Ijsthee zonder suiker zelf maken

Ijsthee maken zonder suiker

Je hebt zin in een zoete, maar toch suikervrije ijsthee. Zet je verse ijsthee bij voorkeur niet met thee. Dit zijn theesoorten als groene-, zwarte- en witte thee. Deze komen van de theestruik Camellia sinensis en kunnen je ijsthee bitter maken. Daarom gebruik je voor suikervrije ijsthee een infusie, rooibos of kruidenmelange. Zo kan je zonder suiker toch een zoete ijsthee maken.  

Gelukkig zijn er genoeg smaken waaruit je kunt kiezen. Voor een lekker frisse ijsthee is Ginger lemon een goede basis. Ben je dol op zoet? Dan kan je beter een smaak als Zomer zotheid bestellen. Ook kokos-meloen of Carribean blue zijn ook erg lekker voor je zelfgemaakte ijsthee. Laat die hete zomerdagen maar komen!

Wanneer je losse thee als basis neemt, kan je een super lekkere ijsthee kan maken met 100% natuurlijke ingrediënten. Vind je de smaak niet sterk genoeg, laat je ijsthee dan wat langer trekken.

zelfgemaakte ijsthee met ijstheesiroop

Hiermee wordt zelfgemaakte ijsthee nóg lekkerder

Je hoeft geen suiker toe te voegen, maar laten we eerlijk zijn. Soms mag je moeder natuur best een handje helpen. Met een schuitje ijstheesiroop smaakt je jouw zelfgemaakte ijsthee namelijk éxtra lekker. Door een klein beetje hiervan toe te voegen, versterk je de smaak van de ijsthee. Het geeft jouw zelfgemaakte ijsthee een diepere, zacht zoete smaak. 

De smaken die wij perfect bij elkaar vinden combineren zijn:

  • Ginger lemon kruidenmix met Routin Lemon siroop
  • Zomer Zotheid met Routin Perzik siroop
  • Kokos-Meloen met Routin Mango siroop
  • Caribbean blue met Routin Bananen siroop

Bij Fleur de Café kan je alle benodigdheden voor het maken van ijsthee bestellen

zelf ijsthee maken recept

Hoe maak je zelf ijsthee?

Hoe maak je zelf ijsthee?

Zelf ijsthee maken is heel eenvoudig. Het kost wellicht iets meer tijd, maar dat is het zeker waard! Verse ijsthee is eigenlijk normaal gezette thee die je daarna afkoelt met ijs. Dit ijsthee recept begint met losse thee. Vervolgens volg je de volgende stappen om de verse ijsthee te maken:

  • Begin met drie schepjes losse thee en een glas kokend water. Doe dit in een magic teafilter. Dit is een klein ijstheekannetje waarmee zelf ijsthee maken een makkie wordt.
  • Laat de thee trekken.
  • Vul de Magic teafilter met ijsklontjes.
  • Voeg, als je dat wil, twee pompjes ijstheesiroop toe.
  • Vul een mooi ijstheeglas met ijsklontjes.
  • Houdt je Magic Teafilter boven dit glas. Jouw verse ijsthee komt er bij dit kannetje aan de onderkant uit. Het filter houdt de theeblaadjes tegen, zodat die niet in je glas komen.
  • Jouw ijsthee is klaar!

Extra tips: Maak het glas verse ijsthee extra mooi met een schijfje citroen, een sinaasappelschijfje of een takje verse munt. Vind je de smaak niet sterk genoeg? Laat de thee dan langer trekken. 

verse ijsthee met losse thee

Verse ijsthee maken van losse thee

Wil je ook genieten en verse ijsthee maken? Dan is de losse thee van Fleur de Café de lekkerste basis. In de webshop bestel je alle items. Je hebt niet veel nodig om met losse thee een verrukkelijke ijsthee te maken. Wel is het makkelijk om minimaal een aantal dingen in huis te hebben: jouw favoriete losse thee, de Magic Teafilter, ijsthee siroop en mooie ijstheeglazen. Je kan al deze ijsthee items online bestellen. 

Nog makkelijker zijn de ijstheepakketten. Je hebt dan losse thee en alle basis items in een keer in huis. Voor een glas verse ijsthee heb je slechts een paar schepjes losse thee nodig. Dus met zo’n zakje losse thee kan je behoorlijk wat ijstheetjes maken. Wil je ijsthee in de horeca serveren? Er zijn ook ijstheepakketten voor horeca.

Kortom: Zet jouw wens niet in de ijskast en bestel jouw favoriet. Dan maak jij binnenkort de lekkerste ijsthee zelf!

Items voor zelf ijsthee maken

Zomer Zotheid 250 gram

Kokos - meloen 250 gram

Ginger lemon kruidenmix 250 gram

Caribbean blue 250 gram

IJsthee pakket S kokos - meloen

IJsthee pakket S zomer zotheid

IJsthee pakket S ginger lemon kruidenmix

IJsthee pakket S Caribbean Blue

Fleur de Café Magic tea filter

Magic tea filter

Fleur de cafe Theeglas IJsthee

Doseerlepel Fleur de cafe

Routin 1883 Ice tea Lemon 1 liter

Routin 1883 Ice tea peach 1 liter

Routin 1883 Mango voor ijsthee 1 liter

Routin 1883 Banana 1 liter

Ijsthee maken?
Bekijk de lekkerste losse thee en alles voor zelfgemaakte ijsthee bij Fleur de Café.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Relevante blogs

10.08.2023

Mocktails met ingrediënten van Fleur de Café

Ontdek de verrukkelijke wereld van mocktails met de smaakvolle thee ingrediënten van Fleur de Café. Laat je verleiden door verfrissende en kleurrijke creaties. Laat je smaakpapillen dansen met exotische fruitinfusies, geurige kruiden en premium koffiearoma's. Verwen jezelf en je gasten met deze heerlijke drankjes die de perfecte balans vinden tussen verfijning en plezier. Geef je drankjes een nieuwe dimensie en creëer onvergetelijke momenten met de betoverende mocktails van Fleur de Café. Proef de passie, zonder de kater.
Lees meer
27.02.2023

De lekkerste theesmaken voor het voorjaar

Thee kan eigenlijk in elk seizoen gedronken worden. Toch zijn er bepaalde losse theesoorten die lekkerder smaken op een mooie lente avond of een zonnige dag. Een heerlijk zoete ijsthee met veel ijsblokjes of gewoon een heerlijk kopje verfrissende Sencha Lemon.
Lees meer
02.05.2022

Zo maak je verse ijsthee met losse thee

Niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is. Bovendien bevat deze vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en zonder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee.
Lees meer