Losse thee - Winter thee

De dagen worden weer wat korter en het is weer langer donker buiten. Geniet van deze koudere dagen met een van onze heerlijke thee smaken. Er is bij ons keuze uit diverse theesoorten met diverse typische winterse kruiden zoals kaneel en steranijs. Je kunt een keus maken uit groene thee, kruiden thee, rooibos thee, zwarte thee, oolong thee en witte thee. In iedere categorie zijn wel een aantal winter theesmaken terug te vinden. Winter thee kopen? Dan ben je op de juiste pagina.

Welke theesoorten zoek je? Zwarte thee    Groene Thee    Rooibosthee    Kruidenthee    Biologische thee    Witte thee    Chai thee    Pu-erh    Theebloem

Filter je resultaten
Er zijn 41 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Rooibos Chocolate Kiss 1 kg

Sterrenmix 1 kg

Sencha Wintermelange 1 kg

China Oolong 1 kg

wfo1 Vernieuwd

Zorgeloos 1 kg

Venkel Anijsmix 1 kg

Brandnetel Thee 500 gram

Marokkaanse munt 500 gram

wfo1 Bio

Earl grey Korakundah Bio 1 kg

Rooibos Wintermelange 1 kg

Red Chai 1 kg

Gluhwein 1 kg

Earl Grey Superieur 1 kg

Zwarte thee Wintermelange 1 kg

Zwarte thee speculaas 1 kg

Earl grey Classic 1 kg

Kerstthee 1 kg

Sencha Wintermelange 100 gram

wfo1 Bio

Earl grey Korakundah Bio 100 gram

Rooibos Wintermelange 100 gram

Rooibos Chocolate Kiss 100 gram

Red Chai 100 gram

Gluhwein thee 100 gram

Earl Grey Superieur 100 gram

Zwarte thee Wintermelange 100 gram

Zwarte thee speculaas 100 gram

Earl Grey Classic 100 gram

Kerstthee 100 gram

Sencha wintermelange 250 gram

wfo1 Bio

Earl grey Korakundah Bio 250 gram

Rooibos Wintermelange 250 gram

Rooibos Chocolate Kiss 250 gram

Red Chai 250 gram

Gluhwein 250 gram

wfo1 Meest populair

Earl Grey Superieur 250 gram

Zwarte thee Wintermelange 250 gram

Zwarte thee speculaas 250 gram

Earl Grey Classic 250 gram

Kerstthee 250 gram

Rozenbottel thee 1 kg

wfo1 Bio

Earl grey Rwanda Bio 1 kg

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Warme winter thee

Niets is lekkerder dan een heerlijk kopje warme thee in de winter

Onze winter thee zit vol rijke en warme smaken die je dat winter gevoel geven. Onze winter theeën zijn gebaseerd op heerlijke kruiden die een echte oppepper geven in de donkere dagen. Een groot voordeel van onze winter thee is dat het je lichaam heerlijk verwarmt op de donkere dagen. Daarnaast zorgen de kruiden er ook voor dat je weerstand wordt verhoogt. Door de kruiden word je lichaam warmer en soms ook rustiger waardoor je beter kan slapen.

Het wondermiddel voor de winter is thee

Winter thee zorgt voor precies de goede energie boost
Net als koffie bevat thee cafeïne, behalve rooibosthee, maar dan in een veel kleinere dosis, waardoor de kans dat je te veel cafeïne binnenkrijgt veel kleiner is. Dus thee geeft je wel een kleine energie boost maar geen trillende handjes en lange nachten.

Winter thee verbetert je weerstand
Door de winter heb je misschien wel een verlaagde weerstand en door het koude weer verspreiden virussen zich sneller. Het is ook niet zo gek dat je ’s winters sneller ziek wordt. De kruiden in een winterthee versterken niet alleen je weerstand, verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat thee virus remmende stoffen kan bevatten.

En winter thee is goed voor je huid
Het koude weer is natuurlijk niet bevorderlijk voor je huid. Maar wist je dat je door het drinken van thee je huid een flinke oppepper kan geven? Thee werkt namelijk vocht afdrijvend, hierdoor verdwijnen afvalstoffen sneller uit je lichaam en kan je huid sneller verbeteren. Je huid kan schoner worden en het kan ook goed helpen tegen acne of mee-eters.

Kaneel

Kaneel thee

Is er een meer typisch specerij voor koud weer dan kaneel? Voor veel mensen is door de aangename geur het een typische winter thee. Kaneel komt van de binnenste schors van de kaneelboom, die tijdens het drogen de bekende kaneelstokvol vormt. Kaneelthee staat bekend om zijn health benefits. Het kan het gewichtsverlies bevorderen, het kan de bloedsuikerspiegel reguleren en het kan menstruatiekrampen verlichten. De pittige, zoete geur maakt dit ook een verwarmende thee voor op de koude dagen. 

Een leuke variatie op kaneelthee is oma’s appeltaart thee. Deze populaire thee is geïnspireerd op een overheerlijke appeltaart, de thee zal goed in de smaakvallen. De zoete en aromatische melange maakt dit een heerlijke thee bij koud weer.

Losse thee bewaren in theeblik

Zwarte thee bewaren

Na het openen van de verpakking, wil je natuurlijk niets liever dan dat de smaaksensatie en kwaliteit van de thee wordt behouden. Niet alleen is een theeblik handig om alles bij elkaar te houden, ook bescherm je de thee van invloeden van buitenaf. Maar welke elementen beïnvloeden losse thee?

  • Licht en UV - Als de thee wordt blootgesteld aan licht vervaagt de smaak en aroma van de thee volledig. Gebruik daarom nooit een glazen pot, tenzij deze altijd op een donkere plek staat.
  • Warmte Ook warmte zorgt ook voor kwaliteitsverlies van thee. Bewaar daarom je thee niet in de volle zon of dichtbij een oven of kachel.
  • Vocht - Een echte boosdoener voor de kwaliteit van thee is vocht. Thee heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te absorberen, ook uit de lucht. Bewaar de losse thee daarom niet op vochtige plaatsen zoals boven een vaatwasser of koelkast.
  • Geur - Thee neemt snel geur over. Het is een eigenschap die tijdens de verwerking van thee wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bij elkaar leggen van jasmijnbloemen en groene thee. Dit levert namelijk jasmijn thee op. Wees daarom voorzichtig met het bewaren van thee in de buurt van kruiden, vuilnis of andere geuren.
  • Lucht - De aanraking met lucht verhoogt de kans dat de thee vocht en andere geuren kan opnemen. Berg de thee daarom altijd na gebruik weer goed op. Je kunt zwarte losse het beste bewaren in een theeblik.