Kruidenthee

Kruidenthee en Tisane

Kruidenthee of Tisane is een thee die gemaakt wordt van diverse kruiden. De thee wordt niet gemaakt van de bladeren van de thee de Camellia Sinensis maar van andere planten die andere eigenschappen hebben. Eigenlijk kunnen we het geen thee noemen omdat er geen theebladeren in verwerkt zitten, Tisane is een betere naam voor de kruidenthee.

Kruidenthee bevat geen calorieën wanneer er geen suiker, melk of andere toevoegingen worden gedaan. Daarnaast zorgt het voor de dagelijkse vochtinname, hierdoor past de kruidenthee dus prima in een gezonde levensstijl. Kruidentheeën zijn geschikt voor een moment van rust en ontspanning omdat er in vrijwel alle kruidenmelanges geen cafeïne zit.

Hoe zet ik kruidenthee?

Kruidenthee, ook bekend als tisanes, komen van verschillende planten, waardoor ook het thee zetten verschilt.  In algemeen is echter te stellen dat kruidenthee gezet wordt met kokend water (100 °Celsius).

Hoe bewaar ik losse thee?

Losse thee kunt u het best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een blik  die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.

Nieuwe kruidenthee

Nieuwe gezondheidstheeën

Onlangs hebben wij 5 nieuwe gezondheidstheeën bedacht en gemelangeerd. Deze nieuwe gezondheidstheeën zijn speciaal bedacht en samen gesteld om uw lichaam een boost te geven.

Slaapmutsje, dit is een zachte thee, zonder toegevoegde aroma’s, die heerlijk te drinken is voor het einde van de avond. In deze thee is valeriaan verwerkt wat er voor zorgt dat uw lichaam tot rust komt. Ook zit er lindebloesem in waardoor uw zenuwstelsel ontspant.

Pittige zuivering is een thee gebaseerd op kruiden die de zuivering van het lichaam bevorderen. In deze thee is kurkuma verwerkt wat dient als krachtige antioxidant en beschermt tegen ontstekingen.

Brain health, een lekkere groene thee met verrassende smaken van cacao, kaneel en kurkuma. In deze gezondheidsthee zit o.a. cranberry, in cranberry zit trypofaan, dit is een aminozuur dat een voorloper is op de serotonine. Serotonine zorgt ervoor dat je je mentaal beter gaat voelen.

Fleurige huid is een thee gebaseerd op kruiden die de huid ondersteunen. Deze gezondheidsthee is zacht, fris en verassend door o.a. de rooibos. Rooibos is rijk aan de volgende mineralen: calcium, koper, fluoride, ijzer, magnesium, kalium, zink en mangaan. Bovendien is het rijk aan vitamine C en bevat het ook veel antioxidanten!

En After dinner, dit is een kruidige thee gebaseerd op kruiden die de eigenschappen hebben om de spijsvertering te bevorderen. In deze gezondheidsthee zit o.a. koriander, koriander bevat veel Citronellol. Citronellol is verfrissend en werkt antibacterieel, het kan aftjes en zweertjes in de mond tegengaan.

Interesse in ons thee assortiment
Interesse in ons thee assortiment

Theepakket met kruidenthee

Theepakket Kruiden

Theepakket Kruiden + Zeefje

Startpakket Kruidenthee

18.01.2024

Is kruidenthee gezond?

Bij ons ontdek je een wereld aan theesoorten, waaronder veel soorten kruidenthee. Je vraagt je af of deze gezond zijn. Of er gezondheidsvoordelen zijn hangt af van waar de thee van gemaakt is. En op welk gebied je jouw gezondheid wil verbeteren. We nemen een aantal gezonde eigenschappen onder de loep. Zo kan je kan bepalen of en welke kruidenthee voor jou gezond is.
Lees meer
19.12.2023

Zo maak je simpel glühwein met kruidenthee

De donkere dagen zijn aangebroken. Dit is de tijd dat je weer gezellig met familie samenkomt. De kerstmuziek klinkt al weken uit je radio, er zijn veel kerstmarkten en zelfs het weer lijkt winters te worden. Of je nou thuis bent of over een gezellige kerstmarkt struint. Overal ruik je de heerlijke, kruidige geur van Glühwein. Hoe maak je dit winterse drankje zelf? Met dit simpele recept maak jij een heerlijke Glühwein.
Lees meer

Kruidentheeën

Sterrenmix 1 kg

wfo1 Vernieuwd

Zorgeloos 1 kg

Pina Colada 1 kg

Vreedzame wereld 1 kg

Pepermunt gesneden 1 kg

Venkel Anijsmix 1 kg

Kamille Thee 1 kg

Brandnetel Thee 500 gram