Koffiemolens - Cunill

“De passie elke dag om onszelf te overtreden door talent, de sleutel tot succes.” Dat zijn de woorden van Cunill. Cunill is in 1957 opgericht, Cunill is gericht op de productie van onderdelen en koffiemachines. Zo ook de Cunill koffiemolens, Cunill zoekt altijd naar innovatie en technologische uitdagingen.

Welke koffiemolen zoek je? HORECA    Particulier    Winkel    Industrieel

Filter je resultaten
Er zijn 2 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Koffiemolen Cunill Ionic-tron zwart

Koffiemolen Cunill Iconic-tron wit

Eigen technische dienst
Training
background Layer 1
Zonder koffiecontract
Cunill

De geschiedenis van Cunill

In 1957 richtte Pere Cunill, Talleres Cunill op, een bedrijf dat zich bezig hield met de productie van onderdelen en koffiemachines en Cunill koffiemolens. Pere Cunill was een voor zijn tijd vooruitstrevende ondernemer.

De passie van Pere Cunill was om zichzelf elke dag te overtreffen en zijn fascinatie voor nieuwe technologieën, leidden ertoe dat Pere Cunill het eerste roestvrijstalen chassis ontwikkelde, minder zwaar en 30% goedkoper.

Sinds 1983 en tot op de dag van vandaag is Cunill het enige nationale bedrijf dat zijn eigen messen vervaardigt. Pere Cunill ontwierp de eerste zelfgeventileerde enkelfasige motor, een revolutie in de koffiewereld.

Pere Cunill verliet het bedrijf Cunill in 1997, maar het bedrijf dat hij oprichtte, is dag na dag blijven geloven in en het promoten van zijn waarden met energie. De Cunill koffiemolens zijn hierdoor een van de beste.

Het afstellen van een  Cunill koffiemolen is een zeer nauwkeurig werk. Wanneer u daar even de tijd voor neemt dan heeft u daar veel profijt van. 

U kunt de volgende instructies opvolgen:

  • Vul het bonenreservoir.
  • Zet de maalstand eerst op de fijnste stand. Uw machine zal nu niet kunnen malen, omdat de maalschijven helemaal op elkaar zitten.
  • Zet vervolgens de maalstand in één keer op grof. Dit is ongeveer een 3/4 omwenteling. De maalschijven staan nu van elkaar af.
  • Vanaf dit punt gaat u de maalstand instellen naar steeds fijner. Kleine stapjes van minder dan 1/4 omwenteling.
  • Bij het instellen van de maalstand steeds het maalsel van de eerste seconden weggooien en pas dan wat maalsel opvangen in een kopje of in je hand.

Hoe stel ik mijn koffiemolen af?