Koffiemolens - Fracino

Fracino koffiemolens, het klinkt Italiaans, maar Fracino komt uit Engeland.

Het assortiment Fracino koffiemolens zorgt ervoor dat aan elke behoefte aan versgemalen koffie kan worden voldaan. Alle Fracino-molens zijn vervaardigd van materialen van de hoogste kwaliteit, volgens strenge normen, waardoor een optimale maling voor elk type koffie of elke locatie mogelijk is.

Welke koffiemolen zoek je? HORECA    Particulier    Winkel    Industrieel

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op
wfo1 Op = Op

Fracino Grinder Piccino

Eigen technische dienst
Training
background Layer 1
Zonder koffiecontract

Fracino koffiemolen producten

Wat is het verschil tussen een buffer en grind on demand molen?

De koffiemolens zijn onder te verdelen in twee soorten. De bufferkamer molens en de grind on demand molens.

  • Bufferkamer molens malen een bepaalde hoeveelheid vooruit, meestal ongeveer 300-400 gram en opgevangen in een bufferkamer.  Deze gemalen buffer wordt snel oud, ongeveer 1000 x zo snel als koffiebonen. De gemalen koffie zou dan idealiter op moeten zijn binnen 1 uur. Door de snelle veroudering van de maling raden wij deze molen niet snel aan. Wij verkopen om deze reden dit soort molens eigenlijk bijna niet meer.
  • Grind on demand koffiemolens ‘malen op verzoek’ elk kopje koffie vers, waardoor er veel minder veroudering is van de koffie. De grind on demand koffiemolen is ons advies voor gebruik in een horeca

Wat bepaalt de prijs van een grind on demand koffiemolen?

Wanneer u kiest voor een grind on demand koffiemolen dan zijn deze er in verschillende merken, maten en prijsklassen. De prijs van een grind on demand koffiemolen wordt door een aantal zaken bepaald:

  • De snelheid – aantal gram per seconde
  • De messen - doorsnede in mm, conisch of plat, staal of titanium
  • Merk en land van productie

Meer tips over het afstellen van koffiemolen

Dosering bepalen

Dosering bepalen

Wanneer u de juiste maalgraad heeft bereikt, wordt het tijd om de dosering aan te passen. Normaal is er tussen 7 en 9 gram nodig om een kopje koffie te zetten. Het aanpassen van de dosering gaat bij elke koffiemolen op een iets andere manier. De indicatie is bij elke molen het aantal seconden waarin de bonen gemalen worden. U kunt de hoeveelheid koffie wegen per maling. U kunt ook een kopje koffie zetten. Als de koffie te snel doorloopt en de koekje is nat. Dan moet er meer koffie worden gedoseerd. 

Onderhoud en reparatie

Onderhoud en reparatie

Maalt uw Fracino koffiemolen niet meer? Een oorzaak kan een steentje tussen uw koffiebonen zijn. Zet dan de maalgraad op z'n grofst, veelal valt het steentje er dan doorheen. Zo niet, haal dan de bonenstolp van uw molen en zuig met een stofzuiger voorzichtig, de binnenkant leeg. Het reinigen van uw Fracino koffiemolen is aan te bevelen elke keer wanneer de bonenstolp leeg is. Het uitzuigen van het het maalwerk en van de uitloop is vaak al voldoende. Let daarbij op dat u geen losse onderdelen opzuigt en ga nooit met een onderdeel in de uitloop. Daar beschadigt u namelijk makkelijk de antistatische strip. Deze strip bestaat uit een soort haartjes waarlangs het maalsel glijdt en zorgt dat het maalsel ontlaadt. Wilt u het afstellen en onderhouden van uw koffiemolen uitbesteden? Dat kan! Lees hier meer over op de pagina Machine onderhoud & reparatie.

Koffie te fijn of te grof ?

Koffie te fijn of te grof ?

  • Loopt uw koffie te snel door en houdt u een nat koekje over? Pas dan de dosering aan. U heeft meer maalsel nodig in uw bakje. 
  • Loopt uw koffie te langzaam door en houdt u een nat koekje over? Pas dan de maalstand aan. De maalgraad mag dan iets grover.
  • Loopt uw koffie te snel door en blijft er een droog koekje over? Dan is een te grove maalgraad de oorzaak. De koffie is dan niet goed geëxtraheerd, ook herkenbaar aan de lichte kleur van de vloeistof.