Kruidenthee van Fleur de Café

Wij als Fleur de Café kiezen er liever voor om onze klanten zelf te laten kiezen wat zij gezond vinden. Toch wil ik een aantal theesoorten uit ons assortiment onder de loep nemen die van zichzelf super gezond zijn en niet vanwege onze merknaam. Die theesoorten vallen onder de categorie kruidenthee en zoals de naam al verraad is de losse thee samengesteld uit kruiden. Tegenstrijdig genoeg is kruidenthee dus eigenlijk geen thee, omdat er geen theeblad (zwarte, groene of witte thee) in zit. Daardoor bevat kruidenthee ook geen theïne of looizuur. De warme drank wordt dan ook wel Tisane of kruidenaftreksel genoemd, maar voor het gemak noemen wij ze toch kruidenthee.

Brandnetel, brandnetelthee, losse thee

Brandnetelthee

Brandnetels zijn tegenwoordig misschien wel de meest gehate planten. Ze groeien overal, ze prikken en laten vervolgens ook nog eens irritant jeukende bultjes achter en zijn niet eens mooi. Brandnetels kampen met een behoorlijk imago probleem zou je kunnen zeggen.  Toch worden brandnetels al vanaf de oude Griekse en Romeinse tijd geroemd om hun bijzondere eigenschappen en in die tijden gebruikt als groente en medicijn. Het drinken van deze gezonde kruidenthee getrokken van gedroogde brandnetelblaadjes heeft ook nu nog een bijzonder gezonde uitwerking zoals:

 • Brandnetel goed is voor de huid. Het zou kunnen voorkomen en genezen van huiduitslag, steenpuisten, acné, zweren en het gaat vette huid en haren tegen.
 • Brandnetel barst van de voedingsnutriënten en is zou daardoor goed kunnen zijn tegen bloedarmoede, mineraaltekorten, zwakte, ouderdomszwakte, beenkrampen, voorjaarsmoeheid of na tijdens het herstel van een langdurige ziekte.
 • Brandnetel is een versterkende plant die zou kunnen werken tegen allergische aandoeningen zoals huisstofmijtallergie, hooikoorts en neusslijmvliesontsteking.
 • Brandnetel zou spijsverteringbevorderend kunnen werken.
 • Brandnetel zou goed kunnen zijn voor de botten.

Bekijk onze brandnetelthee

gemberwortel, losse thee, kruidenthee, gemberthee, gezonde thee

Gemberthee

De wortel van de gemberplant wordt van oudsher als specerij en als kruidengeneesmiddel gebruikt. Van de gesneden wortel kan zowel in verse als in droge vorm thee worden gezet.  Waarbij het gebruik van de gedroogde vorm nog  beter is, omdat tijdens het droogproces alleen de werkzame stoffen in de wortel achterblijven. Het drinken van gemberthee is in opmars en dat is niet zo verwonderlijk want ook deze gezonde kruidenthee heeft bijzondere eigenschappen:

 • Gemberthee zou de de maag en darmen kunnen kalmeren. Gember zou misselijkheid door reisziekte en ochtendmisselijkheid kunnen verlichten.
 • Gember zou kunnen helpen om stress te verminderen en verbetert je gemoedsrust.
 • Verbetert de doorbloeding. Gember bevat diverse vitamines, mineralen en aminozuren die de bloedcirculatie in het lichaam zouden kunnen verbeteren.
 • Natuurlijke pijnstiller. Of je nu hoofdpijn hebt, pijnlijke ledematen van de kou of spierpijn na een intensieve training, gemberthee zou het ongemak kunnen helpen te verlichten.
 • Gemberthee zou je kunnen helpen gewicht te verliezen; gember versnelt de spijsvertering. Daarnaast helpt gember vet te verbranden.

Bekijk onze gemberthee

kamillethee, losse thee, kruidenthee, gezonde thee

Kamillethee

Wie kent dit bloemetje niet? Een geel geurig bolletje met witte bloemblaadjes er om heen. Het groeit zo maar in de natuur vaak op braakliggende terreinen of in de berm. De kwetsbare uitstraling van het bloemetje laat je niet vermoeden wat de uitwerking kan zijn. Van de gedroogde bloemetjes kan thee gezet worden. Het drinken van deze gezonde kruidenthee  is bijzonder gezond:

 • Neem zodra je hoofdpijn of migraine voelt opkomen een kop kamillethee. In het beginstadium zou de kamille de hoofdpijn kunnen laten afzwakken.
 • Kamillethee zou ook ontspannend kunnen werken wanneer je stress ervaart.
 • Ook zou kamille ontstekingsremmend, pijnstillend en desinfecterend kunnen werken.
 • Daarnaast zou kamille heel heilzaam kunnen zijn bij griep en verkoudheid.

