Koffiemolens - Demoka

Een compacte en makkelijk te bedienen koffiemolen dat is de Demoka koffiemolen. Maal de koffie precies zoals je het wilt en zonder smaak te verliezen. De vlakke maalschijven van de Demoka zijn van gehard staal. Het maalsysteem is zo ontworpen dat het de koffiebonen niet verhit. De inschakeling gaat automatisch via de piston.

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Demoka M203 koffiemolen

Eigen technische dienst
Training
background Layer 1
Zonder koffiecontract

Meer tips over het afstellen van koffiemolen

Dosering bepalen

Dosering bepalen

Wanneer u de juiste maalgraad heeft bereikt, wordt het tijd om de dosering aan te passen. Normaal is er tussen 7 en 9 gram nodig om een kopje koffie te zetten. Het aanpassen van de dosering gaat bij elke koffiemolen op een iets andere manier. De indicatie is bij elke molen het aantal seconden waarin de bonen gemalen worden. U kunt de hoeveelheid koffie wegen per maling. U kunt ook een kopje koffie zetten. Als de koffie te snel doorloopt en de koekje is nat. Dan moet er meer koffie worden gedoseerd. 

Onderhoud en reparatie

Onderhoud en reparatie

Maalt uw Fracino koffiemolen niet meer? Een oorzaak kan een steentje tussen uw koffiebonen zijn. Zet dan de maalgraad op z'n grofst, veelal valt het steentje er dan doorheen. Zo niet, haal dan de bonenstolp van uw molen en zuig met een stofzuiger voorzichtig, de binnenkant leeg. Het reinigen van uw Fracino koffiemolen is aan te bevelen elke keer wanneer de bonenstolp leeg is. Het uitzuigen van het het maalwerk en van de uitloop is vaak al voldoende. Let daarbij op dat u geen losse onderdelen opzuigt en ga nooit met een onderdeel in de uitloop. Daar beschadigt u namelijk makkelijk de antistatische strip. Deze strip bestaat uit een soort haartjes waarlangs het maalsel glijdt en zorgt dat het maalsel ontlaadt. Wilt u het afstellen en onderhouden van uw koffiemolen uitbesteden? Dat kan! Lees hier meer over op de pagina Machine onderhoud & reparatie.

Koffie te fijn of te grof ?

Koffie te fijn of te grof ?

  • Loopt uw koffie te snel door en houdt u een nat koekje over? Pas dan de dosering aan. U heeft meer maalsel nodig in uw bakje. 
  • Loopt uw koffie te langzaam door en houdt u een nat koekje over? Pas dan de maalstand aan. De maalgraad mag dan iets grover.
  • Loopt uw koffie te snel door en blijft er een droog koekje over? Dan is een te grove maalgraad de oorzaak. De koffie is dan niet goed geëxtraheerd, ook herkenbaar aan de lichte kleur van de vloeistof.