Sluiten
horeca-thee
Verpakkingsmateriaal voor koffie en thee | Fleur de Café

Koffie en thee verpakken

De nieuwste koffiezakken in ons assortiment hebben naast een ventiel ook een hersluitbare zipsluiting. Daardoor kan de klant de koffiebonen makkelijk in de koffiezak bewaren en per portie koffie er uit halen. Daardoor blijven de koffiebonen goed, donker en luchtdicht bewaard. Bovendien is de koffiezak voorzien van een platte bodem een zogenaamde boxpouch, waardoor de zak stevig blijft staan. Deze zakken zijn geschikt voor 750 gram koffiebonen. Kies de kleur die bij uw huisstijl past ze zijn verkrijgbaar in wit, zwart, kraftpapier en in Fleur de Café huisstijl. Bestel direct de nieuwe koffiezakken.

Private label

Als retailer kunt u zelf uw koffie en thee verpakken in de koffie en theezakken van uw wens. In ons assortiment vindt u verschillende kleuren, maten en materialen. Maak de verpakking helemaal af met uw eigen etiket of sticker geheel in de huisstijl van uw bedrijf. Zo wordt de koffie en thee die u verkoopt helemaal private label.

Hou u thee vers in de juiste verpakking

De versheid van thee wordt sterk bepaald door de verpakking. Wij adviseren een donkere, droge verpakking voor losse thee, zodat licht, lucht en vocht geen invloed krijgen. Hoewel een doorzichtige verpakking de mooie losse thee goed laat zien, is het niet goed voor de thee. Wilt u toch dat klanten de thee kunnen zien, kies dan voor het kraft theezak met venster. Of gebruik bijvoorbeeld blikjes met venster om de thee te showen, maar verkoop de thee in dichte theezakjes. 

Koffiezakken voor gemalen koffie of koffiebonen

Wilt u uw koffiebonen of gemalen koffie zelf verpakken? Dan zijn een aantal onderdelen essentieel. Een voedselveilige schaal, een weegschaal, een inpakmachine en natuurlijk een koffiezak. Kies voor een goede afsluitbare zak met ventiel, zodat de koffiebonen kunnen ontgassen, maar zuurstof niet bij de koffie kan komen. Het snel en goed verpakken is belangrijk voor de versheid van de koffie. Kies de koffiezak die past bij uw huisstijl, bijvoorbeeld een papieren kraftzak of mat zwarte koffiezak. Desgewenst printen wij voor u ook etiketten uit die u op de zak kunt plakken. Ook is er de mogelijkheid om private label koffie door ons te laten verzorgen. Wij branden dan speciaal voor u de koffie, verpakken deze en verzorgen ook het stickeren van uw zakken. Meer lezen over private label koffieverpakking.

Etiketten in uw huisstijl

Met onze professionele etikettenprinter kunnen wij voor u full colour koffie-etiketten printen. Het enige dat wij nodig hebben is een JPEG bestand met daarin een vormgegeven ontwerp. Zo printen wij prachtige private label koffie etiketten in uw huisstijl. De etiketten zijn los verkrijgbaar of in combinatie met private label koffie. Heeft u etiketten nodig voor op uw theezakjes, dan kunt u gebruik maken van ons Fleur de Cafe sjabloon sticker of natuurlijk uw eigen stickers gebruiken.

Sealen of sluitclip

Verpakt u zelf koffie en thee, dan is naast een geschikte zak ook de sluiting van belang. Wij gebruiken zelf voor het sluiten van de koffiezakken een sealapparaat. Daarmee wordt met twee warme strips de koffiezak aan de bovenkant dichtgeplakt. Voor het sluiten van de theezakken gebruiken we een metalen sluitstrip. Sommige theezakjes zoals de kraftzakjes kunnen ook geseald worden. Voordeel van het gebruik van een sluitstrips is de hersluitbaarheid. Wil je de theezakken en koffiezakken sealen, dan heb je dus wel een sealapparaat nodig. 

Biologische thee en koffie verkopen

Om biologische thee en koffie te mogen verkopen moet u voldoen aan de eisen van de SKAL en ook een SKAL certificaat hebben. Alleen dan mag u als retailer onder uw private label naam biologische thee en koffie verkopen. Goed dus om te weten. Fleur de Café is wel SKAL gecertificeerd de koffie en thee die hier verpakt is in onze eigen zakken mag dus wel als biologisch verkocht worden.