Losse thee - Rooibosthee - Bloemig

De Zuid-Afrikaanse rooibos thee is voor velen een echte smaakmaker. De thee staat bekend om haar zachte en warme smaken en wordt door haar rode kleur ook wel de rode thee genoemd. De rode kleur ontstaat door fermentatie van de naaldachtige blaadjes van de Aspalathus Linearisstruik. Het grappige is dat rooibos thee van naaldjes wordt gezet, en niet van de bladeren van de Camellia Sinensis. Hierdoor is rooibos thee officieel geen thee te noemen. En toch wordt het zo genoemd. Rooibos thee bevat dan ook geen cafeïne, die groene en zwarte thee door hun verwerkingsproces wel hebben. Dit doet natuurlijk niks af van de geweldige smaakaroma’s van rooibos thee. Het is één van de lekkerste en meest gedronken theesoorten die Fleur de Café in huis heeft. Heerlijk om zelf van te genieten of aan jouw klanten te serveren.

Filter je resultaten
Er zijn 3 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Rooibos Earl Grey 1 kg

Rooibos Earl Grey 100 gram

Rooibos Earl Grey 250 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Rooibos plantage

De smaakvolle rooibos thee van Aspalathus Linearis

Rooibosthee wordt gemaakt van naaldvormige bladeren van de rooibosstruik Aspalathus Linearis. Deze struik heeft groene naalden voordat ze worden geoogst en groeit in Zuid-Afrika. De kwaliteit van rooibos wordt bepaald door de hoeveelheid naaldjes die aan de takken groeien. Hoe meer naaldjes en hoe minder tak, des te beter de smaak en kwaliteit van de rooibos thee is. Na de oogst worden de takken in kleine stukjes gehakt en gefermenteerd. Hierdoor verdwijnt de groene kleur naar de kenmerkende roodbruine kleur, die je van de rooibos thee gewend bent.

Gezonde werking van rooibos thee

Rooibos thee wordt naast haar heerlijke aroma’s ook gedronken om haar krachtige gezondheidsvoordelen. Rooibos thee is namelijk heel gezond. De thee bevat namelijk een hoog gehalte antioxidanten en veel verschillende ingrediënten die jouw gezondheid kunnen stimuleren. IJzer, calcium, kalium, koper, magnesium, zink en mangaan zijn enkele mineralen die in deze theesoort zijn verwerkt. Daarnaast is rooibos thee vrij van cafeïne en oxaalzuur en bevat weinig tannine. Zo kan rooibos thee het risico op ontstekingen, nierstenen, hartaandoeningen verlagen en een verhoogde bloeddruk en cholesterol doen afnemen. Dit maakt de thee niet alleen heel lekker, maar ook verantwoord.

Rooibos thee

Het zetten van de perfecte rooibos thee

Elke theesoort heeft een speciaal recept om het beste uit je thee te kunnen halen. Het bereiden van Rooibos thee gaat eigenlijk heel eenvoudig. De thee wordt namelijk niet snel bitter, ook niet als je het lang laat trekken. Rooibos thee kan al bij heel hoge temperatuur worden getrokken, namelijk bij 90 graden. Zo kun je de thee nog lekker heet drinken. Voor het lekkerste kopje rooibos neem je één doseerlepel met losse thee, á 2 gram, die je voor enkele minuten laat trekken.

Blik Fleur de Cafe 100 gram

Rooibos thee: ook lekker te combineren

Wil je na deze lekkere verhalen rooibos thee kopen, maar wil je deze nog iets meer naar je eigen hand zetten? Melangeer jouw favoriete theemelanges dan zelf. De houtige smaak van rooibos is namelijk ook heerlijk te combineren met aroma’s van andere warme specerijen. Zo zijn honing, vanille, sinaasappel en een beetje kaneel en echte toevoeging. Combineer enkele losse theesoorten van Fleur de Café samen en wie weet ontdek je jouw favoriete theesamenstelling.

Veel gestelde vragen

Wat is rooibos thee?

Rooibos thee is een thee die wordt getrokken van de naaldachtige blaadjes van Aspalathus Linearis. Door de naaldjes te fermenteren veranderen de groene naaldjes in een roodbruine kleur, die de thee kenmerkt. Het heeft een warme en houtachtige smaak en wordt veel gecombineerd met andere warme specerijen.

Welke rooibos thee is het beste?

Rooibos thee bevat van zichzelf al veel voedingsstoffen die een stimulerende werking hebben voor de gezondheid. Deze wordt vaak met andere ingrediënten gecombineerd. Zo bevatten sinaasappel en kaneel veel vitamines en heeft vanille veel antioxidanten.

Hoe gezond is rooibos thee?

Rooibos thee is relatief gezond. Het wordt dan ook vaak als gezondheidsthee gedronken. Rooibos bevat namelijk veel antioxidanten en verschillende ingrediënten die de gezondheid stimuleren. Het risico op ontstekingen, hartaandoeningen, nierstenen en een verhoogde bloeddruk en cholesterol kunnen door het drinken van rooibos thee afnemen.

Wat zit er in rooibos thee?

Rooibos thee bevat verschillende gezonde voedingsstoffen en antioxidanten. De thee wordt getrokken van naaldachtige blaadjes van de Aspalathus Linearisstruik. IJzer, calcium, kalium, koper, magnesium, zink en mangaan zijn enkele mineralen die in deze theesoort zijn verwerkt.