Koffiebranders

Wilt u uw klanten echt een vers product leveren? Met een koffiebrander, brandt u zelf uw koffiebonen. De geur van vers gebrande koffiebonen zorgt voor een optimale koffiebeleving van de klant. Een paar jute zakken vol groene bonen, een koffiebrander, de geur en natuurlijk een kopje koffie om te proeven, authentieker kan haast niet. Naast dat u van koffie een beleving maakt en de klanttevredenheid zal toenemen, heeft het zelf branden ook enorme voordelen op het gebied van inkoop en kwaliteit van uw koffie. Naast particuliere klanten kunt u als koffiebranderij ook b-to-b klanten voorzien. Wanneer u het groter wilt aanpakken dan kunnen wij u daarin adviseren en ook de nodige producten leveren die hiervoor nodig zijn. Wij hebben zelf een koffiebranderij. Deze koffiebranders zijn door ons zelf getest.

Filter je resultaten
Meer (1) Minder
Er zijn 21 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Fracino Roastilino Coffee roaster

Kuban Supreme 1,8 kg Coffee roaster

Kuban Supreme 6 kg Coffee roaster

Kuban Supreme 12 kg Coffee roaster

Kuban Supreme 18 kg Coffee roaster

Kuban Coffee Destoner

Kuban Naverbrander 3 & 6 kilo

Automatisch weeg en doseermachine 3000

Automatisch weeg en doseermachine 1500

Tiny Tonino Set

wfo1 Nieuw!

Vochtmeter Draminski

Sealer Futura 150C

Sealer Futura ophangbeugel

Sealer Futura 150C compleet met voetpedaal

Sealer Futura voetbediening

Linear heat sealer F900

Linear sealer f1000

Tafel t.b.v. Linear sealer f1000

wfo1 Nieuw!

Typhoon Coffee Destoner V6 - koffie ontstener V6

Kuban Base 1,5 Electric

Impulse Heat sealer PI200

background Layer 1
Voor 12 uur besteld volgende werkdag in huis.
background Layer 1
Dagelijkse levering. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor u klaar. Tel: 0570-677722

Professionele tweedehands koffiebrander te koop

Ontstener: voor na het koffiebranden

Na het koffiebranden moeten alle koffiebonen door een ontstener gehaald worden. Tijdens de oogst en het verwerkingsproces van de ongebrande koffiebonen in de landen van herkomst kunnen takjes en steentjes achterblijven. Koffie is namelijk een natuurproduct. Toch wilt u deze deeltjes liever niet, het kan onder andere een defect aan uw koffiemolen veroorzaken. Daarom raden wij het gebruik van een ontstener aan. Na het branden van de koffiebonen volgt de afkoelfase. Na het afkoelen kunt u een ontstener gebruiken om de gebrande koffiebonen te sorteren en te zuiveren van alle productvreemde deeltjes die mogelijk nog aanwezig zijn in het product. Een ontstener zuigt de lichte gebrande bonen op, maar de zwaardere deeltjes blijven achter. Zodat u zuivere koffie kunt leveren.

Wegen en inpakken

Heeft u een wat grotere koffiebrander met een capaciteit van boven de 5 kilo of heeft u ambitie om koffiebranderij te worden. Dan is een weeg en inpakmachine een belangrijke aanvulling. U kunt met deze machine makkelijk uw vers gebrande koffiebonen wegen en verpakken. De inpakmachine die wij u aanbieden is voorzien van wieltjes en daardoor heel mobiel. Instelbaar op gewicht en twee snelheden. Zo kunt u uw verse koffie direct en zorgvuldig verpakken. Lees meer over de 'gadgets' voor een koffiebranderij.

Juiste verpakking: om uw koffie vers te houden

Direct na het branden beginnen de koffiebonen met het afgeven van kooldioxide en andere gassen. De kwaliteit van de koffie direct na het branden is nog niet optimaal door de grote hoeveelheid kooldioxide. De korte periode na het branden waarin men de koffiebonen laat ontgassen wordt het rustproces genoemd. Het rustproces geeft de koffie een betere body en aroma. Tijdens dit proces binden aanwezige aromabestanddelen zich met de oliën in de celstructuren. De zakken die wij verkopen voor koffiebonen bevatten een ventiel. Daarmee kunnen de gassen tijdens het rustproces wel de verpakking uit, maar kan zuurstof niet de verpakking in.

Sealen

Om de koffiezakken direct te kunnen sluiten is een sealapparaat noodzakelijk. Deze zorgt voor een goede afsluiting van uw koffieverpakking. Zo sealt u makkelijk verpakkingen van cellofaan, papier-, aluminium- en andere laminaatfolies.

Eigen etiket

Na het branden, inpakken en sealen is de verpakking voorzien van een koffieetiket natuurlijk de kers op de taart. U kunt de etiketten bij ons af laten drukken. Fleur de Cafe heeft een professionele etiketprinter waarmee we uw etiket kunnen printen. Geheel in de huisstijl van uw bedrijf. Lees meer over uw eigen verpakking.

Interesse in onze koffiebranders
Wij geven graag advies!