Deventer koffie, 1 kilo koffiebonen

Deventer Koffie, fair trade koffiebonen uit Oeganda

Deventer Koffie betekent een directe koffielijn tussen koffieboeren in Kibinge in Oeganda en bedrijven/organisaties en publiek in Deventer. Ruud Boon van de stichting Deventer koffie is de drijvende kracht van deze bijzondere stichting. Die zich inzet voor jongeren uit Oeganda.

De opbrengst van Deventer Koffie wordt ingezet om jongeren te trainen, zodat zij hun eigen koffiebedrijfje kunnen starten in Oeganda. Dat geeft jongeren kansen voor het opbouwen van een eigen bestaan in het arme plattelandsgebied van Kibinge. Ook krijgen zij zo de kans om te oefenen in het starten van eigen bedrijfjes.

Een mooi sociaal initiatief waar wij als koffiebranderij in Deventer graag een bijdrage aan willen leveren. Zo hebben wij geholpen om een mooie melange samen te stellen die voor een breed publiek toegankelijk is.  Daarnaast zijn wij de brander van de melange en zorgen wij voor de verpakking en distributie.

Voor meer informatie over de stichting achter het initiatief Deventer Koffie zie www.deventerkoffie.nl

Fair trade koffiebonen

Kibinge is een provincie in Oeganda. Een arm plattelandsgebied waar 80% van de bevolking moet rondkomen van de inkomsten van hun kleine bedrijfjes met koffie, bananen, mais e.d. De coöperatie van koffieboeren is een belangrijke factor om deze boeren verder te helpen. Zij krijgen daardoor een eerlijke prijs voor hun koffie. Sinds kort is men ook gestart met het zelf branden van koffiebonen en daarvoor een lokale koffiemarkt op te zetten. De coöperatie heeft de Fair Trade Award ontvangen voor hun wijze van werken met de boeren en de gemeenschappen. Met de Deventer Koffie krijgen de koffieboeren van Kibinge een extra steun in de rug doordat de koffiebonen direct bij hen gekocht worden.

Deventer koffie, koffiebessen met hand

Deventer koffie melange

Deventer Koffie is een melange van arabica en robusta koffiebonen uit Oeganda. De koffiebonen worden rechtstreeks aangekocht bij de koffieboeren uit de streek Kibinge. Van de verkoop van de Deventer Koffie wordt 50% geïnvesteerd in Oegandese jongeren die opgeleid en gestimuleerd worden om een eigen koffiebedrijfje te starten. De koffie heeft een volle smaak.

Deventer koffie

Deventer koffie 1 kg

Deventer koffie GEMALEN 1 kg

Deventer koffie 250 gram

Deventer koffie GEMALEN 250 gram

Koffiemelange Deventer Koffie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere bloggen over duurzaamheid

12.06.2023

Biologische thee en koffie

Waarom zou je biologische thee en koffie kopen en drinken? Wat heb je nodig om biologische producten te mogen verkopen? En wat is het verschil tussen biologisch en fair trade? Het belangrijkste om te weten is dat biologische thee en koffie op milieuvriendelijke manieren worden verbouwd.
Lees meer
30.05.2023

Geniet jij al van eerlijke en duurzame koffie van Fleur de Café?

Ontdek hoe jouw keuze voor duurzame koffie bij Fleur de Café bijdraagt aan een betere toekomst! Wereldwijd is koffie de meest geliefde warme drank, maar er is nog steeds armoede onder koffieboeren en klimaatverandering treft hen zwaar. Bij Fleur de Café zetten we ons in voor een groenere toekomst met zonne-energie en bieden we direct trade koffie aan. Ontdek onze toewijding aan duurzaamheid en eerlijke handel en lever ook jouw positieve bijdrage aan een schonere wereld.
Lees meer
22.03.2023

Deventer Koffie, fair trade koffiebonen uit Oeganda

Regelmatig wordt Fleur de Café benadert met de vraag of we mee willen werken aan een goed doel, een benefietactie of ander fair trade initiatief. Zoals Deventer Koffie, een project waar we trots op zijn om aan mee te werken.
Lees meer
20.05.2022

Duurzaamheid bij Fleur de Café

Fleur de Café heeft 252 zonnepanelen op het dak laten plaatsen. Fleur de Café is voortdurend bezig met het verduurzamen.
Lees meer
13.04.2020

Biologische koffiebonen blijken écht biologisch

Fleur de Café is al meer dan tien jaar bezig met koffie en heeft door een student een interessant onderzoek laten uitvoeren.
Lees meer
08.02.2019

Hergebruik van koffievliezen, jute koffiezakken en dozen

Ook wij dragen graag ons steentje bij aan de circulaire economie. Wij hebben een aantal reststoffen waarvoor we een bijzondere hergebruik functie hebben gevonden: onze jute koffiezakken, koffievliezen en kartonnen dozen. Deze reststoffen verwerken wij graag op maatschappelijk verantwoorde manier.
Lees meer
07.12.2017

Deventer Koffie na 1 jaar groot succes

Een jaar na de lancering van Deventer Koffie kan koffiebranderij Fleur de Café een bedrag van 10.000 euro overhandigen aan initiatiefnemer Ruud Boon. Daarmee is de verkoop van Deventer Koffie een jaar na de introductie een groot succes te noemen.
Lees meer