Sluiten
horeca-thee
Theeservies | Fleur de Café | Thee voor fijnproevers

Theeservies

Om losse thee te zetten zijn er allerlei handige hulpmiddelen. In het assortiment van Fleur de Café vindt u een breed scala aan zeefjes en theepotten die geschikt zijn om onze thee in te zetten.

Van theeservies tot plateau's

Het serveren van de thee doet u natuurlijk in stijl. Kopjes en schotels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: glas, porselein, aardewerk en gietijzer. Ieder materiaal heeft een eigen uitstraling. Geëmailleerde gietijzeren kopjes zorgen voor de echte oosterse sferen bij het drinken van thee en voor de vrolijke printjes en kleuren is porselein theeservies een goede keuze. Ook met een leuk theeplateau zorgt u voor een passende manier om thee te serveren. Een theeplateau is een andere variant van de bekende theedoos. Hier is plaats voor losse thee in plaats van theezakjes. De losse thee staat dan in handige blikjes op het plateau. Zo is de thee makkelijk te serveren op een plateau voor 6 of 12 theesoorten. Kortom in ons assortiment vindt u genoeg keuze om de ervaring van thee drinken compleet te maken. 

Theepot

Het oog wil ook wat, zelfs als het gaat om een theepot. Kies voor de klassieke uitstraling voor een gietijzeren theepot om de thee warm te houden. In een gietijzeren theepot kan thee tot wel 1,5 uur warm blijven. Voor een meer sprekende uitstraling is de Tetsubin theepot een perfecte keuze. Dit is van oorsprong een Japanse theepot en heeft een mooie vorm en prachtige beschilderingen. Tetsubin werd in eerste instantie alleen gebruikt voor het koken van water en werd op het vuur gehouden om het water warm te houden. De moderne Tetsubin heeft een geëmailleerde binnenkant en is niet meer geschikt voor het koken van water, maar wordt gebuikt voor het zetten van losse thee.

Losse thee

Als u een mooi theeservies heeft om de thee in te serveren kan een smaakvolle verse thee niet ontbreken. Bij Fleur de Café willen wij u verschillende smaaksensaties op het gebied van thee kunnen bieden. U heeft dan ook keuze uit ruim 120 soorten losse thee. Wij melangeren onze theesoorten zelf, waardoor wij  thee van de beste smaak, kwaliteit en versheid kunnen leveren. Naast klassieke theesoorten als groene thee en rooibos hebben wij ook exclusieve thee. Deze soorten thee zijn op een bijzondere wijze gemaakt en zorgen hierdoor voor een verfijnde en unieke smaak. Probeer bijvoorbeeld de exclusieve Phoenix Dragon Jasmin Pearls en ervaar de verfijnde smaak. Om losse thee het beste vers te houden adviseren wij de thee goed afgesloten en op een donkere plek te bewaren. De smaak komt dan het beste tot zijn recht.