Theeblad met cafeïne

Cafeïne in thee

Cafeïne is een stimulerende stof die van nature voorkomt in theeblaadjes. Deze stof kan invloed hebben op je energieniveau en slaappatroon. Daarom geven veel mensen de voorkeur aan thee zonder cafeïne. Als je thee drinkt zonder cafeïne kan je gerust de hele dag er heerlijk van genieten.

Cafeïne komt voor in de ‘theeplant’ Camellia sinensis. In alle theesoorten die van deze theeblaadjes worden gemaakt, zit dus cafeïne. Deze theeën bevatten cafeïne:

Thee zonder cafeïne

Niet alle thee bevat cafeïne. Sommige theesoorten zijn aftreksels van kruiden, planten, specerijen of een combinatie daarvan. Ze zijn dus niet gemaakt van de theeplant. Hierdoor bevat de thee geen cafeïne.

Er zijn tal van soorten thee die van nature cafeïnevrij zijn. Hieronder enkele voorbeelden van thee zonder cafeïne:

  • Kamille thee: deze thee wordt gemaakt van gedroogde kamillebloemen en bevat geen cafeïne. Deze thee staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen en is perfect om te drinken voor het slapengaan.
  • Rooibosthee: een andere populaire cafeïnevrije optie is rooibos. Deze thee is afkomstig uit Zuid-Afrika. Rooibos heeft een aangename, milde smaak en bevat van nature geen cafeïne. Het is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een cafeïnevrij alternatief voor zwarte of groene thee.
  • Kruidenthee: naast Rooibos en kamille bevat ook kruidenthee geen theeblaadjes. Er zijn uiteenlopende soorten kruidenthee. Onder kruidenthee vallen bijvoorbeeld sterrenmix, muntthee en gemberthee.

Thee zonder cafeïne is geliefd vanwege zijn ontspannende eigenschappen. Veel theevarianten zitten boordevol antioxidanten en kunnen bijdragen aan een betere nachtrust.

Thee zonder theïne

Bij thee wordt cafeïne ook wel theïne genoemd. Cafeïne is een stof die van nature voorkomt in koffie, en in kleinere hoeveelheden in thee. Thee zonder theïne is dus in principe hetzelfde als cafeïnevrije thee. Rooibos en kruidenthee zijn zonder theïne.

Verhoudingsgewijs bevat thee veel minder theïne dan koffie cafeïne. Toch kan je bij thee wel de effecten merken van de theïne. Als je bijvoorbeeld 's avonds niet te wakker wil blijven dan doe je er goed aan een thee zonder cafeïne te kiezen.

Cafeïnevrije thee bestellen

Je vraagt je misschien af waar je losse thee zonder cafeïne kunt vinden en bestellen. Bij Fleur de Café ben je aan het juiste adres. Als groothandel in thee verkopen wij veel soorten thee zonder cafeïne. Je vind bij ons een breed scala aan hoogwaardige cafeïnevrije theeën waaronder kamille, rooibos of kruidenthee. Ontdek de wereld van thee zonder cafeïne en ervaar de subtiele aroma's en weldadige eigenschappen van deze theevarianten.

Om jou echt te laten genieten van de lekkerste thee, melangeren we de thee zelf. Dat doen we alleen met de allerbeste ingrediënten. Maar ook met veel zorg en aandacht. En dat proef je! Ook benieuwd naar de lekkerste cafeïnevrije theesoorten? Dan raden we onderstaande soorten aan:

Bestel thee zonder cafeïne

wfo1 Vernieuwd

Zorgeloos 100 gram

Vreedzame wereld 100 gram

Rozenbottel hibiscus 100 gram

Rooibos Cranberry 100 gram

Interesse in ons thee assortiment
Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment losse thee?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Blogberichten over cafeïne vrije thee

18.01.2024

Is kruidenthee gezond?

Bij ons ontdek je een wereld aan theesoorten, waaronder veel soorten kruidenthee. Je vraagt je af of deze gezond zijn. Of er gezondheidsvoordelen zijn hangt af van waar de thee van gemaakt is. En op welk gebied je jouw gezondheid wil verbeteren. We nemen een aantal gezonde eigenschappen onder de loep. Zo kan je kan bepalen of en welke kruidenthee voor jou gezond is.
Lees meer
25.01.2023

Gezondheidsthee

Gezondheidsthee, een thee met specifieke kruiden die je kunnen helpen bij het ondersteunen van jouw lichaam. Zou je tot rust willen komen of wil je juist een Detox bootst? Een kruidenthee zou je hierbij goed op weg kunnen helpen.
Lees meer
04.05.2018

Rooibosthee wonderdrankje uit Zuid-Afrika

Mijn eerste kennismaking met rooibosthee was in 1998. Met een groep studenten maakte ik een rondreis door Zuid- Afrika en dronk daar rooibosthee met melk, zogenaamde 'bushtea'. De zoete smaak is mij altijd bijgebleven en bij thuiskomst ben ik naarstig op zoek gegaan naar dit wonderdrankje.
Lees meer