Bekijk onze kamille thee

Lindebloesem, lindebloesemthee, losse thee, kruidenthee, gezonde thee

Lindebloesemthee

Lindebloesem is de bloesem afkomstig van de Lindeboom. Dus eigenlijk geen kruid, maar meer een bloementhee. De Linde is een boom en wordt van oudsher als heilig beschouwd. De boom bracht leven en voedsel voort en daardoor vaak als vrouwelijk beschouwd. In de volksgeneeskunde wordt lindebloesemthee als zeer gezond beschouwd:

 • Het drinken van lindebloesemthee zou kunnen werken als vocht-, zweet- en urine uitdrijvend middel
 • Lindebloesemthee zou kunnen ingezet worden bij angst, slapeloosheid en prikkelbaarheid en stress.
 • Het zou ook kunnen helpen bij spijsverteringsproblemen, zeker als die met spanningen samenhangen.

Bekijk onze lindebloesemthee

Verveine thee

Verveine

Verveine, ook bekend als ijzerkruid, is een aromatische plant die van oudsher wordt gebruikt vanwege zijn medicinale en culinaire eigenschappen. De plant heeft een kenmerkende citroenachtige geur en smaak. In de keuken wordt de plant vaak gebruikt om smaak toe te voegen aan desserts, zoals sorbets en gebak, maar ook aan hartige gerechten, zoals soepen en stoofschotels. Verveine is een veelzijdige plant met veel toepassingen.

 • Verveine heeft ontspannende eigenschappen die zou kunnen helpen bij het verminderen van angst en stress. Het zou ook kunnen helpen bij het verbeteren van de slaap.

 • Verveine zou kunnenn helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van maagproblemen zoals misselijkheid, gasvorming en buikpijn.

 • Verveine bevat antioxidanten die het immuunsysteem zouden kunnen helpen versterken. Het zou ook kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Bekijk onze verveine eens

Munt thee

Munt thee

Munt thee is een populaire en verfrissende drank die wordt gemaakt van de bladeren van de muntplant. De thee heeft een kenmerkende muntsmaak en kan zowel warm als koud worden gedronken. Naast zijn smaak, heeft munt thee ook vele gezondheidsvoordelen.

 • Munt zou kunnen helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van maagproblemen zoals misselijkheid, buikpijn en indigestie. Het zou ook kunnen helpen bij het verminderen van gasvorming en het verbeteren van de eetlust.

 • Munt heeft een natuurlijke pijnstillende werking en kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn en migraine. Het zou kunnen helpen bij het ontspannen van gespannen spieren en het verminderen van stress.

 • Munt heeft een verfrissende en antibacteriële werking en kan helpen bij het verminderen van slechte adem en het bevorderen van een gezonde mondhygiëne. Het zou ook kunnen helpen bij het verminderen van tandvleesproblemen en het verlichten van mond- en keelpijn.

Bekijk onze muntthee eens

Zoethout thee

Zoethout

Zoethout is een veelgebruikt ingrediënt in theemengsels vanwege zijn zoete en aardse smaak. De wortel van de zoethoutplant wordt al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijke zoetstof en heeft ook enkele gezondheidsvoordelen. 

 • Zoethoutwortel bevat een stof genaamd glycyrrhizine, die zou kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in de luchtwegen en het verlichten van hoest en verkoudheid.

 • Zoethoutwortel zou kunnen helpen bij het verminderen van maagproblemen zoals maagzweren, indigestie en opgeblazen gevoel. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de spijsvertering door de productie van maagzuur te stimuleren.

 • Zoethoutwortel bevat fyto-oestrogenen, die zou kunnen helpen bij het reguleren van de hormoonbalans en het verminderen van symptomen van PMS en menopauze. Het zou ook kunnen helpen bij het verminderen van stress en angst door de balans van cortisol te reguleren.

