Sluiten
Professioneel koffiebrander

Professioneel koffiebrander

Wilt u uw klanten echt een vers product leveren? Met een koffiebrander, brandt u zelf uw koffiebonen. De geur van vers gebrande koffiebonen zorgt voor een optimale koffiebeleving van de klant. Een paar jute zakken vol groene bonen, een koffiebrander, de geur en natuurlijk een kopje koffie om te proeven, authentieker kan haast niet. Naast dat u van koffie een beleving maakt en de klanttevredenheid zal toenemen, heeft het zelf branden ook enorme voordelen op het gebied van inkoop en kwaliteit van uw koffie. Naast particuliere klanten kunt u als koffiebranderij ook b-to-b klanten voorzien. Wanneer u het groter wilt aanpakken dan kunnen wij u daarin adviseren en ook de nodige producten leveren die hiervoor nodig zijn. Wij hebben zelf een koffiebranderij. Deze koffiebranders zijn door ons zelf getest.

Toon Filters
Categorieën
Selectie verfijnen
Kuban Coffee roaster 18 kg
De koffiebrander heeft een capaciteit van 18 kg...

Meer informatie

€ 24 805,00 incl. BTW€ 20500 excl. BTW
Kuban supreme 12
De Supreme serie koffiebranders zullen de...

Meer informatie

€ 21 175,00 incl. BTW€ 17500 excl. BTW
Typhoon Coffee Destoner V15 - koffie ontstener V15
Nieuw!
€ 6 358,55 incl. BTW€ 5255 excl. BTW
Typhoon Coffee Destoner V6 - koffie ontstener V6
Nieuw!
€ 6 110,50 incl. BTW€ 5050 excl. BTW
Typhoon roaster hybrid 15 kg - Koffie brander hybrid 15 kilo
Nieuw!
€ 49 277,25 incl. BTW€ 40725 excl. BTW
Typhoon roaster hybrid 9 kg - Koffie brander hybrid 9 kilo
Nieuw!
€ 36 917,10 incl. BTW€ 30510 excl. BTW
Typhoon  roaster 5 kg  - Koffie brander 5 kilo
Nieuw!
€ 24 387,55 incl. BTW€ 20155 excl. BTW
Typhoon  roaster 2,5 kg  - Koffie brander 2,5 kilo
Nieuw!
Typhoon 2.5 shoproaster is wat een profes...

Meer informatie

€ 19 692,75 incl. BTW€ 16275 excl. BTW
Tiny Tonino Set
Tiny tini Set Om de juiste brandgraad voo...

Meer informatie

€ 786,50 incl. BTW€ 650 excl. BTW
Kuban koffiemolen sharp
Kuban koffiemolen Sharp is een semi-industri&eu...

Meer informatie

€ 2 964,50 incl. BTW€ 2450 excl. BTW
Kuban Coffee ontstener
Kuban Coffee Destoner De Kuban koffieontstener z...

Meer informatie

€ 4 779,50 incl. BTW€ 3950 excl. BTW
Kuban koffiebrander
Kuban Coffee supreme 6 kilo koffiebrander heeft...

Meer informatie

€ 17 545,00 incl. BTW€ 14500 excl. BTW
Kuban koffiebrander 1.5 kg
Kuban supreme 1.8 Coffee roaster Met de...

Meer informatie

€ 10 587,50 incl. BTW€ 8750 excl. BTW
Fracino Roastilino coffee roaster
Deze koffiebrander van het Engelse merk Fracino...

Meer informatie

€ 2 117,50 incl. BTW€ 1750 excl. BTW
Garanti 2 kilo junior elektrische koffiebrander
occasion
Met deze Garanti 2 kilo koffiebrander occassion...

Meer informatie

€ 8 409,50 incl. BTW€ 6950 excl. BTW

Professionele tweedehands koffiebrander te koop

Heeft u de ambitie om zelf professioneel koffie te gaan branden? Wij bieden twee gebruikte Garanti koffiebranders te koop aan. De 20 kilo koffiebrander en de Garanti 60 kilo brander. Beide branders zijn gebouwd in 2015. En zeer geschikt om een efficiënte en winstgevende koffiebranderij te starten. De koffiebrander wordt aangeboden als compleet systeem met lader voor ongebrande koffiebonen, een naverbrander en ontstener. In onze koffiebranderij zijn deze Garanti werkend te zien. 

Ontstener: voor na het koffiebranden

Na het koffiebranden moeten alle koffiebonen door een ontstener gehaald worden. Tijdens de oogst en het verwerkingsproces van de ongebrande koffiebonen in de landen van herkomst kunnen takjes en steentjes achterblijven. Koffie is namelijk een natuurproduct. Toch wilt u deze deeltjes liever niet, het kan onder andere een defect aan uw koffiemolen veroorzaken. Daarom raden wij het gebruik van een ontstener aan. Na het branden van de koffiebonen volgt de afkoelfase. Na het afkoelen kunt u een ontstener gebruiken om de gebrande koffiebonen te sorteren en te zuiveren van alle productvreemde deeltjes die mogelijk nog aanwezig zijn in het product. Een ontstener zuigt de lichte gebrande bonen op, maar de zwaardere deeltjes blijven achter. Zodat u zuivere koffie kunt leveren.

Wegen en inpakken

Heeft u een wat grotere koffiebrander met een capaciteit van boven de 5 kilo of heeft u ambitie om koffiebranderij te worden. Dan is een weeg en inpakmachine een belangrijke aanvulling. U kunt met deze machine makkelijk uw vers gebrande koffiebonen wegen en verpakken. De inpakmachine die wij u aanbieden is voorzien van wieltjes en daardoor heel mobiel. Instelbaar op gewicht en twee snelheden. Zo kunt u uw verse koffie direct en zorgvuldig verpakken. Lees meer over de 'gadgets' voor een koffiebranderij.

Juiste verpakking: om uw koffie vers te houden

Direct na het branden beginnen de koffiebonen met het afgeven van kooldioxide en andere gassen. De kwaliteit van de koffie direct na het branden is nog niet optimaal door de grote hoeveelheid kooldioxide. De korte periode na het branden waarin men de koffiebonen laat ontgassen wordt het rustproces genoemd. Het rustproces geeft de koffie een betere body en aroma. Tijdens dit proces binden aanwezige aromabestanddelen zich met de oliën in de celstructuren. De zakken die wij verkopen voor koffiebonen bevatten een ventiel. Daarmee kunnen de gassen tijdens het rustproces wel de verpakking uit, maar kan zuurstof niet de verpakking in.

Sealen

Om de koffiezakken direct te kunnen sluiten is een sealapparaat noodzakelijk. Deze zorgt voor een goede afsluiting van uw koffieverpakking. Zo sealt u makkelijk verpakkingen van cellofaan, papier-, aluminium- en andere laminaatfolies.

Eigen etiket

Na het branden, inpakken en sealen is de verpakking voorzien van een koffieetiket natuurlijk de kers op de taart. U kunt de etiketten bij ons af laten drukken. Fleur de Cafe heeft een professionele etiketprinter waarmee we uw etiket kunnen printen. Geheel in de huisstijl van uw bedrijf. Lees meer over uw eigen verpakking.

Interesse in onze koffiebranders?

Wij geven graag advies!