Van een kopje koffie of thee een belevenis maken, dat is wat Fleur de Café graag wil. Kwaliteit staat bij ons voorop in onze koffiebranderij en onze thee melangeerderij. Wij zijn met de introductie van het unieke losse theeconcept uitgegroeid tot de groothandel in koffie en thee die we vandaag de dag zijn. Graag willen wij u thuis kunnen laten genieten van lekkere verse koffie en thee. Ons assortiment heeft een ruime keuze uit onder meer 70 soort koffie bonen en onder meer 120 soorten thee. 

losse thee

Wist u al dat u online losse thee van Fleur de Café kan bestellen?

U bent bij Fleur de Café aan het juiste adres als u op zoek bent naar losse thee. Onze losse thee wordt gemelangeerd in onze eigen thee melangeerderij. Ons thee assortiment bestaat uit zwarte thee, groene thee, rooibos thee en kruiden thee.

Onlangs hebben wij 5 nieuwe gezondheidstheeën bedacht en samengesteld. Deze losse gezondheidstheeën zijn speciaal bedacht en samen gesteld om uw lichaam een boost te geven.

Thee blijft het langst goed en vers wanneer het donker en droog gewaard wordt. Om de smaak optimaal te houden is het belangrijk om elementen die smaak en houdbaarheid beïnvloeden buiten te sluiten. Wij adviseren u om de thee luchtdicht en donker te bewaren, met voorkeur op een koele en droge plaats. Onze tip om de thee te bewaren is in een thee blik.

Ervaar de ultieme theebeleving nu zelf. Bestel onze losse thee nu snel online, bestel voor 12 uur en u heeft de heerlijke thee de volgende werkdag al in huis.

Elke maand kiezen wij zorgvuldig een thee van de maand uit, er wordt rekening gehouden met het seizoen. U kunt deze thee, van 100 gram, proberen met 35% korting!

Theeplateau biologisch

Wij verkopen ook theepakketten en theeplateaus bij Fleur de Café

Een theepakket is makkelijk om te geven en leuk om te krijgen. Onze theeplateaus bevatten verschillende theesoorten. Elk theepakket heeft een eigen smaak met variatie. Onze pakketten zijn zorgvuldig voor u samen gesteld.

Een theeplateau bestaat uit een los plateau met of zonder theeblikken, theelepels en theemenu kaarten. 

In een theeblik kan je losse thee op de juiste manier bewaren om de beste smaaksensatie te behouden. Wanneer je thee goed bewaard, blijft thee zelfs jarenlang goed. Voor het goed bewaren van thee bieden wij in ons assortiment onder andere handige theeblikken. De theemenu kaarten zullen wij voor u opstellen zodra u uw theeplateau besteld. 

Proefpakket theepiramides

Bent u opzoek naar duurzame theezakjes?

Wij hebben duurzame theepiramides ontwikkeld vol met lekkere theesoorten van Fleur de Café. De piramide theezakjes zijn gemaakt van “nature based” PLA, maiszetmeel en composteerbaar. 

Kunt u nooit kiezen uit een smaak thee? Wilt u eigenlijk alle piramide theesoorten proberen? Of bent u een verzamelaar van theezakjes en theesoorten? Speciaal hebben wij voor u een pakket samen gesteld waarbij onze 12 soorten theesmaken in piramide zakjes zitten. Per blik ontvangt u 2 theezakjes per theesmaak om te proberen of te verzamelen. 

Voor de Fleur de Café piramide theezakjes hebben wij ook een Fleur de Café theedoos ontwikkeld. Deze mooie theedoos heeft een zwart design met ons Fleur de Café logo. 

 

wfo1

Caribbean blue

Gek op verse ijsthee? Probeer het eens met de losse thee van Fleur de Café

Zelf ijsthee maken van losse thee van Fleur de Café is heel eenvoudig en erg lekker. Het maken van verse ijsthee doet u in een hand omdraai. De theesoort die u kiest is uiteindelijk bepalend voor de eindsmaak. Voor ijsthee thee adviseren wij u om losse thee te nemen op basis of kruiden of fruit.

