Hoe bepaal je wat de beste koffiemachine is?

Om te bepalen welke de beste koffiemachine is, moet je eerst bedenken wat je wil. Je kan natuurlijk een goede filterkoffiemachine neerzetten. Als je daar koffie van verse bonen uit wil drinken, zal je de koffiebonen ook moeten malen. De Eureka mignon koffiemolen is fijn voor thuis.  

Je kan ook kiezen voor een alles-in-een machine. Dit noem je een volautomatische koffiemachine. Deze maalt je koffiebonen en zorgt dat jij met één druk op de knop koffie hebt. Sommige varianten schuimen zelfs de melk voor je op. Daarnaast zijn er ook luxere machines. Dit noemen wij espressomachines voor thuis. Daarmee kan jij als echte thuisbarista aan de slag.

Volautomatische espressomachines welke zijn de beste

Volautomatische koffiemachine met bonen

Een volautomatisch koffiemachine doet alles automatisch. Dit is superfijn als je zoekt naar gemak en toch wil genieten verse koffie. Een volautomatische koffiemachine maalt je bonen, verwarmt het water en kan in sommige gevallen zelfs melk toevoegen. Het enige dat je zelf moet doen is de bonen en het water bijvullen.

Wat de beste volautomaat voor bij jou thuis is ligt aan jouw wensen. Als je voornamelijk espresso’s drinkt en geen melkschuim nodig hebt, is een Nivona 550 een mooi apparaat. Hiermee zet je één of twee kopjes espresso, lungo of koffie. Deze volautomaat heeft ook een mooi zusje in een witte kleur. Dat is de Nivona 560.

Er zijn ook luxere volautomaten. Een Nivona 820 is de beste keuze als je het liefst koffie met melk drinkt. Het is een goedwerkende, zwartgekleurde volautomaat die ook cappuccino’s en lattes voor je zet. De Nivona 825 is dezelfde machine maar dan in RVS. 

Nivona versus Jura
Een andere reden dat wij Nivona aanbevelen, is dat de onderhoudskosten laag zijn. Bij bijvoorbeeld een Jura, een vergelijkbare volautomaat koffiemachine, zit je vast aan een jaarlijkse check door de fabrikant. Een Nivona kan je zelf onderhouden. En dit scheelt behoorlijk in de kosten. Bekijk al onze Nivona volautomaten en kies de beste uit.

Espressomachines voor thuis

Je kan ook een stapje verder gaan. Je kiest dan een ‘echte espressomachine’ voor thuis. Hiermee bedoelen we een apparaat wat je ook in de horeca ziet, maar dan voor thuis. Met een espressomachine zet jij thuis de koffie zoals een barista dat doet. Je maalt de bonen met een koffiemolen, zet je piston onder de machine en stelt met precisie af hoe jij je koffie wilt hebben. Aan zo’n machine zit een stoompijpje om de melk op te schuimen.

Zo’n espressomachine werkt anders dan een volautomatische koffiemachine. Bij de espresso zetmethode wordt met grote druk water door het aangestampte koffiemaalsel heen gedrukt. De druk waarmee dit gebeurt is heel belangrijk voor de extractie en uiteindelijk de smaak van jouw koffie.

Crem One beste espressomachine voor thuis

Welke espressomachines voor thuis zijn het beste?

Als je een thuisbarista bent (of wil worden) heb je best wat wensen. Je wil een robuust apparaat. Een machine die alle functionaliteiten heeft om een mooie espresso te zetten. Wat ons betreft zijn de machines van Crem de beste keuze voor thuis. En dan specifiek voor thuis de Crem One serie. Deze espressomachines staan stevig, ze zijn betrouwbaar. De Crem One’s zijn stuk voor stuk stijlvol en voldoen aan de wensen van de thuisbarista.

De Crem One 1B is een uitstekende espressomachine als het jou gaat om de lekkerste espresso’s. Om ook fijn cappucino’s en thee zetten gaat ook, al heeft de machine wel even wat tijd nodig tussendoor. Het zusje van deze machine, de Crem One 2B, is daarin vlotter. Deze espressomachine heeft namelijk twee boilers. Dit is vooral voor de theedrinkers en melkopschuimers handig. Door de dubbele boiler is er meer stoomdruk. Dit maak het opschuimen van melk makkelijker.

Wil dat wanneer je ’s ochtends beneden komt, jouw espressomachine al warm is? De Crem One 2B R-GSP heeft een timer. Op het digitale display kan je dit instellen. Ook heeft deze uitvoering een rotatiepomp. Dit maakt ‘m enorm stil. Deze espressomachine is dus de meest complete uitvoering van de drie. Dit is veruit onze favoriet voor thuis!

