Glühwein thee

Het is weer tijd voor Glühwein!

De dagen worden korter en kouder. Eindelijk is het weer tijd voor winterse gezelligheid en een heerlijke Glühwein. Traditioneel wordt deze warme drank vooral in de periode voor kerst gedronken. Het wordt vaak op kerstmarkten geschonken. En ook vind je bij de ijsbanen vaak een gezellig  tentje waar je een kopje gloeiwijn kan scoren.

Glühwein werkt heerlijk verwarmend. Niet alleen het vasthouden van het warme kopje geeft een warm gevoel. Ook de kruidige smaken verwarmen je van binnenuit. Of je het nou drinkt op het Dickens festival, onze lokale Deventers trots, of een gezellige kerstmarkt. Het is altijd op en top genieten met een kopje Glühwein in je handen. En met een simpel recept, maak je ook thuis een heerlijke glühwein.

Hoe maak je glühwein op een simpele manier?

Je kunt glühwein kant-en-klaar kopen. Al is het natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. Moeilijk is het niet. Het is leuk om te maken en je huis gaat er zo lekker van ruiken. Het maken van glühwein kan zorgen voor extra gezelligheid tijdens de donkere, koude winterdagen. Het kost echter wel wat tijd. En een goede voorbereiding. Tenminste, bij de meeste recepten.

Bij glühwein zijn de kruiden belangrijk. Een mix van de juiste kruiden zorgt voor de spicy-smaak die zo herkenbaar is. Een losse glühwein thee geeft een geweldige basissmaak. Met de glühwein kruiden van Fleur de Café heb je bovendien alle specerijen in huis om zelf heerlijke glühwein te maken. Als je ook de rest in huis hebt, kan je gaan beginnen!

glühwein met losse thee

Losse thee is het geheim voor simpele glühwein

Het maken van glühwein begint met de juiste ingrediënten. En het liefst wil je een recept met weinig gedoe. Jij moet er niet aan denken om met een waslijst aan ingrediënten de deur uit te moeten. Jij houdt het graag simpel. En bent liever binnen bij de gezelligheid van jouw gasten. Met slechts vijf items in huis maak jij simpel je eigen glühwein.

De smaakgever in elke glühwein zijn de kruiden. Verder is het maken van glüwein niet moeilijk. Als je onze Glühwein thee kent, dan ben je er zo. Deze losse thee bevat alle kruiden die een goede Glühwein smaak geeft. Er kan met een zakje van deze thee in huis qua smaak in elk geval weinig misgaan. Wel zo fijn als je het maken van glühwein simpel wilt houden.

glühwein mix

Zo maak je simpel en snel heerlijke Glühwein

Ingrediënten voor simpel glühwein recept:

  • 1 citroen of limoen
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram bruine basterdsuiker of honing
  • 20 gram Glüh thee (zo’n 10 theelepels)
  • 1 liter water (of  rode wijn/druivensap)

Het recept:

  1. Pers de citroen en de sinaasappel. Mix dit met de glühwein kruidenthee mix en de suiker.
  2. Doe deze mix in een pan en zet deze op het vuur. Voeg het water toe en laat het koken. Hierdoor komen de smaken van de specerijen het beste vrij. Gebruik je wijn? Laat de wijn dan NIET koken want dan verdampt de alcohol.
  3. Na 10 minuten is je zelfgemaakte gloeiwijn klaar. Laat het op een heel laag pitje staan zodat het warm blijft. Serveer dit drankje warm voor de heerlijkste beleving!
Pakket met gluhthee

De smaak van glühwein met losse thee

Dus: wil jij simpel, snel en met weinig ingrediënten een glühwein maken, dan weet jij voortaan hoe dit moet. Drink je het liefst een warme drank zonder alcohol, dan is onze glühwein thee een uitstekende keuze. Je hebt wel de smaak en kruidige ingrediënten, maar niet de alcohol. En het maken ervan is bovendien nog simpel ook.

Je gebruikt zo'n twee gram thee per kopje. Dit kan je afmeten met een doseerlepel. Ook is het gebruik van een theezeefje met tip handig. Een ander leuk idee is het pakketje met winter- en gluhweinthee. Zo heb je een heerlijk verwarmende thee voor de koude winterdagen met een handig theepotje erbij. Of het nu met echte Glühwein of de thee is, jouw kerstvoorbereiding is met deze losse thee in huis helemaal compleet. Laat de winter maar komen!

Bestel je glühwein producten

Gluhwein thee 100 gram

Pakket Winterthee met magic teafilter

Gluhwein 250 gram

Theezeefje RVS Retro + Tip

Doseerlepel Fleur de cafe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere blogs over thee

11.04.2024

Hoe presenteer je losse thee in de horeca?

Thee wordt regelmatig gedronken. Toch besteedt veel horeca weinig aandacht aan de populaire drank. Dit is zonde, want thee is veelzijdig! Fleur de Café maakt de lekkerste thee voor restaurants, cafés en andere horecazaken. Met de theeplateaus serveer je haast moeiteloos thee met een maximale beleving. Ontdek hoe ook jouw horecabedrijf gasten betovert met de mooiste thee en theeplateaus.
Lees meer
11.04.2024

Is losse thee wat voor mijn horecabedrijf?

Overweeg je om losse thee te verkopen? Dat kan het weleens je beste idee ooit zijn. Losse thee in de horeca wordt namelijk met de dag populairder. Je kan met losse thee genieten van veel voordelen. Het is smaakvoller, milieuvriendelijker en een lust voor het oog. Met losse thee serveer je een ware beleving. Je klant kan het citroenschijfje in de citroenthee zien. Je gast gaat de thee die jij serveert echt ervaren. De horeca kiest steeds vaker voor losse thee. Is het ook wat voor jouw bedrijf?
Lees meer
23.02.2024

Dit is dé thee groothandel voor horeca

Zoek jij een groothandel voor horeca thee? Bij Fleur de Café ben je voor de horeca op de juiste plaats. Deze groothandel is kenner van thee en bekend in de horeca. Met een eigen melangeerderij in Deventer, ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Je vind er theezakjes, losse thee en benodigdheden. Je kan er je snel en eenvoudig de beste thee bestellen. Precies die service die je als horecabedrijf wenst. Ontdek alle redenen waarom deze theegroothandel dé plek is voor jouw horecathee.
Lees meer