Theeblad met cafeïne

Cafeïne in thee

Cafeïne komt voor in de ‘theeplant’ Camellia sinensis. In alle theesoorten die van deze theeblaadjes worden gemaakt, kan cafeïne voorkomen. Zwarte, witte en groene thee komt van deze plant. Deze theeën bevatten cafeïne:

Cafeïne is een stimulerende stof die van nature voorkomt in theeblaadjes. Deze stof kan invloed hebben op je energieniveau en slaappatroon. Daarom geven veel mensen de voorkeur aan thee zonder cafeïne.

Thee zonder cafeïne

Niet alle thee bevat cafeïne. Sommige theesoorten zijn aftreksels van kruiden, planten, specerijen of een combinatie daarvan. Ze zijn dus niet gemaakt van de theeplant. Ze bevatten geen cafeïne.

Als je op zoek bent naar thee zonder cafeïne, is er veel keuze. Er zijn tal van soorten thee die van nature cafeïnevrij zijn. Hieronder enkele voorbeelden van thee zonder cafeïne:

  • Kamille thee: deze thee word gemaakt van gedroogde kamillebloemen en bevat geen cafeïne. Deze thee staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen en is perfect om te drinken voor het slapengaan.
  • Een andere populaire cafeïnevrije optie is rooibos, afkomstig uit Zuid-Afrika. Rooibos heeft een aangename, milde smaak en bevat van nature geen cafeïne. Het is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een cafeïnevrij alternatief voor zwarte of groene thee.
  • Ook kruidenthee bevatten geen theeblaadjes. Onder kruidenthee vallen bijvoorbeeld sterrenmix, muntthee en gemberthee.

Thee zonder theïne

Bij thee wordt cafeïne ook wel theïne genoemd. Cafeïne is een stof die van nature voorkomt in koffie, en in kleinere hoeveelheden in thee. Thee zonder theïne is dus in principe hetzelfde als cafeïnevrije thee. Rooibos en kruidenthee zijn zonder theïne.

Cafeïnevrije thee bestellen

Je vraagt je misschien af waar je thee zonder cafeine kunt vinden en bestellen. Bij Fleur de cafe ben je aan het juiste adres. Als groothandel in thee verkopen wij veel soorten thee zonder cafeïne.

Wij melangeren onze thee zelf. Hierbij gebruiken wij alleen de allerbeste ingrediënten. We stellen de thee met veel zorg samen. De volgende cafeïnevrije theesoorten zijn een echte aanrader:

Bestel thee zonder cafeïne

Zorgeloos 100 gram

Vreedzame wereld 100 gram

Rozenbottel hibiscus 100 gram

Rooibos Cranberry 100 gram

Interesse in ons thee assortiment
Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment losse thee?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Blogberichten over cafeïne vrije thee

25.01.2023

Gezondheidsthee

Gezondheidsthee, een thee met specifieke kruiden die je kunnen helpen bij het ondersteunen van jouw lichaam. Zou je tot rust willen komen of wil je juist een Detox bootst? Een kruidenthee zou je hierbij goed op weg kunnen helpen.
Lees meer
25.07.2022

Gezonde losse kruidenthee

Ontdek de wereld van Fleur de Café! Wij zijn dé groothandel en webwinkel voor hoge kwaliteit, verse gebrande koffiebonen en losse thee. Maar dat is nog niet alles, wij bieden ook een ruim assortiment aan koffiemachines en accessoires. Laat je verrassen door onze heerlijke smaken en ontdek ons brede aanbod.
Lees meer
04.05.2018

Rooibosthee wonderdrankje uit Zuid-Afrika

Mijn eerste kennismaking met rooibosthee was in 1998. Met een groep studenten maakte ik een rondreis door Zuid- Afrika en dronk daar rooibosthee met melk, zogenaamde 'bushtea'. De zoete smaak is mij altijd bijgebleven en bij thuiskomst ben ik naarstig op zoek gegaan naar dit wonderdrankje.
Lees meer