logo van Fleur de Cafe

Koffie en thee voor fijnproevers

Fleur de Café is een groothandel in koffie en thee en koffiebranderij gericht op horeca, bedrijvenretail en particulieren

Met de introductie van het unieke losse theeconcept is Fleur de Café uitgegroeid tot de groothandel in koffie en thee die ze vandaag de dag zijn. Met een klantenkring door heel Nederland en zelfs in België en Duitsland. Naast losse thee leveren is er de afgelopen jaren een verschuiving geweest naar theemelangeren.  Daarnaast wordt de komende jaren meer en meer private label koffiesoorten gebrand en verpakt. Met de mogelijkheden die de koffiebranderij biedt, kunnen klanten steeds beter en op maat bediend worden.

Het gezicht achter Fleur de Café

Het bedrijf uit Deventer is eigendom van Marc en Eugenie Steenhuis. Wat in 2007 begon als een hobby op zolder, is inmiddels uitgegroeid tot de dag van vandaag als een bedrijf met 14 medewerkers. In 2013 werd een nieuw bedrijfspand betrokken aan de Hamburgweg in Deventer. 

Met een hecht team wordt er elke dag hard gewerkt aan verse koffie en thee. Het is een heel divers team maar één ding hebben ze met elkaar gemeen, het zijn echt koffie en thee leuten.  Bekijk hier het team van Fleur de Café.

 

 

Fleur de Café met Loring koffie brander

Echt verse koffie dat proef je

In onze moderne koffiebranderij branden wij dagelijks koffiebonen. Met vijf koffiebranders die van 250 gram tot 60 kilo per keer kunnen branden. Daarmee hebben we een capaciteit om van 1 kilo tot 100.000 kilo koffie te kunnen leveren.

Onze klanten hebben de keuze uit meer dan 60 soorten koffie. Single origins rechtstreeks van de koffieboeren in Zuid-Amerika of Afrika, arabica of robusta, melanges, biologische of decaf koffiebonen.

Bovendien hebben wij zelfs een rechtstreekse koffielijnen vanuit Uganda, Ethiopië, Nicaragua en Oost-Timor. Dit zijn onze 'direct trade' projecten waar we met plezier aan meewerken. Lees meer over deze speciale direct trade koffiebonen in het blog hierover.  

Heb je de ambitie om zelf professioneel koffie te gaan branden?

De ervaring die wij inmiddels hebben als koffiebranderij delen wij graag om je zo op weg te helpen als koffiebrander. Wij zijn zelf een koffiebranderij en daarnaast verkopen wij koffiebranders van de merken: Kuban, Typhoon en Fracino die wij ook zelf gebruiken en kunnen demonstreren. 

Theezeefje met thee

Het succes van onze losse thee

Fleur de Café is de eerste horeca leverancier die het gebruik van losse thee tot een succes heeft gemaakt. Klantbeleving staat voorop bij het serveren van losse thee. Horeca kiezen daarom massaal voor hoge kwaliteit thee en geven daarmee hun gasten een onvergetelijke beleving.

Wij zijn er best trots op dat Fleur de Café daarin voorop gaat. In onze theemelangeerderij in Deventer werken we dagelijks aan het melangeren van bestaande en nieuwe theesoorten. Daarbij maken wij gebruik van alleen de mooiste ingrediënten. Bovendien is deze heerlijke losse thee niet alleen voor horeca beschikbaar, maar ook voor retailers, bedrijven en via de webshop ook voor particuliere klanten.

Met de introductie van het unieke losse theeconcept is Fleur de Café uitgegroeid tot de groothandel in koffie en thee die ze vandaag de dag zijn. Met een klantenkring door heel Nederland en zelfs in België en Duitsland.

Naast losse thee leveren is er de afgelopen jaren een verschuiving geweest naar theemelangeren. Daardoor zijn eigen theesmaken ontwikkeld en is de mogelijkheid er om nog meer in te gaan op de wensen van de klant. Onlangs hebben we duurzame piramide theezakjes ontwikkeld,  Deze theezakjes zijn composteerbaar. Naast de thee verschuivingen wordt de komende jaren meer en meer private label koffiesoorten gebrand en verpakt. Met de mogelijkheden die de koffiebranderij biedt, kunnen klanten steeds beter en op maat bediend worden.

Koffiemolens onderhoud

Importeur van koffiemachines

Om lekkere koffie te kunnen drinken is een goede koffiemachine van groot belang.  De professionele koffie- of espressomachines uit ons assortiment staan erom bekend een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding te hebben. Fleur de Café is namelijk importeur van verschillende merken espressomachines zoals Expobar, BFC, Reneka, Fracino en diverse andere merken. Door eigen inkoop kunnen we de prijs scherp houden. Verschillende modellen machines en koffiemolens kunnen wij veelal uit voorraad leveren.

