Is kruidenthee gezond?

Of een kruidenthee gezond is, verschilt per soort. Kruidenthee is een verzamelnaam. Vrijwel alle theesoorten die niet van de theeplant afkomstig zijn, vallen onder de term ‘kruidenthee’. Het zijn vaak aftreksels van onder andere kruiden en bloemen. Tegenstrijdig genoeg is kruidenthee dus eigenlijk geen thee. Er zit namelijk geen theeblad (zwarte, groene of witte thee) in. Kruidenthee is daardoor vrij van theïne (cafeïne). Dat is al een voordeel op zich.

Ook het gezondheidsdoel dat je nastreeft bepaald of kruidenthee gezond is. De een wil graag ondersteuning bij de spijsvertering. De ander wil meer rust of zich juist energieker voelen. Er zijn dus tal van doelen die je kan hebben voor jouw gezondheid. Wij benoemen een paar redenen waarom je kruidenthee kan drinken voor je gezondheid.

Wel even een disclaimer: Het kan zijn dat een kruidenthee jou bepaalde gezondheidsvoordelen levert. Dit kunnen wij echter niet beloven. Wij benoemen enkel de mogelijke voordelen en doen geen claims. Je leest hier over heerlijke soorten kruidenthee en de redenen waarom deze super gezond kunnen zijn.

Gezonde spijsvertering kruidenthee

Gezonde spijsvertering

Om je goed te voelen is een gezonde spijsvertering belangrijk. In de traditionele geneeskunde wordt pepermunt algemeen erkend omdat het spijsverteringsproblemen helpt verzachten (1, 2). Pepermunt kan helpen bij een opgeblazen gevoel. Het zou zelfs darmkrampen kunnen verminderen. Dus haal je pepermuntthee in huis als je een gezonde spijsvertering nastreeft.

Er is ook een andere kruidenthee die hiervoor gezond kan zijn. Je kan ook gember proberen. Al sinds de oudheid wordt gember ingezet voor de gezondheid. Het kan helpen bij je spijsvertering. (3) Ook kan gember helpen tegen misselijkheid. Gember op zich smaakt al heel lekker. En daarbij combineert het ook goed in melanges. Zo kan je bijvoorbeeld de populaire Zorgeloos kruidenthee bestellen. In deze heerlijke melange proef je een diversiteit aan smaken. Wil je een andere smaakvolle theesoort voor een gezonde spijsvertering? Dan kan je After Dinner kruidenthee bestellen.

Mannen en vrouwen actief

Je gezond en energiek voelen

Kruidenthee kan je ook drinken om je energie op pijl te houden. Zoek je juist een kruidenthee voor meer energie? Dan zijn er gezonde opties voor mannen en vrouwen. Wanneer je je als man gezond wil voelen is de mannen actief een activerende kruidenthee, met verkwikkende ingrediënten als kaneel, venkel, rozemarijn en pepermunt. Koop de mannen actief thee en voel je fit.

Voor vrouwen die zich gezond en energiek willen voelen is er de vrouwen actief. Dit is een bijzonder smaakvolle kruidenthee. Deze melange is er speciaal voor vrouwen die zich gezond en vitaal willen voelen. Met de kruidenthee vrouwen actief en voel je op en top fit!

Gezonde kruidenthee voor het vasten

Gezond gewicht met kruidenthee

Wil jij graag een gezond gewicht behalen of behouden? Ook dan kan je kruidenthee inzetten. Thee bevat vrijwel geen calorieën. (4) Dat maakt het sowieso een gezondere optie dan frisdrank of andere calorierijke dranken. Het kan dus heel gezond zijn om kruidenthee te combineren met een dieet. Daarnaast zijn er ook kruidentheeën met bepaalde kenmerken die samenhangen met je gewicht. 

Bepaalde kruidentheeën kunnen helpen tegen cholesterol. Onderzoek (5) toont aan dat pepermuntthee het cholesterol kan verlagen door uw lichaam te helpen gal te produceren. Door de aanmaak van gal kan je cholesterol beter worden benut. Voor een lager cholesterol kan je pepermuntthee drinken.