Fleur de Café heeft 4 losse theeën ontwikkeld welke heerlijk zijn om warm, eveneens als ijskoud te drinken. De theesoorten hebben een frisse, volle en zomerse smaak.

  • Kokos meloen is een zomerse vruchtenthee met kokos, meloen en appel. Zacht en zoet van smaak, heerlijk om ijskoud te drinken maar warm is deze thee ook lekker.
  • Ginger lemon kruidenmix is een frisse kruidenthee met verbena, zoethoutwortel, gember, citroengras en pepermuntblad. Fris en kruidig van smaak.
  • Zomer zotheid is een thee die u doet verlangen naar de zomer. Zacht en zoet met stukjes appel, ananas, cranberries, mango en sinaasappel.  
  • Caribbean blue is een thee die u laat wegdromen naar zee. Een geweldig blauwe ijsthee met een zachte en zoete bananen smaak.

 

Hoe maak je eenvoudig zelf ijsthee?

Begin met losse thee zetten zoals u gewend bent met heet water. Laat uw thee niet te lang trekken, dit kan een wat bittere smaak geven. Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur, u kunt nu aan de afkoelde thee ijsblokjes toevoegen. Voeg voor een zoete smaak een pompje Routin 1883 smaaksiroop toe. Serveer de ijsthee met ijsklontjes en een schijfje citroen, sinaasappel of een takje munt.

koffiebessen

Wist u dat koffiebonen van koffieplanten afkomen?

Koffiebonen komen van koffieplanten met koffiebessen.  De koffiebes is een vrucht en is meestal rood of geel van kleur, in deze koffiebes zitten twee pitten ‘de bonen’ deze zijn omgeven met een zachte laag van slijm en een dunne huid. Het rijpen van de vruchten van de koffieplant is een langdurig proces wat zo’n 8 tot 12 maanden duurt voordat de bes geplukt kan worden en worden verwerkt tot een koffieboon. De oogsttijd duurt zo’n 4 maanden per jaar. Een koffieplant heeft een levensduur van 25 jaar.

De koffieplant, de grondsoort, de weersomstandigheden en de verwerking van de koffiebes heeft invloed op de smaak. De verwerking tot koffie begint bij het oogsten van de rijpe koffiebes. Dit kan met de hand maar kost veel tijd en mankracht, het levert wel de beste koffie op omdat alleen de dieprode koffiebessen geplukt worden. Mechanisch kunnen de koffiebessen ook geoogst worden, achteraf moet hierbij wel de rijpe en onrijpe koffiebessen worden gescheiden.

Vrij snel na het oogsten moeten de bonen worden gescheiden van de bes. Dit kan op 3 manieren: de dry- of unwashed-methode, de washed-methode en de semi- washed of pulped natural-methode. De manier van verwerken is heel belangrijk voor de uiteindelijke smaak van de koffie. Als de koffiebes droogt wordt de koffie iets zoetig van smaak. Als de koffie gewassen wordt dan is deze egaler van kleur.

ongebrande koffie

Groene koffiebonen zijn ongebrande koffiebonen

Koffiebonen zijn te verdelen in Robusta bonen of Arabica bonen. Een Robusta koffieboon bevat meer cafeïne dan de Arabicaboon. Arabica koffiebonen worden het meest gedronken. Omdat Arabica duurder is dan Robusta voegt met vaak een deel Robusta toe aan een koffiemelange, hiermee daalt de prijs.  

Robusta planten groeien ook in lager gelegen gedeelten. De koffieboon is kleiner en ronder van vorm. De robusta is minder veeleisend als het gaat om temperatuur en hoogte. De boon is ook minder gevoelig voor ziektes. De robusta heeft door de stevigere weerstand ook een stevigere smaak. Vaak wordt dit als bitterder ervaren. Robusta is ideaal om te gebruiken in melkvarianten als cappuccino en latte macchiato. 

