Sluiten
Koffie uit Colombia

Koffie uit Colombia

Koffie uit Colombia is een 100% arabica gewassen koffie van single origin. Dit betekent dat de koffiebonen uit Colombia van zeer goede kwaliteit zijn en echt alleen maar uit Colombia komen. De koffie heeft een zacht aroma, een medium sterke smaak met een vleugje citrus en een fris zoete nasmaak.

Colombia is de op één na grootste koffieproducent  met ongeveer 12 procent van de totale koffieproductie in de wereld. In vergelijking de grootste koffieproducent is Brazilië en produceert  30-35 procent.  De koffiebonen worden op grote hoogte gekweekt op kleine boerderijen, zorgvuldig geplukt en gewassen. Vervolgens gaan van de vele honderdduizenden koffieproducenten de koffiebonen naar een regionaal verzamelpunt en daarvandaan naar een fabriek  van de Colombia Coffee Federation. Daar wordt de koffie zorgvuldig en volgens strenge nationale normen met de hand gesorteerd.

Toon Filters
Selectie verfijnen
Meest gedronken
Toepassing
Intensiteit
 1. Mild (1)
 2. Intens (1)
Koffiesmaak
 1. Chocola (2)
 2. Fruitig (2)
 3. Vol (3)
 4. Zoet (2)
Hoeveelheid koffie
 1. 1 kilo (3)
 2. 750 gram (2)
Koffiesoort
Werelddeel
Verwerkingsproces
 1. Washed (5)
Cuppingscore
 1. 85 - 90 (1)
Label
 1. Bio (2)
Prijs
Colombia Supremo
Deze arabica bonen worden met de hand geplukt i...

Meer informatie

€ 20,98 incl. BTW€ 19.25 excl. BTW
Colombia Excelso Huila bio
Bio
Deze biologische arabica koffieboon komt uit he...

Meer informatie

€ 20,72 incl. BTW€ 19.01 excl. BTW
Colombia Narino Galeras Volcanic
De Colombia Narino Galeras Volcanic koffie is e...

Meer informatie

€ 17,84 incl. BTW€ 16.37 excl. BTW
Colombia Supremo ongebrand
Deze arabica koffiebonen worden met de hand gepluk...

Meer informatie

€ 17,13 incl. BTW€ 15.72 excl. BTW
Colombia Excelso Huila bio
Bio
Deze arabica koffieboon komt uit het zuidoostelijk...

Meer informatie

€ 17,17 incl. BTW€ 15.75 excl. BTW

Supremo of Excelso Colombia koffieSupremo Colombia koffie

De koffiesortering vindt plaats op basis van grootte van de boon. Hoe rijper de bes, hoe groter de boon en hoe meer de smaak ontwikkeld is. Op basis van de sortering ontstaan eigenlijk twee soorten koffiebonen die voor export geschikt zijn:

 • Supremo 17-18 screen size
 • Excelso 15-16 screen size

Het kan dus heel goed zijn dat beide bonen van dezelfde struik komen, maar de ene boon als Excelso verkocht wordt en de ander als Supremo. Daarnaast kan het ook zijn dat koffiebonen gekweekt in een mircoklimaat en van uitzonderlijke kwaliteit gemengd worden met bonen van een normale kwaliteit. Doordat de belangrijkste criteria voor de Coffee Federation de screen size is. Door deze manier van sortering is koffie uit Colombia altijd van zeer stabiele kwaliteit.

 

Single estate koffie uit Colombia

Toch zijn er ook steeds meer speciale koffiesoorten uit Colombia afkomstig. Deze zijn herkenbaar aan een regionale naam of naam van de koffieboerderij (finca). Het kan dan gaan om koffiebonen van een bepaalde koffiesoort zoals een bourbon of typica. De koffie afkomstig van één bepaalde boerderij noemen we een single estate koffie. Daardoor kunnen die koffiebonen een meer uitgesproken smaak hebben dan een normale Supremo of Excelso. Vooral koffie uit het zuidwestelijk deel van het land, de regio’s Narino, Cauca en Huila worden als single estate koffie verkocht.

koffieboer Colombia

Specialty coffee in plaats van Coca

Sinds de vredesoverkeenkomst tussen de FARC en de Colombiaanse regering ondertekend is, worden steeds meer boeren gestimuleerd om andere gewassen te gaan verbouwen. Voorheen werden zij onder bescherming van de FARC gedwongen om coca te verbouwen. De regering is nu bezig deze boeren te helpen andere gewassen te verbouwen. Het verbouwen van 'speciality coffee' kan een goed alternatief zijn. Er kan dus nog veel moois verwacht worden uit het koffieland Colombia. Lees meer.