterklaas en kerst sameng...
Op een koude winterdag is er niets heerlijker dan een beker met warme thee tussen je handen te houden. Een slok thee verwarmt je hele lichaam en voorziet het bovendien van het nodige vocht. Ik introduceer graag een aantal 'verwarmende theesoorten'.
Chai is thee
Neem bijvoorbeeld het drankje Chai Latte. Chai betekent niets anders dan 'thee' in het Indiaas. Elke regio in India heeft zijn eigen ‘Chai’, waarvan de basis bestaat uit zwarte th...
Mijn eerste kennismaking met rooibosthee was in 1998. Met een groep studenten maakte ik een rondreis door Zuid- Afrika en dronk daar rooibosthee met melk, zogenaamde 'bushtea'. De zoete smaak is mij altijd bijgebleven en bij thuiskomst ben ik naarstig op zoek gegaan naar dit wonderdrankje. Blijkbaar stond de rooibosthee al enige jaren in het theeschap van de supermarkt en in het assortiment van Fleur de Café is rooibos thee ook te koop. Ik had a...
Toen ik Eva Coudray, in juli bij Fleur de Café binnenkwam om stage te lopen, had ik nog nooit zo veel losse thee bij elkaar gezien. Mijn mond viel open bij het zien van zoveel verschillende soorten thee. Ook kwam ik er achter dat ik heel weinig wist over thee. Terwijl het toch de meest gedronken drank ter wereld is. Een belangrijke vraag die ik wilde onderzoeken was: Wat is het verschil tussen zwarte thee, groene thee en witte thee?
Theeplant...
Nog even en dan is het zover. Sinterklaas komt aan in Nederland. Elke winkel is inmiddels al versierd met vrolijke cadeautjes, jute zakken en chocolade letters en uit elke speaker klinken Sinterklaas liedjes. Iedereen wordt er aan herinnerd dat 'het heerlijk avondje' er aan komt.
Jeugdherinneringen
Hoewel er bij Fleur de Café geen sinterklaasliedjes door het pand heen schallen word ik ook hier herinnerd aan het komende feest. Of eigenlijk wor...
We kunnen allemaal wel een aantal merken opnoemen die in onze ogen gezonde producten maken. Ik denk zelf meteen aan Zonnatura en Weleda. Geen idee of hun producten ook echt gezond zijn, maar bij mij is hun ‘branding’ in ieder geval gelukt. Veel Duitse merken vinden het ook heerlijk om met gezond of wetenschappelijk verantwoord hun producten te verkopen. Met een echte ‘doktor’ om de artikelen aan te prijzen, wordt de geloofwaardigheid ve...
Losse thee is nog altijd de beste en gezondste dorstlesser en kan in elk seizoen gedronken worden. Toch drink je sommige smaken liever op een mooie lentedag en andere juist met vrieskou. Dat heeft blijkbaar met ons brein te maken. Uit onderzoek blijkt dat wij smaak beter ervaren als iets warmer is. Roomijs smaakt pas zoet wanneer het in onze mond smelt. Terwijl gesmolten roomijs als nog zoeter wordt ervaren. Een ander voorbeeld. Warm bier smaakt ...
De tijd van de kerstmarkten is aangebroken, skyradio draait al weken ‘Christmas songs’ en zelfs het weer lijkt winters te worden. Een prima tijd voor een lekker glas glühwein en dan niet de kant-en-klare variant, maar een zelfgemaakt brouwsel die vele malen lekkerder is.
Wat is glühwein?
De letterlijke vertaling van glühwein is gloeiwijn. Het is een warm, alcoholisch drankje wat vooral in de periode voor kerst wordt gedronken. Het wordt va...
Voorop gesteld, de kwaliteit van het Nederlandse leidingwater is bijzonder goed. In weinig landen zijn de eisen op drinkwater zo streng als in Nederland. Water is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsmiddel en zelfs beter gecontroleerd dan flessen water. Toch wordt door veel theesommeliers geadviseerd geen leidingwater te gebruiken om thee van te zetten. Hoe zit dat eigenlijk? Waar moet theewater zoal aan voldoen? En welk water is het...