Ijskoffie

Hoe maak je ijskoffie?

De simpelste manier om een koude koffie te zetten is warme koffie in een glas vol ijsblokjes te gieten. Gebruik je een espressomachine, kies dan voor een espresso. Door het smelten van de ijsblokjes hou je een minder sterke ijskoffie over. Maak je koffie met een filter, doe er dan een extra schepje koffie bij zodat het niet te slap wordt. In beide gevallen geldt dat je best kunt kiezen voor een aromatische zachte koffie. Zo kan je bijvoorbeeld de Kenya AA bestellen. Dat is een koffie met een zachte smaak die erg goed smaakt in een ijskoffie.

Deze manier van ijskoffie maken is snel en makkelijk. Bovendien kun je de ijskoffie uitbreiden met toevoegingen als  melk of een scheutje siroop zoals caramel ijskoffie siroop. In het einde van dit blog vind je een nóg lekkerder recept voor caramel ijskoffie.

IJskoffie recept voor de horeca

IJskoffie recept voor de horeca

Zijn jouw gasten dol op koffie? Dan genieten ze vast ook van een ijskoffie! Als nagerecht, voor tussendoor of als drankje om lekker mee af te koelen. Een goedgemaakte ijskoffie smaakt echt altijd!

Deze populaire drank is makkelijk toe te voegen aan je assortiment. Je hebt eigenlijk alleen ijsklontjes, koffie en ijskoffiepoeder nodig. Om het helemaal mooi en lekker te maken voeg je toef slagroom een scheut ijskoffie siroop toe. Routin caramel is een ijskoffiesiroop die vaak goed loopt. Ook zijn er veel liefhebbers van ijskoffie met vanillesmaak. Met het ijskoffie recept schenk je in een handomdraai lekkere ijskoffie. Ook hazelnoot of chocolade zijn trouwens lekkere smaken om ijskoffie van te maken.

Wil je het voor jouw horecazaak nog makkelijk maken? En ga je veel glazen ijskoffie serveren? Dan is het ijskoffiepakket voor jouw horeca wat je zoekt. Het ijskoffiepakket bevat een Slush machine. Deze machine vul je met water en ijskoffiepoeder. Zolang je het af en toe bijvult, kan je de hele dag door ijskoffie aftappen. Hoe makkelijk is dat!

Ijskoffie

Recept ijskoffie Caramel

Ingrediënten voor ijskoffie caramel:

Zo maak je deze lekkere ijskoffie:

  1. Doe het ijskoffiepoeder, de melk en ijsklontjes in een blender of slushmachine.
  2. Mix alles goed door elkaar tot een glad mengsel.
  3. Extra: Voeg naar smaak de karamel siroop toe voor een zoete touch.
  4. Giet de ijskoffie in glazen.
  5. Voeg een royale dot slagroom toe bovenop de ijskoffie.
  6. Versier met een feestelijke topping naar keuze.
  7. Serveer de verfrissende ijskoffie. Geniet van dit heerlijke verwenmoment!
hoe maak je ijskoffie

Producten bestellen voor het maken van ijskoffie

Koude koffie is een verfrissende en smaakvolle drank die perfect past bij warme zomerdagen. Met een paar simpele ingrediënten kun je thuis of in je horeca eenvoudig de lekkerste ijskoffies maken. Bovendien zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je experimenteren met verschillende smaken en toppings.

Of je nu kiest voor een klassieke ijskoffie met melk, een romige karamel ijskoffie of een frisse ijskoffie met munt en chocolade, het belangrijkste ingrediënt blijft natuurlijk koffie. Bij Fleur de Café kun je terecht voor de lekkerste koffiebonen en gemalen koffie, zodat je altijd verzekerd bent van een hoogwaardige kwaliteit koffie voor jouw ijskoffie creaties. Ook een horeca-ijskoffie pakket, ijskoffie poeder of siroop kan je makkelijk online te bestellen bij Fleur de Café.

Bestel hier jouw ijskoffie items.

Routin 1883 Caramel 1 liter

Kenya AA plus 500 gram

IJskoffie poeder Caramel Frappe2Day 1,5 kg

IJskoffie poeder Frappe2Day koffiesmaak 1,5 kg

IJskoffie startpakket horeca

Interesse in ijskoffie?
Bestel alles wat je nodig hebt voor het maken van lekkere ijskoffie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Relevante blogs

10.08.2023

Mocktails met ingrediënten van Fleur de Café

Ontdek de verrukkelijke wereld van mocktails met de smaakvolle thee ingrediënten van Fleur de Café. Laat je verleiden door verfrissende en kleurrijke creaties. Laat je smaakpapillen dansen met exotische fruitinfusies, geurige kruiden en premium koffiearoma's. Verwen jezelf en je gasten met deze heerlijke drankjes die de perfecte balans vinden tussen verfijning en plezier. Geef je drankjes een nieuwe dimensie en creëer onvergetelijke momenten met de betoverende mocktails van Fleur de Café. Proef de passie, zonder de kater.
Lees meer
27.02.2023

De lekkerste theesmaken voor het voorjaar

Thee kan eigenlijk in elk seizoen gedronken worden. Toch zijn er bepaalde losse theesoorten die lekkerder smaken op een mooie lente avond of een zonnige dag. Een heerlijk zoete ijsthee met veel ijsblokjes of gewoon een heerlijk kopje verfrissende Sencha Lemon.
Lees meer
02.05.2022

Zo maak je verse ijsthee met losse thee

Niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is. Bovendien bevat deze vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en zonder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee.
Lees meer