Koffiemachines - Dr Coffee

Bent u op zoek naar een koffiemachine voor thuis of voor op uw kantoor? De koffiemachines van Dr. Coffee staan bekend om de eenvoudige bediening en het strakke design. Met een Dr. Coffee koffiemachine zet u met één druk op de knop een perfecte koffie. Zo ervaren uw klanten, gasten en medewerkers een ultieme koffiebeleving. Dr. Coffee koffiemachines zijn een goede oplossing.

Filter je resultaten
Er zijn 5 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Dr. Coffee Office 200

Dr.Coffee 12M Koffie Volautomaat met verse melk

Dr. Coffee F11 Black Edition koffie volautomaat 2 ltr

Dr. Coffee Silver Edition Espresso koffie volautomaat 5,8 lr

Dr. Coffee Vinto F10 volautomaat met 7 inch touchscreen

Eigen technische dienst
Training
background Layer 1
Zonder koffiecontract
Dr coffee volautomaat met verse melk

Dr coffee volautomaat met echt koffiebonen

De Dr. Coffee koffiemachines werken met echte koffiebonen, het schenken van lekkere verse koffie is erg belangrijk. In het assortiment van Fleur de Café vindt u gebrande koffiebonen van hoogwaardige kwaliteit. Wij bieden u koffie uit wel 20 verschillende landen. Zo zijn onze Kenia koffiebonen van AA kwaliteit, de Arabica koffiebonen geen B-keuze uit Brazilië maar mooie koffiebonen uit onder andere Colombia en Costa Rica.  Ervaar de ultieme koffiebeleving nu zelf met een Dr. Coffee koffiezetapparaat en de koffiebonen van Fleur de Café.

Onderhoud van uw Dr. Coffee koffiemachine

Om langer te kunnen genieten van heerlijke koffie uit uw Dr. Coffee koffiemachine is onderhoud hieraan erg belangrijk. De meeste koffiemachines geven automatisch aan wanneer er onderhoud nodig is. Welk onderhoud nodig is verschilt per koffiemachine. Bij een volautomatische koffiemachine gaat het bijvoorbeeld om regelmatig ontkalken. Dan is het een kwestie van een waterontharder gebruiken en de reinigingsvoorschriften opvolgen.

In het assortiment van Fleur de Café vindt u verschillende onderhoudsproducten voor uw Dr. Coffee koffiemachine. Heeft u problemen met uw koffiemachine? Neem dan contact op met onze technische dienst, we zoeken graag samen met u naar een oplossing.

 

Onderhoudsproducten voor Dr. Coffee koffiemachines

Neo Barista melkschuimreiniger 1 liter

Neo Barista ontkalker fles 1 liter

Neo Barista cleaning tablets 60 x 1,5 gram

Hoe zet je de lekkerste koffie?

De beste koffie maak je met een espressobereiding vinden wij.

Een espresso is een klein kopje koffie ongeveer 30ml, gemaakt van zeer fijn gemalen koffiebonen waar met hoge druk water door geperst wordt. De koffiemolens zijn hier geschikt voor.

Het woord espresso houdt in dat de manier van de koffie bereiden niet snel maar vers gebeurt. Bij het bereiden van een koffie op de espresso manier komen de intense smaken van de koffiebonen vrij doordat de bonen zeer kort voor bereiding gemalen worden. De smaak van koffie met een espresso bereiding is daardoor vele malen intensiever dan van filterkoffie.

In Italië is een ‘Caffè’, een espresso. Daarnaast kennen wij Nederlanders de Lungo of Americano als een normale koffie. Een Dr. Coffee espressomachine maakt bij een Lungo eigenlijk een lange espresso, met dezelfde hoeveelheid koffie maar met twee keer zoveel water. Een Americano daarentegen is een espresso waar een gelijk deel heet water aan toegevoegd wordt. Daarnaast kunnen met een espresso ook melkvarianten gemaakt worden zoals cappuccino en latte Machiatto.

Vier criteria voor de perfecte kop espresso

  1. De koffiebonen zijn de grondstof van de espresso en daarom alleen al een belangrijk criterium voor deze koffiebereiding.  Het is van belang dat de koffiebonen vers zijn. Een typisch Italiaanse verhouding tussen Arabica en Robusta bonen in de melange ligt tussen 50/50 en 80/20. De hoeveelheid Robusta bonen in de melange heeft invloed op de vorming van een crème laag.
  2. De koffiemolen neemt een hele belangrijke plek in bij de bereiding van espresso. De koffiemolen is zelfs belangrijker dan de koffiemachine. De koffiemolen maalt de koffiebonen fijn tot een espressomaling. De maalgraad, dus hoe fijn of grof de bonen gemaald worden, is de doorslaggevende factor voor een perfecte espresso. Bij een fijne maalgraad krijg je kleinere koffiedeeltjes waarbij de bestanddelen van de koffie beter vrijkomen. Bij een té fijne maling blijft de koffiedrab erg nat. Omdat het water niet goed door de koffiemaling heen heeft kunnen komen.
  3. De koffiemachine is de plek waar het gebeurt. Een goede espressomachine, zoals de Dr. Coffee koffiemachine, moet water op de juiste temperatuur door de maling heen persen. Daarbij is een druk van minimaal 9 bar nodig om water van ongeveer 92-95° C in ongeveer 24 seconden door de maling heen te drukken. Stelregel is dat hoe donkerder de koffiebonen zijn gebrand, des te warmer de machine mag staan.
  4. De Barista is inmiddels ook in Nederland een gewaardeerd beroep. Het vierde criterium voor een goede espresso hangt namelijk af van degene die de drie bovenstaande factoren gebruikt. Kennis van de technische werking van de espressomachine en koffiemolen is hiervoor nodig. Het schoonhouden en onderhouden van de koffiemachine is ook van essentieel belang en een belangrijke taak van de Barista. De Barista moet de processen van het koffiezetten doorgronden en waar nodig kunnen bijstellen. Dit doen ze bijvoorbeeld door te spelen met de maalgraad en het verdelen met het tampen van de maling. Hierna doet de espressomachine zijn werk en kunt u genieten van de lekkerste koffie.