Beste espressomachines met bonen voor thuis

Onze andere favorieten zijn:

  1. De CBC Reale is ook een mooie espressomachine. Dit is een oogappeltje voor thuis, zeker als je van ronde vormen houdt.
  2. De BFC Experta is de meest compacte in haar soort. Deze espressomachine voor thuis biedt volledige prestaties en is nog betaalbaar ook.
  3. De Nau Classica is ook een prachtige espressomachine voor thuis;. Deze heeft een strak, zwart design. De Nau classica heeft standaard een trilpomp. De Nau Classica Pro heeft een stillere rotatiepomp.
Espressomachines instapmodel

Begin je toch liever met een instapmodel?

De Ascaso Dream is een prachtig instapmodel. Deze espressomachine heeft alles wat een thuisbarista wenst. En is voornamelijk erg stijlvol. Dankzij de PID kan je de temperatuur aflezen. Hierdoor kan jij met precisie te werk gaan. Je hebt dus helemaal zelf de touwtjes in handen. En omdat je zelf de kleur kan kiezen, past deze kleurrijke espressomachine gegarandeerd bij jouw interieur.

Wanneer je het toch wat meer basic wil houden, zijn er betaalbaardere opties. Voor een kleiner budget is de Quickmill 820 de beste koffiemachine. Met deze machine kan je net wat minder, maar genoeg om als thuisbarista je espresso’s en cappuccino’s te bereiden. Ook deze espressomachine is geschikt voor verse gebrande koffiebonen en te koop in diverse kleuren.

Bestel jouw machine voor thuis met bonen

Nu je weet waar je op moet letten, is het kiezen van de beste koffiemachine een stuk makkelijker geworden. De Nivona 550 is een goede volautomaat als je koffie en espresso’s drinkt. Een volautomaat die ook cappuccino’s en lattes maakt is Nivona 820 of Nivona 825. En natuurlijk kan je ook gaan voor een 'echte' espressomachine: de Crem One 1B, een Nau Classica of een BFC Experta. Welke voor jou de beste is, dat bepaal je zelf.

Je hebt er veel aan als je bij Fleur de Café je machine koopt. Als specialist in koffie hebben wij eigen technische dienst. Zij staan voor jou klaar staat voor advies over onderhoud. En ook bij storingen. Dankzij de technische dienst weten uit eigen ervaring wat de beste machines zijn. We werken er immers zelf dagelijks mee.

Fleur de Café heeft een eigen branderij en is een échte koffiekenner. Dus ook jouw gebrande koffiebonen, reinigingsmiddelen en barista tools koop je er. Dat is mooi makkelijk en je hebt de keuze uit 70 soorten koffiebonen. Zo kan jij thuis genieten van koffie zoals jij het wil. Bestel jouw koffiemachine vandaag nog en geniet binnenkort thuis van verse koffie.

Beste koffiemachines met bonen voor thuis

Crem One 1B Dual

Crem One 2B R-GSP Dual

Crem One 2B Dual

Fiamma NAU Classica 1gr. Zwart

Fiamma NAU Classica PRO 1gr. Zwart

CBC espressomachine Reale zwart 1.3 liter boiler

BFC EXPERTA zwart 1 groeps

Nivona CafeRomatica NICR560 wit

Nivona CafeRomatica NICR550 zwart

Nivona CafeRomatica NICR825 RVS

Quickmill 820 espressomachine

Nivona CafeRomatica NICR820 zwart

Ascaso Dream PID espressomachine in kleur

Andere blogs over espressomachines

08.03.2023

Tips voor het ontkalken van jouw espressomachine

Om goede koffie te kunnen schenken voor jezelf thuis of aan jouw gasten is het ontkalken van jouw espressomachine een noodzakelijk kwaad. Lees hier meer over hoe te ontkalken.
Lees meer
21.02.2023

Welke professionele koffiemolen is de beste keuze?

Wanneer kun je nou spreken van echte verse koffie? Eigenlijk alleen wanneer je de bonen met een echte koffiemolen maalt. Er zijn veel verschillende koffiemolens maar wat zijn nou precies de verschillen? En wat bepaalt de kwaliteit van een koffiemolen?
Lees meer
15.09.2020

Hoe werkt een professionele espressomachine?

Voor de espresso zetmethode zijn de temperatuur van het water en de druk waarmee het water door het koffiemaalsel gedrukt wordt van groot belang.
Lees meer
15.09.2020

Kies de afklopbak die bij u past

Om het koekje uit de filterdrager te krijgen, moet vaak met enige kracht de filterdrager ergens op getikt worden zodat het koekje loslaat. Wij leggen uw de verschillende mogelijkheid uit. Bestel hier een afklopbak bij uw espressomachine.
Lees meer
08.09.2020

Onderhoud en reparatie van uw koffiemachine

Onze eigen technische dienst installeert, onderhoud en repareert de machines als u dat wenst. Lees direct meer over onze reparatie/onderhoud service.
Lees meer
02.09.2020

Technische dienst voor uw koffiemachine

Fleur de Café heeft een eigen technische dienst en dat is wel zo handig. Koopt u bij Fleur de Café een koffiemachine voor uw horeca, bedrijf of winkel dan wordt deze door een van onze monteurs geïnstalleerd.
Lees meer
Heb je interesse in onze koffiemachines?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.