Koffiebranders

Wilt u uw klanten verse koffie leveren? Met een koffiebrander, brandt u zelf uw koffiebonen. De geur van vers gebrande koffiebonen zorgt voor een optimale koffiebeleving van de klant.

Jute zakken vol met ongebrande groene bonen, een koffiebrander, de geur van vers gebrande koffie en natuurlijk een kop koffie om te proeven, authentieker kan bijna niet. Naast dat u van koffie een beleving maakt en de klanttevredenheid zal toenemen, heeft het zelf koffiebranden ook enorme voordelen op het gebied van inkoop en kwaliteit van uw koffie. Naast particuliere klanten kunt u als koffiebranderij ook b2b klanten voorzien. Wanneer u het groter wilt aanpakken dan kunnen wij u daarin adviseren en ook de nodige producten leveren die hiervoor nodig zijn.

Wij hebben zelf een koffiebranderij en kunnen u hierdoor de beste tip en tricks geven als het gaat om koffie en een koffiebrander kopen.

Filter je resultaten
Er zijn 22 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Gene Cafe coffee roaster CBR-101 Zwart

Gene Cafe coffee roaster CBR-101 Rood

wfo1 Aanbieding

Gene Cafe coffee roaster zwart pakket

wfo1 Aanbieding

Gene Cafe coffee roaster rood pakket

King Coffee Bean Cooler

Fracino Roastilino Coffee roaster

Kuban Supreme 1,8 kg Coffee roaster

Kuban Supreme 6 kg Coffee roaster

Kuban Supreme 12 kg Coffee roaster

Kuban Supreme 18 kg Coffee roaster

Kuban Coffee Destoner 3 tot 6 kilo

Kuban Naverbrander 3 & 6 kilo

Automatisch weeg en doseermachine 3000

Automatisch weeg en doseermachine 1500

Tiny Tonino Set

Vochtmeter Draminski

Linear heat sealer F900

Linear sealer f1000

Tafel t.b.v. Linear sealer f1000

Impulse Heat sealer PI200

Kuban Base 1,5 Electric

Colino Screen size kit

background Layer 1
Voor 12 uur besteld volgende werkdag in huis.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722

Ontstener: voor na het koffiebranden met een koffiebrander

Na het koffiebranden met een koffiebrander moeten alle koffiebonen door een ontstener gehaald worden. Tijdens de oogst en het verwerkingsproces van de ongebrande koffiebonen in de landen van herkomst kunnen takjes en steentjes achterblijven. Koffie is namelijk een natuurproduct. Toch wilt u deze deeltjes liever niet, het kan onder andere een defect aan uw koffiemolen veroorzaken. Daarom raden wij het gebruik van een ontstener aan. Na het branden van de koffiebonen volgt de afkoelfase. Na het afkoelen kunt u een ontstener gebruiken om de gebrande koffiebonen te sorteren en te zuiveren van alle productvreemde deeltjes die mogelijk nog aanwezig zijn in het product. Een ontstener zuigt de lichte gebrande bonen op, maar de zwaardere deeltjes blijven achter. Zodat u zuivere koffie kunt leveren.

Wegen en inpakken

Heeft u een wat grotere professionele koffiebrander met een capaciteit van boven de 5 kilo of heeft u ambitie om koffiebranderij te worden. Dan is een weeg en inpakmachine een belangrijke aanvulling. U kunt met deze machine makkelijk uw vers gebrande koffiebonen wegen en verpakken. De inpakmachine die wij u aanbieden is voorzien van wieltjes en daardoor heel mobiel. Instelbaar op gewicht en twee snelheden. Zo kunt u uw verse koffie direct en zorgvuldig verpakken. Lees meer over de 'gadgets' voor een koffiebranderij.

Juiste verpakking: om uw koffie vers te houden

Direct na het branden beginnen de koffiebonen met het afgeven van kooldioxide en andere gassen. De kwaliteit van de koffie direct na het branden is nog niet optimaal door de grote hoeveelheid kooldioxide. De korte periode na het branden waarin men de koffiebonen laat ontgassen wordt het rustproces genoemd. Het rustproces geeft de koffie een betere body en aroma. Tijdens dit proces binden aanwezige aromabestanddelen zich met de oliën in de celstructuren. De zakken die wij verkopen voor koffiebonen bevatten een ventiel. Daarmee kunnen de gassen tijdens het rustproces wel de verpakking uit, maar kan zuurstof niet de verpakking in.

Sealen

Om de koffiezakken direct te kunnen sluiten is een sealapparaat noodzakelijk. Deze zorgt voor een goede afsluiting van uw koffieverpakking. Zo sealt u makkelijk verpakkingen van cellofaan, papier-, aluminium- en andere laminaatfolies.

Eigen etiket

Na het branden, inpakken en sealen is de verpakking voorzien van een koffie etiket natuurlijk de kers op de taart. U kunt de etiketten bij ons af laten drukken. Fleur de Cafe heeft een professionele etiketprinter waarmee we uw etiket kunnen printen. Geheel in de huisstijl van uw bedrijf. Lees meer over uw eigen verpakking.

Interesse in een koffiebrander?
Wij geven graag advies!