Koffiemolens

Hieronder vindt u een breed assortiment koffiemolens. Van merken als Fiorenzato, Cunill en Eureka allemaal met hun eigen kenmerkende eigenschappen. Zoals grind on demand of juist met een buffer. De prijs en kwaliteitsverschillen worden bepaald door aspecten als snelheid, soort maalschijven en manier van productie. Kies de grinder die het beste bij uw professionele wensen past!

Filter je resultaten
Er zijn 18 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Kuban koffiemolen Bold

Kuban koffiemolen Sharp

Kuban koffiemolen Sharp pro

Koffiemolen Cunill Kenia-Tron inox

Demoka M203 koffiemolen

Koffiemolen Grind on demand F64 EVO Lucido

Koffiemolen Eureka Olympus 75E HS matt black

Koffiemolen Eureka Drogheria/4 75 matt black

Koffiemolen Eureka Mignon Specialita 16 CR matzwart

Koffiemolen Eureka Mignon IST chroom

Koffiemolen Mignon XL 16 CR Matzwart

Koffiemolen Mignon XL 16 CR Chrome

Koffiemolen Eureka Zenith 65E HS mat zwart

Koffiemolen Elektra Nino MK chrome

Koffiemolen Eureka Mignon Specialita 55 lucido

Koffiemolen Expobar Pulse 65 HS

Koffiemolen Eureka Atom Specialty 65 E mat zwart

Koffiemolen Markibar IZAGA KEY

background Layer 1
Voor 12 uur besteld volgende werkdag in huis.
background Layer 1
Dagelijks levering. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor u klaar. Tel: 0570-677722
Koffiemolen kiezen?

Koffiemolen kiezen?

Misschien overbodig om te vermelden, maar wil je echt verse koffie schenken, dan is het zelf malen van de koffiebonen een must. Koffie blijft namelijk in de vorm van bonen langer houdbaar dan gemalen koffie. Daardoor schenk je altijd lekkere verse koffie. Het malen van de koffiebonen gebeurt met een koffiemolen ook wel grinder genoemd. Er zijn verschillende koffiemolens te koop. Welke koffiemolen is de beste keuze?

Professionele koffiemolen

Professionele koffiemolen

Een horeca koffiemolen moet aan een aantal eisen voldoen. Want een goede koffiemolen is van groot belang. De gelijkmatigheid van de maling is belangrijk. Daarnaast heeft elke koffievariant een eigen grofheid. Koffie malen kunt u het beste zelf doen. Want koffiebonen blijven veel langer vers dan al reeds gemalen koffie.Er zijn verschillende soorten koffiemolens te koop. In ons assortiment vindt u een koffiemaler met een buffer, maar ook grind on demand molens.

Koffiemolen met messen of schijven

Koffiemolen met messen of schijven

Een messenmaler is eigenlijk niet veel meer dan een hele kleine blender: twee messen draaien snel rond en ‚snijden’ de koffiebonen in kleinere stukken. Een schijfmaler heeft twee maalschijven, van bijvoorbeeld staal of keramiek, waartussen koffie verpulverd wordt. De maler hieronder is een voorbeeld van een conische schijfmaler: Een roterende kegel verpulvert de koffie tegen de platte bovenste maalschijf. Bij malers geldt eigenlijk altijd: hoe consistenter de maalgraad, hoe beter.

Koffiemolen afstellen

Koffiemolen afstellen

 

Wanneer u een mooie koffiemolen heeft gekocht dan is het goed afstellen van de maler een vereiste om ook lekkere koffie te kunnen maken. Daarbij zijn de maalgraad en de dosering erg belangrijk. Zo moet het koffiemaalsel niet te grof zijn, maar liever iets te fijn. De juiste dosering en een constante manier van aanstampen zorgen dan voor de perfecte espresso. In ons artikel Hoe stel ik mijn koffiemolen goed af? krijgt u hier meer informatie over.