Groene thee

Camellia Sinensis

De theeplant Camellia sinensis  wordt geteeld op plantages die meestal op een berghelling liggen, het liefst en het best in een warm en vochtig klimaat. Denk aan landen als India, China, Japan en Kenya.  De smaak van de thee wordt bepaald door de ligging van de plantage, het klimaat, de seizoenen en de bodemgesteldheid.  Hoe hoger de tuin, des te beter de kwaliteit van de thee.

Hoe zet je groene thee?

Zet u groene thee dan is het belangrijk dat u het water na het koken laat afkoelen tot 70-80C graden. Gebruikt u kokend heet water dan zal de groene thee bitter en wrang smaken. 
Doe u thee in een theezeefje en laat het vervolgens 2-4 minuten trekken. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.

Hoe bewaar ik losse thee?

Losse thee kunt u het best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een theeblik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.

Skall sticker

Biologische thee

Bent u op zoek naar biologische thee? Bij Fleur de Café heeft u keuze uit 20 biologische theesoorten zoals Zwarte thee KorakundahGroene thee citroenRooibos Spring in the air en Fleurs Kruidentuintje. De theesoorten bestaan uit ingrediënten die biologische of organische worden verbouwd zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De organisatie SKAL bezoekt en beoordeeld ons ieder jaar op onze manier van werken met de biologische thee. Wij zijn er trots op dat we al vanaf 2011 in het bezit zijn van een SKAL certificaat. Daardoor kunt u er als klant zeker van zijn dat onze biologische thee goed wordt verwerkt en verpakt.

 

 

Interesse in ons thee assortiment
Nieuwsgierig geworden naar ons assortiment losse thee?

Theepakketen met groene thee

Startpakket Groene thee

Theepakket groene thee

Blogs over losse thee

24.10.2023

Wat is witte thee?

Al weleens gehoord van witte thee? Er bestaan zoals je weet veel soorten thee. Een minder bekende variant is witte thee. Toch kent deze theesoort veel voordelen. Het lage cafeïnegehalte en de smaak zijn enkele voordelen. Hoog tijd om kennis te maken! In dit blog beantwoorden wij de vraag: wat is witte thee?
Lees meer
03.10.2023

De betovering van Komaen Phongsali groene thee

Zoek je een bijzondere Thee? Met de smaak, historie, verpakking maar ook de groei zal de Komaen thee uit Phongsali in Laos je verrassen. Ontdek het verhaal achter deze 400-jaar oude groene thee.
Lees meer
08.11.2022

Wat is losse thee?

Ben je benieuwd naar wat losse thee precies is en hoe het verwerkingsproces verloopt? Zoek niet verder, want bij ons ben je aan het juiste adres! Laat je verrassen door de fascinerende wereld van losse thee en ontdek de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.
Lees meer

Groene thee van Fleur de Café

Sencha OP 1 kg

Sencha Lemon 1 kg

Sencha Rode Ginseng 1 kg

Sencha Cactusvijg 1 kg

Sencha Wintermelange 1 kg

Sencha Perzik Orange 1 kg

Sencha Aloe Vera 1 kg