Ongebrande koffie is een van de meest verscheepte ladingen ter wereld. De groene koffiebonen komen meestal aan in jute zakken van zo’n 60 à 70 kilo. Jute is goedkoop en groeit als gewas bovendien vaak naast de koffieplant. Als Fleur de Café grote hoeveelheden bonen van één soort nodig heeft, arriveren ze in big bags van maar liefst 1.000 kilo. Zolang ongebrande koffiebonen op een kamertemperatuur worden bewaard, verliezen ze gedurende anderhalf jaar nauwelijks aan kwaliteit.

Wilt u zelf koffie gaan branden? Bestel hier uw ongebrande koffiebonen. 

koffie bonen

Online koffie van Fleur de Café bestellen is heel eenvoudig

Bestel hier uw koffiebonen van Fleur de Café.

Vers gebrande koffie bonen zijn onmisbaar om de allerlekkerste koffie te zetten. Over de smaak van koffie raakt men niet uitgepraat.  Vers gebrande koffiebonen bestellen is één, de koffiebonen vers houden is een tweede. Het is belangrijk om uw vers gebrande koffiebonen zo goed mogelijk te conserveren.

  • Bewaar de koffiebonen op een koele, droge en luchtdichte en donkere plek.
  • Bewaar uw vers gebrande koffiebonen vooral niet in de koelkast of vriezer. Door condens wordt de koffiesmaak beïnvloed.
  • Vermijd sterk ruikende producten. Koffiebonen nemen geuren uit de omgeving op. Dit heeft effect op de geur en de smaak van koffie.

Alle koffie die wij verkopen, met uitzondering van de vriesdroogkoffie, wordt in onze eigen koffiebranderij gebrand. De koffie word tot 2 maanden na branddatum door ons als vers aangemerkt. De door ons gebrande koffiebonen tot uiterlijk een jaar na branddatum te consumeren.

Koffie met een branddatum ouder dan 2 maanden komt in ons op=op assortiment. U krijgt 35% korting op deze koffie. Het op=op assortiment verschilt per week.

 

Onze koffie aanbiedingen voor u

wfo1 Thee van de maand

Thee van de maand: Bosvruchten Bio 100 gram

wfo1 Koffie van de maand

Koffie van de maand

wfo1 Op = Op

Op=Op Brasil Cerrado arabica 500 gram

wfo1 Op = Op

Op=Op Honduras Bio 500 gram

wfo1 Op = Op

Op=Op Guatemala Antigua Pastoral 500 gram

wfo1 Op = Op

Op=Op Mexico Bio 500 gram

koffiemachines

Zoekt u een koffiemachines voor thuis?

Naast lekkere koffiebonen is een juiste koffiemachine erg belangrijk. Een volautomatische koffiemachine die uw koffie bonen vers maalt is een perfectie optie voor thuis. De naam geeft het al aan, een volautomatische koffiemachine doet alles automatisch. Het enige wat u moet doen is het waterreservoir en het bonenreservoir bijvullen. U kunt snel genieten van een vers kopje koffie door een druk op de knop te geven.

Wilt u liever als een echte barista zelf thuis koffie gaan zetten? Dan bevelen wij u een half automatische espressomachine met stoompijpje en een losse koffiemolen aan.

Onderhoud aan uw koffie machine is belangrijk, het onderhoud dat nodig is verschilt per machine. De meeste koffiemachines geven automatisch aan wanneer onderhoud nodig is. Bij een volautomatische koffiemachine gaat het om regelmatig ontkalken. Heeft u problemen met uw koffiemachine? Neemt u dan gerust contact op met onze technische dienst. Samen zoeken wij graag naar een passende oplossing.  

