Sluiten
horeca-thee
Prijsstijging koffie

Nieuws: Door wereldwide stijging van ruwe koffieprijzen moet Fleur de cafe zijn prijzen verhogen

Door de continue prijsstijgingen van ruwe koffie op de wereld markt zien wij ons helaas genoodzaakt voor het eerst in ruim 10 jaar een prijscorrectie door te voeren. De prijs voor ruwe koffie is in de laatste 6 maanden met ongeveer 95 % gestegen. Het is nog niet duidelijk waar de markt zich zal stabiliseren.

 

 

Alle bruto prijzen zullen hierom helaas bruto met € 0,75 cent moeten stijgen, uw korting blijft van toepassing.

 

Enkele voorbeelden van de nieuwe bruto prijzen, ex btw, ex korting zullen worden:

Classic                              € 11.25

Primero                             € 12.65

Noir Désir                         € 16.87

Yellow Bourbon                € 16.87

Deze prijsstijging is van kracht gegaan op maandag 26 juli 2021. Mocht de markt er aanleiding voor geven, zullen deze prijzen op een later moment eventueel worden aangepast.

De koffieprijzen op de wereldmarkt stijgen en de voorraden lopen snel terug. Hier is een tekort aan containers een van de oorzaken, naast een tegenvallende oogst in Brazilië en Vietnam. Bovendien kopen handelaren de producten om voorraden te reserveren, omdat ze verwachten dat de koffieprijzen nog verder zullen stijgen. Het weer is een van de factoren achter de stijging van de koffieprijzen. Brazilië en Vietnam zijn de twee grootste koffieproducenten ter wereld. Ze hebben met name allebei te maken gehad met ongunstige weer. Vietnam heeft te maken gehad met zware regenval. Het is het oogstseizoen in het land; een periode die veel zon vereist voor het rijpen van de koffiebonen. In het geval van Brazilië heeft de droogte invloed op de koffieproductie. Door te weinig neerslag lag de recentste oogst meer dan 30 procent lager dan de voorgaande. Verder is er zojuist vorst geweest die voor veel schade heeft gezorgd.weersomstandigheden. Alleen al de vorst heeft een prijsstijging veroorzaakt van ruim 25%.  Zoals op de foto hiernaast te zien is heeft de vorst veel schade op de plantages aangericht. 

Daarnaast ontsnapt de koffiesector niet aan de algemene problemen in de wereldwijde transportsector. Koffie van landen als bijvoorbeeld Brazilië naar Nederland halen is duurder geworden, omdat de prijzen voor zeecontainers tot 10 keer hoger liggen dan vorig jaar. De vraag naar containers steeg de afgelopen maanden fors omdat de economie na de Corona lockdowns weer opleeft.