verse ijsthee maken van losse thee

Verse ijsthee maken van losse thee

Niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is.  Bovendien bevat deze vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en ongeveer 90 % minder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee.

een glas ijsthee

Ijsthee maken: het geheim

Het geheim van het maken van verse ijsthee is de trektijd van de thee. Omdat je de thee koud wilt drinken, ben je wellicht geneigd om de thee met koud water te zetten. Doe dit niet. De smaak van thee komt pas goed vrij in warm water. Wel kun je na een trektijd van ongeveer 5-8 minuten de thee snel terugkoelen in de koelkast of met ijsblokjes.

Ijsthee maken: een tip

Zet je verse ijsthee bij voorkeur niet met thee. 'Uh!! ijsthee zonder thee?' vraag je je wellicht af. Ja een theesoort met groene thee, zwarte thee of witte thee erin afkomstig van de theestruik Camellia sinensis, heeft de neiging een bittere smaak af te geven aan ijsthee. Daarom gebruiken wij liever een infusie, kruidenmelange of rooibos thee.

Ijsthee in verschillende smaken

Er zijn theesmaken die super geschikt zijn om dat heerlijke drankje van te maken. Dus begin bij de basis en kies een theesmaak uit. Je kunt kiezen uit 'Ginger Lemon', lekker fris, 'Zomer Zotheid', zomers zoet en 'Kokos-Meloen', zoet met een caribische twist. Elk van deze theesoorten heeft zijn eigen fantastisch zomerse smaak.  En bovendien bevat deze thee 100% natuurlijke ingrediënten. Na het kiezen van je eigen favoriete theesoort is het mogelijk om je thee net dat beetje extra te geven met een klein scheutje siroop van Routin 1883. Ook daarin is te kiezen uit verschillende smaken. De smaken die wij perfect bij elkaar vinden combineren zijn:

  • Ginger lemon kruidenmix met Routin Lemon siroop
  • Zomer Zotheid met Routin Perzik siroop
  • Kokos-Meloen met Routin Mango siroop

Theepotje voor ijsthee

Maak je ijsthee het liefst in een doorzichtige theepot. Zo kun je de ingrediënten goed zien en het geheel nog wat opleuken door er schijfjes verse citroen of ander fruit aan toe te voegen. Wij zijn erg gecharmeerd van de Magic Teafilter. Dit plexiglas theepotje heeft een ingebouwde zeef en een inhoud van 0,5 liter. Door de ingebouwde zeef kun je dus prima losse thee gebruiken, zonder dat dit in je theeglas terecht komt.  Na je keuze voor theesmaak en siroop, maak je je ijsthee af met ijs, veel ijs. En daarna geniet je met kleine slokjes of volle teugen van een heerlijke 'hand brewed' ijsthee.

Bekijk onze ijstheeassortiment
Wij geven graag advies

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meldt u dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in uw mailbox. Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Andere bloggen over zomerse dranken

29.06.2020

Zelf ijsthee maken / Verse ice tea voor horeca en particulieren

Tijdens die warme zomerdagen is verse ijsthee gemaakt van echte losse thee heerlijk verfrissend. Fleur de Café ontwikkelde drie theeën om zelf ijsthee te maken. Deze theesoorten hebben een fantastische zomerse smaak en bevatten 100% natuurlijke ingrediënten. De smaak is fris en vol en met 90% minder suiker dan reguliere icetea.
Lees meer
30.04.2019

Koude koffie: IJskoffie, Cold brew of Dutch coffee

Ben je een echt koffieleut dan drink je zeker vier koppen koffie per dag. Ook op warme zomerdagen wil je graag koffie bestellen en drinken, maar dan liever koud. Een oplossing is de koude koffie. Er zijn meerdere zetmethodes om een koude koffie te maken. We nemen de ijskoffie, cold brew en Dutch coffee onder de loep. Hoe maak je thuis of in je horeca zo’n heerlijke koude koffie?
Lees meer
22.03.2018

Thee voor een mooie lentedag of zomeravond

Thee voor een warme dag! Welke theesoorten drinken we dan het liefst? een lekkere verfrissende muntthee, of icetea?
Lees meer
02.07.2015

Verse ijsthee maken van losse thee

Binnen een handomdraai zet u uw gasten een heerlijke frisse ijsthee voor! bekijk in dit blog de recepten, geheimen en hoe je een lekkere ijsthee zet.
Lees meer