 

De beste koffiemachines voor thuis

Nivona CafeRomatica NICR820 zwart

Nivona CafeRomatica NICR960 Zwart

Nivona CafeRomatica NICR1040 Titanium/Chrome

Nivona CafeRomatica NICR970 Zilver

Winterpakket van Fleur de Café

Naast koffie en thee hebben wij ook leuke cadeau pakketten

U bent ook aan het juiste adres bij Fleur de Café als het gaat om cadeaus.

Wij bieden u een ruime keuze aan verschillende cadeaupakketten welke zorgvuldig samengesteld zijn met onze heerlijke eigen gebrande en gemelangeerde thee en koffie. In onze pakketten zijn koffie en thee accessoires verwerkt, een mooi theeglas, een handig opbergblik of bij de koffie een lekkere siroop. De cadeaus zijn voor elk moment een perfect geschenk, het is leuk om te geven maar ook leuk om te krijgen.

Populaire cadeaus van Fleur de Café

Tea for Two 1 Earl Grey Superieur & Ceylon OP

Koffiepakket Espresso

Theeplateau Populair

Pakket Latte Macchiato

Blik van Fleur de Café

Hoe bewaart u losse thee en koffie?

Losse thee kunt u best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Met een handig blik bewaart u uw thee op de juiste manier.

Onze losse theesoorten hebben veelal grove ingrediënten waardoor er veel lucht tussen de thee zit. Daardoor kan het zijn dat een zakje thee van 100 gram, toch niet in het blikje van 100 gram past. Neem bijvoorbeeld onze Liefdevol thee van 100 gram, terwijl bij bijvoorbeeld een Ceylon thee van 100 gram, het blikje niet helemaal vol zal zitten.

Wij hebben verschillende soorten blikjes in ons assortiment. Van 20 gram tot een kilo blik. Wanneer u op zoek bent naar een bepaald soort blik dan kunt u bij ons altijd informeren naar de mogelijkheden om deze te bestellen. 

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Blogs voor thuis

22.11.2023

Dit zijn de leukste cadeaus voor elke theeliefhebber

Thee is meer dan een warme drank. Met thee geef je een belevenis cadeau. Het drinken van thee is een ervaring die de zintuigen prikkelt. En wat maakt deze ervaring nog specialer? De overgang naar losse thee! Fleur de Café heeft een scala aan losse theeën en andere prachtige thee-cadeaus. Van betaalbare opties onder de €5,- tot luxere geschenken. Benieuwd hoe je een theeliefhebber verwent? Dit blog onthult de leukste thee cadeaus voor elk budget.
Lees meer
01.09.2023

Losse thee of koffie bewaren? Dit zijn de beste bewaaradviezen

Heb je een pak met overheerlijke losse thee aangebroken? Of heb je jouw bezoek koffie geserveerd en zijn er gemalen koffiebonen overgebleven? Je zou het graag hergebruiken. Echter kan niet goed afgesloten koffie of losse thee haar overheerlijke smaken verliezen. En dat is natuurlijk niet wat je wil. In deze blog delen we diverse mogelijkheden om langdurig van jouw koffie en thee te genieten. Benieuwd naar onze bewaaradviezen? Je leest ze hieronder.
Lees meer
12.07.2023

Seizoensthee, losse thee voor elk moment van het jaar

Bij elk moment, seizoen of gelegenheid past wel een eigen theesmaak. Of het nu groene thee, rooibos thee, kruidenthee of een andere verse thee is. Van oudsher is het zetten en drinken van thee onderdeel van een ritueel.
Lees meer
25.10.2021

De piramide theezakjes zijn weer terug in de voorraad!

Bent u opzoek naar duurzame theezakjes? Wij hebben duurzame theepiramides ontwikkeld vol met lekkere theeën van Fleur de cafe. De piramide theezakjes zijn gemaakt van “nature based” PLA, maiszetmeel en composteerbaar.
Lees meer
08.09.2020

Alles over ongebrande koffie

Alles over ongebrande koffie. Bent u op zoek naar informatie of wilt u ongebrande koffie kopen, bij Fleur de cafe bent u aan de goede adres.
Lees meer