Fleur de Café heeft een eigen technische dienst. Koop je bij ons een koffiemachine voor uw horeca, bedrijf of winkel dan wordt deze door een van onze monteurs geïnstalleerd. Ook voor het onderhoud aan uw espressomachine, koffiemolen of het vervangen van een waterfilter kan je bij onze technische dienst terecht. Mocht je een storing aan uw koffiemachine hebben, dan denkt onze technische dienst graag met je mee voor een passende oplossing.

Private label koffiezakken

Groothandel voor ongebrande koffie en Private Label koffie

Wil je zelf koffiebonen branden in uw zaak? Wij verkopen ongebrande koffiebonen en ook verschillende soorten branders. Voor jou als ondernemer biedt het zelf branden verschillende voordelen. Naast de enorme klanttevredenheid is de inkoop van ongebrande bonen ook voordelig en kan je zelf de kwaliteit van jouw koffie waarborgen

Een eigen merk koffie of thee is helemaal van deze tijd. Fleur de Café biedt retailers en horeca de kans om een eigen koffiemelange samen te stellen. Onze koffieexperts adviseren in drie stappen naar een juiste en op maat gemaakte koffie. Bovendien hebben wij alles in huis om de koffie en thee vervolgens in de juiste stijl te verpakken.

Video overzicht

Wij geven graag advies

Heeft u vragen  over de implementatie van Fleur de Café koffie en/of thee binnen uw bedrijf, neem dan vooral contact met ons op voor een passend advies. Wij hebben ruim 15 jaar ervaring op de Horecamarkt/MKB en geven u graag advies over koffie en thee.

Veelgestelde vragen

Om het u makkelijk te maken hebben we de veelgestelde vragen gebundeld

Veelgestelde vragen

Mail ons

U kunt ook een mail sturen via het contactformulier

Neem contact per email met ons
Bellen naar Fleur de cafe

Bellen

Wilt u iemand persoonlijk spreken? Op werkdagen zijn we tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar op 0570-677722

Niet tevreden?

Niet tevreden?

Wij doen er alles aan om uw bestelling zo goed mogelijk te verwerken. Wanneer er onverhoopt toch iets niet goed is gegaan dan horen wij dit graag en zorgen we voor een passende oplossing. Lees daarvoor ook onze algemene voorwaarden goed door.

Ruilen & retourneren

Ruilen & retourneren

Binnen 14 dagen na ontvangst kunt u de geleverde goederen, zonder opgaaf van reden, retourneren*. U kunt de goederen retourneren door in originele staat en verpakking met de pakbon, order bevestiging of factuur aan Fleur de Café te versturen. Retourzendingen zijn voor kosten en risico van de verzender.

*Op maat gemaakte goederen zoals private label- koffie en thee kunt u niet retourneren.

Adres

Adres

Hamburgweg 10

7418 ES  Deventer

Bellen

Bellen

Maandag tot vrijdag bereikbaar van 9 tot 17 uur.

Telefoon : 0570-677722 

Overige tijden voor Verkoop : 06-34966393
Overige tijden voor Technische dienst : 06-287 84 855 of 06-340 74 667

Overige gegevens

Overige gegevens

BTWnr: NL854149879B01
IBAN: NL60RABO0138647283, BIC: RABONL2U
SKAL: NL-BIO-01, 027810

Andere bloggen van Fleur de cafe

20.05.2022

Klantenservice

De Klantenservice van Fleur de Cafe helpt u graag bij al uw vragen. Het lokale telefoonnummer en overige contactmogelijkheden vind je op deze pagina.
Lees meer
08.04.2022

Werken bij

Lijkt het je leuk om bij Fleur de Café te werken of stage te lopen? Maar staan er op dit moment geen vacatures open? Fleur de Café staat open voor open sollicitaties en denkt graag onder het genot van een kopje koffie of thee met jou mee over de mogelijkheden.
Lees meer
14.09.2020

Het ontstaan van Fleur de cafe

Marc en Eugenie Steenhuis hebben jarenlange ervaring in koffie en thee. Begonnen op een zolderkamer is Fleur de Café nu uitgegroeid tot leverancier van espressomachines, koffie en thee.
Lees meer
07.09.2020

Privacy statement

Fleur de Café gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Uw gegevens worden alleen gebruikt om onze dienstverlening zo goed mogelijk te verrichten.
Lees meer
07.09.2020

Algemene voorwaarden

Bekijk onze Algemene voorwaarden.
Lees meer
07.09.2020

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag aan Fleur de Café? Kijk dan eens in de lijst veel gestelde vragen, wellicht staat jouw vraag erbij en vind je daar ook het antwoord op jouw vraag over koffie, thee, bestellingen en de bezorging.
Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.