Geit

Geit is eerste koffie consument

Er bestaat echter een mooi verhaal uit Jemen over de geschiedenis van koffie. In de 8e eeuw werd een jonge herder geïntrigeerd door het gedrag van zijn geiten. Na het weiden blijven de geiten maar springen en springen. De herder ontdekt rode bessen op de grond en ziet de geiten er van eten. De herder komt op het idee om de bessen te koken en drinkt het drankje. De herder ervaart een bijzondere kracht en energie en noemt het 'Kawah' dat kracht en vitaliteit betekent. Vanaf die tijd begonnen ook de monniken het te consumeren. Zij konden daardoor beter wakker blijven tijdens de nachtelijke gebeden.

Oorsprong koffie

Oorsprong van de koffie

Voor zover bekend ligt de koffie oorsprong in het land Ethiopië en groeide het daar in het tropisch regenwoud. Overigens groeit het daar nog steeds en heeft Fleur de Cafe verschillende soorten koffiebonen uit Ethiopië in het assortiment.

 

De koffiehandel van Arabië naar Europa

De koffiehandel van Arabië naar Europa

De koffiehandel komt in de 16de eeuw goed op gang. De havenstad Mokka in Jemen is dan de belangrijkste haven ter wereld voor de koffiehandel. Ook de Europeanen beginnen dit drankje te ontdekken tijdens hun reizen. Om de koffiemonopolie Voor Jemen te behouden, controleerden de sultanen alle tassen voordat de Europeanen vertrokken om ervoor te zorgen dat de zaden waren afgespoeld. Als gevolg hiervan konden de bonen niet ontkiemen en kon koffie niet elders worden gekweekt dan in Jemen en Ethiopië.

Koffieboer

Nederlander: Koffiedieven

Aan het eind van de 17e eeuw werd door een Nederlander een koffieplant gestolen en meegenomen naar Indonesië. Al snel kwamen er koffieplantages in Batavia en Java en ook in Zuid-Amerika. De andere koloniserende landen volgen al snel hun voorbeelden starten ook met plantages in hun nederzettingen. Vandaag de dag loopt er een brede band van koffieproducerende landen tussen beide keerkringen rond de evenaar. De zogenaamde 'coffee belt'.

Ongebrande koffie bestellen

Fleur de Cafe heeft een breed assortiment koffiebonen uit de in dit artikel genoemde oorsprong koffielanden, zowel arabica als robusta. Afkomstig uit landen in,  Afrika, Azië, Zuid- en Midden-Amerika. U kunt deze via onze webshop online per kilo bestellen als ongebrande koffiebonen of als versgebrande koffie.

Bekijk ons koffieassortiment
Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment koffiebonen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over onze koffie groothandel

20.03.2024

Dit is jouw groothandel in koffiemachines

Fleur de Café werkt dagelijks met koffie en koffiemachines. Hierdoor weten ze precies wat goede machines zijn. Ook kan je bij deze groothandel rekenen op nog meer gunstige voorwaarden. Veel machines zijn direct leverbaar en je krijgt als je wil hulp bij de installatie en de afstelling. Ontdek waar jij als wederverkoper nog meer op kunt rekenen bij deze groothandel in koffiemachines.
Lees meer
23.02.2024

Dit is dé thee groothandel voor horeca

Zoek jij een groothandel voor horeca thee? Bij Fleur de Café ben je voor de horeca op de juiste plaats. Deze groothandel is kenner van thee en bekend in de horeca. Met een eigen melangeerderij in Deventer, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je vind er theezakjes, losse thee en benodigdheden. Je kan er je snel en eenvoudig de beste thee bestellen. Precies die service die je als horecabedrijf wenst. Ontdek alle redenen waarom deze theegroothandel dé plek is voor jouw horecathee.
Lees meer
26.04.2022

Groothandel espressomachines

Bent u op zoek naar een horeca koffiemachine/espressomachine? Als horecaondernemer wilt uw gasten uiteraard de beste kwaliteit koffie serveren. Een lekker kopje koffie is een echte must. Een professionele koffiemachine is daarbij van belang.
Lees meer
01.09.2020

Uw eigen koffiesmaak voor Private label koffie

Afhankelijk van de manier van branden ontstaat een bepaald smaakprofiel. Kort gezegd houdt het brandproces het volgende in: de groene koffiebonen worden in een trommel gegooid en op een temperatuur van 200° in 15 tot 30 minuten verhit.
Lees meer