Een theeliefhebber heeft eigenlijk geen reden nodig om thee te drinken. Thee is op elk moment van de dag lekker. Behalve dat thee gewoon lekker is, heeft thee ook positieve effecten op je gezondheid.

Gezondheidstheeën zijn theeën die u helpen uw lichaam te ondersteunen. Over het algemeen zitten deze gezondheidstheeën boordevol met kruiden. De kruiden die in de thee verwerkt zijn hebben zo allemaal zijn eigen werkingen.

Denk bijvoorbeeld aan kamille, kamille is bekend door het mooie kleurige bloemetje. Thee van kamille, wordt getrokken van de gedroogde bloemetjes. Het drinken van losse kamille thee werkt namelijk rustgevend en pijnstillend. Bovendien helpt het drinken van kamille thee met een honing ook erg goed tegen keelpijn. 

Fleurige huid thee, nieuwe gezondheidsthee die gebaseerd is op kruiden die de huid ondersteunen.

Nieuwe gezondheidstheeën

Onlangs hebben wij 5 nieuwe gezondheidstheeën bedacht en gemelangeerd. Deze nieuwe gezondheidstheeën zijn speciaal bedacht en samen gesteld om uw lichaam een boost te geven.

Slaapmutsje, dit is een zachte thee, zonder toegevoegde aroma’s, die heerlijk te drinken is voor het einde van de avond. In deze thee is valeriaan verwerkt wat er voor zorgt dat uw lichaam tot rust komt. Ook zit er lindebloesem in waardoor uw zenuwstelsel ontspant.

Pittige zuivering is een thee gebaseerd op kruiden die de zuivering van het lichaam bevorderen. In deze thee is kurkuma verwerkt wat dient als krachtige antioxidant en beschermt tegen ontstekingen.

Brain health, een lekkere groene thee met verrassende smaken van cacao, kaneel en kurkuma. In deze gezondheidsthee zit o.a. cranberry, in cranberry zit trypofaan, dit is een aminozuur dat een voorloper is op de serotonine. Serotonine zorgt ervoor dat je je mentaal beter gaat voelen.

Fleurige huid is een thee gebaseerd op kruiden die de huid ondersteunen. Deze gezondheidsthee is zacht, fris en verassend door o.a. de rooibos. Rooibos is rijk aan de volgende mineralen: calcium, koper, fluoride, ijzer, magnesium, kalium, zink en mangaan. Bovendien is het rijk aan vitamine C en bevat het ook veel antioxidanten!

En After dinner, dit is een kruidige thee gebaseerd op kruiden die de eigenschappen hebben om de spijsvertering te bevorderen. In deze gezondheidsthee zit o.a. koriander, koriander bevat veel Citronellol. Citronellol is verfrissend en werkt antibacterieel, het kan aftjes en zweertjes in de mond tegengaan.

Weerstandbooster

Geef je weerstand een boost met deze heerlijke verfrissende thee, rijk aan anti-oxidanten en vol met weerstand verhogende kruiden. Deze thee is gemelangeerd met witte thee en bevat weinig theïne. 

De thee bevat weerstand verhogende eigenschappen door een aantal zorgvuldige gekozen kruiden: 

    • Gember: Gember bevat onder andere vitamine C, magnesium, kalium, calcium en fosfor. Gingerol en shogaol zijn belangrijke bioactieve stoffen in gember. Shogaol heeft zeer krachtige ontstekingsremmende eigenschappen en is een sterke antioxidant.
    • Kaneel: Kaneel werkt antisceptisch, het bestrijd en voorkomt  bacterieën en schimmels. Kaneel heeft een gunstige werking op je darmen, bij verkoudheden, bij vermoeidheid en tegen kou.
    • Kurkumawortel: Als krachtige antioxidant beschermt het vooral tegen ontstekingen. Antioxidanten beschermen tegen ziektes zoals griep en verkoudheid, kurkuma werkt tevens weerstandverhogend.
    • Kardemon: Kardemom is een goede bron van de mineralen zoals ijzer, zink en magnesium en bevat de vitamines A, B1, B2, B3, B6 en vitamine C. Het bevrijdt je luchtwegen en geeft energie bij vermoeidheidsklachten als gevolg van griep en verkoudheid.
    • Duindoornbes: Duindoornbessen bevatten een ongebruikelijke combinatie van bioactieve componenten die doorgaans alleen afzonderlijk worden aangetroffen: vitamines A, C, E en K, flavonoïden, plantensterolen, mineralen, olieën. Dit maakt de duindoornbes een bijzonder gezond besje met een krachtige anti-oxidant werking .

Weerstandbooster

Weerstand Booster 1 kg

Weerstand Booster 250 gram

Weerstand Booster 100 gram

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meldt u dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in uw mailbox. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

background Layer 1
Voor 12 uur besteld volgende werkdag in huis.
background Layer 1
Dagelijks levering. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor u klaar. Tel: 0570-677722