Theeblikken met thee | Fleur de Café

Een gezondheidsthee is over het algemeen een kruidenthee

Wanneer er een R in de maand zit... dit zijn de maanden september, oktober, november, december, januari, februari, maart en april. In deze maanden wordt het koud en de dagen worden korter en veelal natter. Dit is dan ook de periode dat het goed is om op je gezondheid te letten, drink in deze periode meer gezondheidstheeën. 

Waarom een gezondheidsthee en wat is een gezondheidsthee? Een gezondheidsthee is eigenlijk gewoon een kruidenthee met zijn eigen werkingen. Maar wist je dat een kruidenthee of Tisane is eigenlijk geen officiele thee is, dit komt omdat er geen theeblad in verwerkt zit. Zoals de naam al zegt is een kruidenthee opgebouwd uit verschillende soorten kruiden. Vele kruiden hebben positieve eigenschappen wat jou wellicht zou kunnen helpen om deze maanden door te komen. 

Weerstandbooster thee met kopje

Weerstandbooster voor je weerstand

Neem bijvoorbeeld onze weerstandbooster. Deze thee hebben wij speciaal ontwikkeld voor de maanden met een R erin. Geef je weerstand een boost met deze heerlijke verfrissende thee, rijk aan anti-oxidanten en vol met weerstand verhogende kruiden. Deze thee is gemelangeerd met witte thee en bevat weinig theïne. 

Zoals de naam al zegt, bevat de weerstandbooster verhogende eigenschappen voor je weerstand. Een aantal zorgvuldige gekozen kruiden uit de weerstandbooster zijn: 

  • Gember: Gember bevat onder andere vitamine C, magnesium, kalium, calcium en fosfor. Gingerol en shogaol zijn belangrijke bioactieve stoffen in gember. Shogaol heeft zeer krachtige ontstekingsremmende eigenschappen en is een sterke antioxidant.
  • Kaneel: Kaneel werkt antisceptisch, het bestrijd en voorkomt  bacterieën en schimmels. Kaneel heeft een gunstige werking op je darmen, bij verkoudheden, bij vermoeidheid en tegen kou.
  • Kurkumawortel: Als krachtige antioxidant beschermt het vooral tegen ontstekingen. Antioxidanten beschermen tegen ziektes zoals griep en verkoudheid, kurkuma werkt tevens weerstandverhogend.
  • Kardemon: Kardemom is een goede bron van de mineralen zoals ijzer, zink en magnesium en bevat de vitamines A, B1, B2, B3, B6 en vitamine C. Het bevrijdt je luchtwegen en geeft energie bij vermoeidheidsklachten als gevolg van griep en verkoudheid.
  • Duindoornbes: Duindoornbessen bevatten een ongebruikelijke combinatie van bioactieve componenten die doorgaans alleen afzonderlijk worden aangetroffen: vitamines A, C, E en K, flavonoïden, plantensterolen, mineralen, olieën. Dit maakt de duindoornbes een bijzonder gezond besje met een krachtige anti-oxidant werking .
Fleurige huid thee, nieuwe gezondheidsthee die gebaseerd is op kruiden die de huid ondersteunen.

Onze speciale gezondheidstheeën

Fleur de Café heeft 5 speciale gezondheidstheeën bedacht, gemelangeerd en geproefd. Deze 5 speciale gezondheidstheeën zijn bedacht en samen gesteld om jouw lichaam een boost te geven.

  • Slaapmutsje, dit is een zachte thee, zonder toegevoegde aroma’s, die heerlijk te drinken is voor het einde van de avond. In deze thee is valeriaan verwerkt wat er voor zorgt dat uw lichaam tot rust komt. Ook zit er lindebloesem in waardoor uw zenuwstelsel ontspant.
  • Pittige zuivering is een thee gebaseerd op kruiden die de zuivering van het lichaam bevorderen. In deze thee is kurkuma verwerkt wat dient als krachtige antioxidant en beschermt tegen ontstekingen.
  • Brain health, een lekkere groene thee met verrassende smaken van cacao, kaneel en kurkuma. In deze gezondheidsthee zit o.a. cranberry, in cranberry zit trypofaan, dit is een aminozuur dat een voorloper is op de serotonine. Serotonine zorgt ervoor dat je je mentaal beter gaat voelen.
  • Fleurige huid is een thee gebaseerd op kruiden die de huid ondersteunen. Deze gezondheidsthee is zacht, fris en verassend door o.a. de rooibos. Rooibos is rijk aan de volgende mineralen: calcium, koper, fluoride, ijzer, magnesium, kalium, zink en mangaan. Bovendien is het rijk aan vitamine C en bevat het ook veel antioxidanten!
  • En After dinner, dit is een kruidige thee gebaseerd op kruiden die de eigenschappen hebben om de spijsvertering te bevorderen. In deze gezondheidsthee zit o.a. koriander, koriander bevat veel Citronellol. Citronellol is verfrissend en werkt antibacterieel, het kan aftjes en zweertjes in de mond tegengaan.

Welke gezonde kruidenthee is jouw favoriet?

wfo1 Nieuw!

After dinner 100 gram

Vastenthee 100 gram

Vrouwen actief 100 gram

Pepermunt gesneden 100 gram

Verbena verveine 100 gram

wfo1 Bio

Ayurveda Vatawala Bio 100 gram

wfo1 Vernieuwd

Zorgeloos 100 gram

Mannen actief 100 gram

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over thee

23.02.2024

Dit is dé thee groothandel voor horeca

Zoek jij een groothandel voor horeca thee? Bij Fleur de Café ben je voor de horeca op de juiste plaats. Deze groothandel is kenner van thee en bekend in de horeca. Met een eigen melangeerderij in Deventer, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je vind er theezakjes, losse thee en benodigdheden. Je kan er je snel en eenvoudig de beste thee bestellen. Precies die service die je als horecabedrijf wenst. Ontdek alle redenen waarom deze theegroothandel dé plek is voor jouw horecathee.
Lees meer
01.01.2024

Is losse thee wat voor mijn horecabedrijf?

Overweeg je om losse thee te verkopen? Dat kan het weleens je beste idee ooit zijn. Losse thee in de horeca wordt namelijk met de dag populairder. Je kan met losse thee genieten van veel voordelen. Het is smaakvoller, milieuvriendelijker en een lust voor het oog. Met losse thee serveer je een ware beleving. Je klant kan het citroenschijfje in de citroenthee zien. Je gast gaat de thee die jij serveert echt ervaren. De horeca kiest steeds vaker voor losse thee. Is het ook wat voor jouw bedrijf?
Lees meer
01.09.2020

Theeplateau voor in uw horeca: Serveer uw losse thee sfeervol

Serveer uw losse thee sfeervol met een theeplateau. Van een kopje thee een belevenis maken dat is wat Fleur de Café graag wil.
Lees meer