Bekijk onze zoethout eens

Gezonde kruidenthee

Als je overtuigd bent van de gezonde eigenschappen van de eerder genoemde theesoorten, kun je deze in verschillende hoeveelheden vinden in onze webshop. Als je van plan bent de thee voor medicinale doeleinden te gebruiken, raden we je aan om eerst je huisarts te raadplegen. Hoewel deze kruiden bekend staan om hun gezonde eigenschappen, vinden wij het belangrijk dat je zelf beslist wat je als gezond beschouwt. Bij Fleur de Café garanderen we je hoogwaardige thee met een heerlijke smaak.

Gezondheidsthee

Weerstand Booster 1 kg

Weerstand Booster 250 gram

Weerstand Booster 100 gram

wfo1 Nieuw!

Slaapmutsje 250 gram

wfo1 Nieuw!

Slaapmutsje 1 kilo

wfo1 Nieuw!

Slaapmutsje 100 gram

wfo1 Nieuw!

Brain Health 250 gram

wfo1 Nieuw!

Brain health 1 kilo

wfo1 Nieuw!

Brain Health 100 gram

wfo1 Nieuw!

Fleurige huid 250 gram

wfo1 Nieuw!

Fleurige huid 100 gram

wfo1 Nieuw!

Fleurige huid 1 kilo

wfo1 Nieuw!

After dinner 250 gram

wfo1 Nieuw!

After dinner 100 gram

wfo1 Nieuw!

After dinner 1 kilo

wfo1 Nieuw!

Pittige zuivering 250 gram

wfo1 Nieuw!

Pittige zuivering 1 kilo

wfo1 Nieuw!

Pittige zuivering 100 gram

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox. 

Andere bloggen over theeën

28.03.2023

IJsthee serveren in de horeca

Tijdens die warme zomerdagen is verse ijsthee gemaakt van echte losse thee heerlijk verfrissend. Fleur de Café ontwikkelde drie theeën om zelf ijsthee te maken. Deze theesoorten hebben een fantastische zomerse smaak en bevatten 100% natuurlijke ingrediënten. De smaak is fris en vol en met 90% minder suiker dan reguliere icetea.
Lees meer
21.03.2023

Verschillen in thee? Zwart, groen en wit

Wat is het verschil tussen zwarte, groene en witte thee? En wat is de beste manier om deze thee te zetten? En welke thee is het lekkerst of het gezondst? In ons blog hierover willen wij je graag meer vertellen over de theesoorten en de zetwijzen.
Lees meer
27.02.2023

De lekkerste theesmaken voor het voorjaar

Thee kan eigenlijk in elk seizoen gedronken worden. Toch zijn er bepaalde losse theesoorten die lekkerder smaken op een mooie lente avond of een zonnige dag. Een heerlijk zoete ijsthee met veel ijsblokjes of gewoon een heerlijk kopje verfrissende Sencha Lemon.
Lees meer
25.01.2023

Gezondheidsthee

Gezondheidsthee, een thee met specifieke kruiden die je kunnen helpen bij het ondersteunen van jouw lichaam. Zou je tot rust willen komen of wil je juist een Detox bootst? Een kruidenthee zou je hierbij goed op weg kunnen helpen.
Lees meer
23.01.2023

Hoe maak je chai latte?

Chai Latte is een warme drank op basis van thee, specerijen en melk. Wordt gedronken door heel Azië en inmiddels over de hele wereld populair. De smaak is pittig, krachtig, maar ook zacht en zoet.
Lees meer
08.11.2022

Wat is losse thee?

Ben je benieuwd naar wat losse thee precies is en hoe het verwerkingsproces verloopt? Zoek niet verder, want bij ons ben je aan het juiste adres! Laat je verrassen door de fascinerende wereld van losse thee en ontdek de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.
Lees meer
10.10.2022

Sinterklaas cadeautjes, kerstpakketten en meer...

Nu de dagen korter worden, de kachel weer aan mag en de winterjas aan de kapstok hangt, komen we vanzelf langzaam aan in de decembersferen. Daarom heeft Fleur de Café allerlei leuke cadeautjes voor Sinterklaas en kerst samengesteld.
Lees meer
24.09.2022

De lekkerste theesmaken voor het najaar

Het is alweer september en dat betekend dat we richting de herfst en de winter gaan. De klok gaat verzet worden, de dagen worden korter en de nachten worden langer. Het weer begint kouder en regenachtiger te worden... Uw klanten zullen zich doen verheerlijken aan een kop koffie of een lekker warme kop thee.
Lees meer
23.08.2022

Hoe maak je ijsthee?

