Losse thee - Witte thee - Bloemig

Voor wie houdt van overheerlijke zachte en subtiele theesmaken is de witte thee van Fleur de Café een echte aanrader. Witte thee dankt haar zachte smaken aan de jonge bladeren van de Camellia Sinensis theeplant. De theeblaadjes worden al vroeg in het groeiproces geplukt, nog voordat de knoppen de mogelijkheid krijgen om in het voorjaar te openen. De blaadjes hebben dan nog prachtige witte haartjes, wat een witte gloed aan de theeblaadjes geeft. Witte thee verwijst dus naar de jonge en smaakvolle theeblaadjes van de Camellia Sinensis theeplant. In ons assortiment vind je de lekkerste witte thee soorten met verse ingrediënten van over de hele wereld. Zo is de thee prachtig te combineren met lavendel, roze en citroen. Kies ervoor om jouw favoriete witte thee te kopen en geniet van heerlijk zachte smaakaroma’s of serveer het aan jouw gasten.

Filter je resultaten
Er zijn 6 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Witte thee lavendel 250 gram

Liefdevol 100 gram

Liefdevol 1 kg

Witte thee lavendel 100 gram

wfo1 Meest populair

Liefdevol 250 gram

Witte thee lavendel 500 gram

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
Layer 1
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Witte thee

Het unieke bewerkingsproces van witte thee

Witte thee wordt net als groene en zwarte thee gemaakt van de theebladeren van de Camellia Sinensisplant. Maar waarin verschillende theesoorten dan van elkaar? Het grote geheim zit hem in de verschillen in groei- en bewerkingsproces van de theeplant. Witte thee wordt gezet van hele jonge theeblaadjes, die vroeg in het groeiproces al worden geoogst en gedroogd. Groene thee wordt gezet van volgroeide theebladeren. Witte thee heeft hierdoor een zachter en uniek smaakpatroon dan groene thee.

Witte en groene thee verschillen van zwarte thee door het oxidatieproces. Bij zwarte thee is het belangrijk dat de bladeren goed oxideren. Dit houdt in dat de bladeren worden blootgesteld aan zuurstof en hierdoor verkleuren. Hoe langer de oxidatie, hoe donkerder de kleur van het blad wordt. Dit zorgt voor verschillende en unieke smaakaroma’s. Om verkleuring van de bladeren bij witte en groene theesoorten voorkomen, worden bladeren vaak verhit, gewokt of gestoomd. Zo verdampt het vocht en kan het niet meer oxideren. Dit geeft unieke smaken aan de verschillende soorten losse thee.

De gezonde werking van witte thee

Wat niet veel mensen weten is dat witte thee één van de gezondste theesoorten is. Het is zelfs nog gezonder dan zwarte en groene thee. Wat maakt witte thee dan zo gezond? De theesoort bevat boordevol antioxidanten, fluoride en vitamine C. Deze stoffen dragen bij aan jouw gezondheid. Antioxidanten vertragen als het ware het verouderingsproces van cellen en verminderen de kans op hart- en vaatziekten en een verhoogd cholesterol. Ook heeft witte thee vier keer zo veel vitamine C dan andere theesoorten. Ons lichaam is niet in staat om zelf vitamine C aan te maken en krijgen we alleen via ons voedsel of drinken binnen. Deze vitamine helpt om wonden te genezen en is belangrijk bij het opbouwen van onze weerstand om verschillende bacteriën en virussen te bestrijden. Fluoride zorgt tevens voor een gezond en verzorgd gebit. Dit maakt witte thee gezond om te drinken.

De perfecte witte thee zet je zo

 Elke theesoort heeft een unieke bereiding om het beste uit je thee te halen. Het fijne aan witte thee is dat je bij de bereiding ervan niet veel fout kunt doen. Hoe bedoelen we dat? Ook al let je eventjes niet op en laat je de thee te lang trekken, de smaak van witte thee wordt niet sterker. Wel is het belangrijk om even op de temperatuur van het gekookte water te letten. De perfecte temperatuur voor het zetten van witte thee is 70-80 graden. Bij een hele hoge temperatuur kan de thee wel bitter worden, en dat wil je natuurlijk niet. De theesoort is immers zacht van smaak. Laat daarom het theewater even afkoelen. Gebruik vervolgens per kopje één schepje van 2 gram losse thee en laat deze ruim 8 minuten trekken.

Veel gestelde vragen

Wat is witte thee?

Witte thee is een theesoort dat wordt gezet van de bloemknoppen van de Camellia Sinensis theeplant. De witte kleur van de thee is te herleiden naar de kleur van de jonge theebladeren. Daarnaast is heel kenmerkend voor witte thee dat het een heel zachte en subtiele smaak heeft en vaak als gezondheidsthee wordt gedronken.

Waar is witte thee goed voor?

Witte thee is goed voor een overheerlijke en zachte theesmaak, maar ook voor gezondheidsdoeleinden. Witte thee bevat namelijk veel vitamine C, antioxidanten en fluoride. Deze stoffen zorgen voor een verbeterde weerstand en voorkomen gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, een hoog cholesterolgehalte en een onverzorgd gebit.

Welke witte thee is het beste?

Welke witte thee het beste is, is afhankelijk van jouw voorkeuren. Witte thee zit boordevol goede stoffen, zoals vitamine C en antioxidanten. Elk ingrediënt die aan de melange wordt toegevoegd heeft unieke eigenschappen en smaakbelevingen. Bij Fleur de Café heb je keuze uit verschillende witte thee melanges met verse ingrediënten van over de hele wereld. Zo vind je jouw beste witte thee melange.

Andere bloggen over thee

21.03.2023

Verschillen in thee? Zwart, groen en wit

Wat is het verschil tussen zwarte, groene en witte thee? En wat is de beste manier om deze thee te zetten? En welke thee is het lekkerst of het gezondst? In ons blog hierover willen wij je graag meer vertellen over de theesoorten en de zetwijzen.
Lees meer
25.07.2022

Gezonde losse kruidenthee

Bent u benieuwd naar onze kruidenthee met diverse gezonde ingrediënten? Lindebloesemthee, gemberthee, brandnetelthee, verveine, etc..
Lees meer
28.05.2019

Water bepaalt de smaak van uw thee.

De kwaliteit van het Nederlandse leidingwater is bijzonder goed. Water is het strengst gecontroleerde voedingsmiddel en zelfs beter gecontroleerd dan flessen water. Toch wordt door veel theesommeliers geadviseerd geen leidingwater te gebruiken om thee van te zetten. Hoe zit dat eigenlijk? Waar moet theewater zoal aan voldoen? En welk water is het meest geschikt voor thee?
Lees meer