Je kan ook kruidenthee drinken wanneer je gaat vasten. Onze vastenthee bestaat uit groene thee, gemixt met citroengras, gember, kardemon, zwarte peper, basilicum, rozenblad en kamille. Vastenthee kan helpen om je afvalstoffen snel te laten afvoeren. En een ander mooi voordeel is dat deze thee een hongerig gevoel kan voorkomen. Dus ga je vasten? Vergeet dan niet een zakje vastenthee te bestellen. Daarmee maak je het vasten een stuk makkelijker. 

Rustgevende kruidenthee

Een kopje thee ansicht kan al voor rust zorgen. Vooral wanneer je er even lekker voor gaat zitten. En heerlijk geniet van je rustmomentje terwijl je het stoom van de hete thee af ziet komen. Maar er is meer mogelijk! Er zijn ook echt theeën die je kan markeren als rustgevend. Zo kan je voor rust bijvoorbeeld Ayurveda Vatawala of Verveine thee kiezen. Met zulke kruidentheeën kan je volledig opgaan in de heerlijke smaak, kalmeren en jouw innerlijke rust vinden.

Gezonde kruidenthee kopen

Als je overtuigd bent van de gezonde eigenschappen, kun je jouw favoriete kruidenthee  vinden in onze webshop. Als je van plan bent de thee voor medicinale doeleinden te gebruiken, raden we je aan om eerst je huisarts te raadplegen. Hoewel deze kruiden bekend staan om hun gezonde eigenschappen, vinden wij het belangrijk dat je zelf beslist wat je als gezond beschouwt.

Bij Fleur de Café garanderen we je in elk geval hoogwaardige, losse thee. Wij verkopen alleen theesoorten van sublieme kwaliteit, afkomstig uit onze eigen theemixerij. Weet jij jouw favoriete kruidenthee? Wacht dan niet langer en bestel dan jouw kruidenthee om je op en top fit te voelen. Wij wensen jou in elk geval veel gezondheid toe. 

Welke gezonde kruidenthee is jouw favoriet?

wfo1 Nieuw!

After dinner 100 gram

Vastenthee 100 gram

Vrouwen actief 100 gram

Pepermunt gesneden 100 gram

Verbena verveine 100 gram

wfo1 Bio

Ayurveda Vatawala Bio 100 gram

wfo1 Vernieuwd

Zorgeloos 100 gram

Mannen actief 100 gram

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over thee

23.02.2024

Dit is dé thee groothandel voor horeca

Zoek jij een groothandel voor horeca thee? Bij Fleur de Café ben je voor de horeca op de juiste plaats. Deze groothandel is kenner van thee en bekend in de horeca. Met een eigen melangeerderij in Deventer, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je vind er theezakjes, losse thee en benodigdheden. Je kan er je snel en eenvoudig de beste thee bestellen. Precies die service die je als horecabedrijf wenst. Ontdek alle redenen waarom deze theegroothandel dé plek is voor jouw horecathee.
Lees meer
01.01.2024

Is losse thee wat voor mijn horecabedrijf?

Overweeg je om losse thee te verkopen? Dat kan het weleens je beste idee ooit zijn. Losse thee in de horeca wordt namelijk met de dag populairder. Je kan met losse thee genieten van veel voordelen. Het is smaakvoller, milieuvriendelijker en een lust voor het oog. Met losse thee serveer je een ware beleving. Je klant kan het citroenschijfje in de citroenthee zien. Je gast gaat de thee die jij serveert echt ervaren. De horeca kiest steeds vaker voor losse thee. Is het ook wat voor jouw bedrijf?
Lees meer
01.09.2020

Theeplateau voor in uw horeca: Serveer uw losse thee sfeervol

Serveer uw losse thee sfeervol met een theeplateau. Van een kopje thee een belevenis maken dat is wat Fleur de Café graag wil.
Lees meer