Koffiemolens - Industrieel

Hieronder vindt u een breed assortiment koffiemolens. Van merken als Fiorenzato, Cunill en Eureka allemaal met hun eigen kenmerkende eigenschappen. Zoals grind on demand of juist met een buffer. De prijs en kwaliteitsverschillen worden bepaald door aspecten als snelheid, soort maalschijven en manier van productie. Kies de grinder die bij uw professionele wensen past.

Filter je resultaten
Er zijn 2 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Kuban koffiemolen Sharp

Kuban koffiemolen Sharp pro

background Layer 1
Voor 12 uur besteld volgende werkdag in huis.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Koffiemolens kopen?

Koffiemolens kopen?

Misschien is het overbodig om te vermelden, maar wil je echt verse koffie schenken, dan is het zelf malen van de koffiebonen een must. Koffie blijft namelijk in de vorm van bonen langer houdbaar dan gemalen koffie. Hierdoor schenk je altijd lekkere verse koffie. Het malen van de koffiebonen gebeurt met een molen wat wij ook wel een Grinder noemen. Er zijn verschillende professionele Grinders te koop. Welke koffiemolen is de beste keuze?

Professionele koffiemolens

Professionele koffiemolens

Een horeca koffiemaler moet aan een aantal eisen voldoen. Want een goede en professionele Grinder is van groot belang. De gelijkmatigheid van de maling is belangrijk. Daarnaast heeft elke koffievariant een eigen grofheid. Koffie malen kunt u het beste zelf doen. Want koffiebonen blijven veel langer vers dan al reeds gemalen koffie. Er zijn verschillende soorten professionele molens te koop. In ons assortiment vindt u een koffiemaler met een buffer, maar ook grind on demand koffiemolens.

Koffiemolen met messen of schijven

Koffiemolen met messen of schijven

Een messenmaler is eigenlijk niet veel meer dan een hele kleine blender: twee messen draaien snel rond en ‚snijden’ de koffiebonen in kleinere stukken. Een schijfmaler heeft twee maalschijven, van bijvoorbeeld staal of keramiek, waartussen koffie verpulverd wordt. De maler hieronder is een voorbeeld van een conische schijfmaler: Een roterende kegel verpulvert de koffie tegen de platte bovenste maalschijf. Bij malers geldt eigenlijk altijd: hoe consistenter de maalgraad, hoe beter.

Koffiemolen afstellen

Koffiemolen afstellen

Wanneer u een mooie maler heeft gekocht dan is het goed afstellen een vereiste om ook lekkere koffie te kunnen maken. Daarbij zijn de maalgraad en de dosering erg belangrijk. Zo moet het koffiemaalsel niet te grof zijn, maar liever iets te fijn. De juiste dosering en een constante manier van aanstampen zorgen dan voor de perfecte espresso. In ons artikel Hoe stel ik mijn koffiemolen goed af? krijgt u hier meer informatie over.