Sluiten
horeca-thee
Losse thee bewaren. Theeblik. Tips en bewaaradviezen.

Hoe bewaar ik losse thee het beste? Theeblik als oplossing.

Losse thee is een product dat niet snel bederft en zelfs jaren lang goed blijft. Dit is waar voor zwarte, groene, rooibos- of kruidenthee. Zeker wanneer u de thee op de juiste manier bewaart. Daarom geven wij u graag een aantal praktische tips, hoe en waarom u de thee het beste kunt bewaren. De belangrijkste tip: bewaar losse thee in een theeblik. We leggen graag uit waarom.

theeblik voor losse thee

Waardoor wordt de smaak van thee beïnvloed?

Er zijn vijf elementen die de smaak en houdbaarheid van thee beïnvloeden. Dit zijn licht, warmte, vocht, geur en lucht.

  • Licht en UV zorgen ervoor dat de smaak en het aroma van thee volledig vervagen. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij je zeker weet dat je het in een donkere kast bewaard.
  • Warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom uw thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
  • Vocht is een echte boosdoener. Thee is zo lang houdbaar omdat het droog is. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Geur wordt snel door thee overgenomen. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk Jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • Lucht en de aanraking hiermee verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd weer goed op na gebruik.

losse thee

Losse thee: Bewaartips voor langere houdbaarheid

Om de vijf elementen niet in aanraking te laten komen met uw heerlijke thee, kunt u de thee het best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een blik  die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.

blik voor losse thee

Theeblikken ideaal voor het bewaren van thee

Losse verse thee blijft heel lang goed wanneer u het luchtdicht en donker bewaart. Een goed afsluitbaar theeblik is hier het meest geschikt voor. Fleur de Cafe verkoopt theeblikken in alle soorten en maten. Als u een geschikt theeblikje bestelt, kunt u uw smaken doorgeven, wij kunnen een bijpassende naamstickertje meeleveren.

tht,  ten minste houdbaar tot

Houdbaarheidsdatum van thee

Thee valt onder de voedingsmiddelen die niet zo snel bederven omdat thee een droog product is. Deze producten krijgen als houdbaarheidsdatum THT. THT betekent, ten minste houdbaar tot. Dat wil zeggen dat het product minimaal tot de vermelde datum houdbaar is. Bij veel producten is het verstandig om je aan de uiterste houdbaarheidsdatum te houden. Bij thee is na het verstrijken van de tht vaak alleen de smaak en geur minder geworden, maar de thee nog zonder gevaar voor uw gezondheid gebruiken worden.

Interesse in onze theeblik?

Wij geven graag advies !

Theeblik assortiment

Andere pagina's

Theezeefje

TheezeefjeWanneer u losse thee gaat gebruiken is een zeefje of theefilter nodig. Zo voorkomt u dat u de theeblaadjes in uw mond krijgt. Wij hebben verschillende soorten en maten filters in ons assortiment. Van rvs tot papier van een traditioneel theeknijper tot een zeefje in de vorm van een kerstboom.

Verse ijsthee met losse thee

IjstheeMet mooi weer serveert en drinkt u het liefst heerlijke verse ijsthee gemaakt van echte losse thee. Fleur de Café heeft drie theeën ontwikkeld om zelf ijsthee mee te maken. Elk van deze theesoorten heeft een fantastische zomerse smaak en 100% natuurlijke ingrediënten. De smaak is fris en vol en bevat bovendien 90% minder suiker dan reguliere icetea.

Wat is de beste manier om thee te zetten?

losse thee zettenElke theesoort heeft zijn eigen manier van bereiden. Dit heeft te maken met proces die het theeblad of de kruiden ondergaan nadat deze geoogst zijn. Het is erg belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden als watertemperatuur en hoeveelheid thee. Alleen op die manier haalt u het beste uit de thee.