Lekker afkoelen tijdens de warme zomerdagen is met verse ijs thee gemaakt van echte losse thee heerlijk verfrissend. Zelf ijsthee maken is heel makkelijk en heerlijk om te drinken.
Lees meer
25.07.2022

Gezonde losse kruidenthee

Ontdek de wereld van Fleur de Café! Wij zijn dé groothandel en webwinkel voor hoge kwaliteit, verse gebrande koffiebonen en losse thee. Maar dat is nog niet alles, wij bieden ook een ruim assortiment aan koffiemachines en accessoires. Laat je verrassen door onze heerlijke smaken en ontdek ons brede aanbod.
Lees meer
02.05.2022

Verse ijsthee maken van losse thee voor particulieren

Niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is.  Bovendien bevat deze vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en ongeveer 90 % minder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee.
Lees meer
08.09.2020

Losse thee zetten? Bekijk tips en adviezen voor alle theesoorten

Elke theesoort heeft zijn eigen manier van bereiden. Benieuwd hoe u het beste losse thee kunt zetten? Lees de beste tips en adviezen voor het zetten van uw losse thee.
Lees meer
08.09.2020

Losse thee bestellen

Wilt u ook thuis genieten van de heerlijke losse thee smaken van Fleur de Café? Kies voor de kwaliteit van Fleur de Café en verras uw visite.
Lees meer
07.09.2020

Online thee bestellen?

Bestel uw losse thee eenvoudig en snel online. In onze webshop heeft u keus uit meer dan 120 soorten theeën. Gemakkelijk besteld, dagelijks geleverd.
Lees meer
03.09.2020

Seizoensthee, losse thee voor elk moment van het jaar

Bij elk moment, seizoen of gelegenheid past wel een eigen theesmaak. Of het nu groene thee, rooibos thee, kruidenthee of een andere verse thee is. Van oudsher is het zetten en drinken van thee onderdeel van een ritueel.
Lees meer
30.06.2020

Warme winterthee voor de fijnproevers

Een koude winterdag en een kop warme thee passen perfect bij elkaar. Want thee lest niet alleen de dorst, maar verwarmd het lichaam van binnenuit. Dat is natuurlijk heerlijk tijdens de wintermaanden.
Lees meer
11.12.2019

Het beste Glühwein recept met lekkere kruiden

De tijd van de kerstmarkten is aangebroken, skyradio draait al weken ‘Christmas songs’ en zelfs het weer lijkt winters te worden. Een prima tijd voor een lekker glas glühwein en dan niet de kant-en-klare variant, maar een zelfgemaakt brouwsel die vele malen lekkerder is.
Lees meer
28.05.2019

Water bepaalt de smaak van uw thee.

De kwaliteit van het Nederlandse leidingwater is bijzonder goed. Water is het strengst gecontroleerde voedingsmiddel en zelfs beter gecontroleerd dan flessen water. Toch wordt door veel theesommeliers geadviseerd geen leidingwater te gebruiken om thee van te zetten. Hoe zit dat eigenlijk? Waar moet theewater zoal aan voldoen? En welk water is het meest geschikt voor thee?
Lees meer
04.05.2018

Rooibosthee wonderdrankje uit Zuid-Afrika

Mijn eerste kennismaking met rooibosthee was in 1998. Met een groep studenten maakte ik een rondreis door Zuid- Afrika en dronk daar rooibosthee met melk, zogenaamde 'bushtea'. De zoete smaak is mij altijd bijgebleven en bij thuiskomst ben ik naarstig op zoek gegaan naar dit wonderdrankje.
Lees meer
29.11.2017

Thee de warme dorstlesser op een koude winterdag

Op een koude winterdag is er niets heerlijker dan een beker met warme thee tussen je handen te houden. Een slok thee verwarmt je hele lichaam en voorziet het bovendien van het nodige vocht. Ik introduceer graag een aantal 'verwarmende theesoorten'.
Lees meer