
Camellia Sinensis
De theeplant Camellia sinensis wordt geteeld op plantages die meestal op een berghelling liggen, het liefst en het best in een warm en vochtig klimaat. Denk aan landen als India, China, Japan en Kenya. De smaak van de thee wordt bepaald door de ligging van de plantage, het klimaat, de seizoenen en de bodemgesteldheid. Hoe hoger de tuin, des te beter de kwaliteit van de thee.
Hoe zet je groene thee?
Zet u groene thee dan is het belangrijk dat u het water na het koken laat afkoelen tot 70-80C graden. Gebruikt u kokend heet water dan zal de groene thee bitter en wrang smaken.
Doe u thee in een theezeefje en laat het vervolgens 2-4 minuten trekken. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.
Hoe bewaar ik losse thee?
Losse thee kunt u het best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een theeblik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.

Biologische thee
Bent u op zoek naar biologische thee? Bij Fleur de Café heeft u keuze uit 20 biologische theesoorten zoals Zwarte thee Korakundah, Groene thee Exotic Lemon, Rooibos Spring in the air en Fleurs Kruidentuintje. De theesoorten bestaan uit ingrediënten die biologische of organische worden verbouwd zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De organisatie SKAL bezoekt en beoordeeld ons ieder jaar op onze manier van werken met de biologische thee. Wij zijn er trots op dat we al vanaf 2011 in het bezit zijn van een SKAL certificaat. Daardoor kunt u er als klant zeker van zijn dat onze biologische thee goed wordt verwerkt en verpakt.