Caribbean blue ijsthee

IJsthee in verschillende smaken

Zet je verse ijsthee bij voorkeur niet met thee. 'Uh!! ijsthee zonder thee?' vraag je je wellicht af. Ja een theesoort met groene thee, zwarte thee of witte thee erin afkomstig van de theestruik Camellia sinensis, heeft de neiging een bittere smaak af te geven aan ijsthee. Daarom gebruiken wij liever een infusie, kruidenmelange of rooibos thee.

Er zijn theesmaken die super geschikt zijn om dat heerlijke drankje van te maken. Dus begin bij de basis en kies een theesmaak uit. Je kunt kiezen uit 'Ginger Lemon', lekker fris, 'Zomer Zotheid', zomers zoet, 'Kokos-Meloen', zoet met een caribische twist of 'Caribbean blue', een blauwe ijsthee die je laat weg dromen naar zee met een fantastische bananen smaak. Elk van deze theesoorten heeft zijn eigen fantastisch zomerse smaak.  En bovendien bevat deze thee 100% natuurlijke ingrediënten. Na het kiezen van je eigen favoriete theesoort is het mogelijk om je thee net dat beetje extra te geven met een klein scheutje siroop van Routin 1883. Ook daarin is te kiezen uit verschillende smaken. De smaken die wij perfect bij elkaar vinden combineren zijn:

  • Ginger lemon kruidenmix met Routin Lemon siroop
  • Zomer Zotheid met Routin Perzik siroop
  • Kokos-Meloen met Routin Mango siroop
  • Caribbean blue met Routin Bananen siroop

losse theeën voor ice tea

Zomer Zotheid 250 gram

Kokos - meloen 250 gram

Ginger lemon kruidenmix 250 gram

Caribbean blue 250 gram

ijsthee van losse thee is een heerlijke dorstlesser

Zelf ijsthee maken - de stappen

Zelf ijsthee maken is heel eenvoudig, het kost alleen meer tijd. Verse ijsthee is eigenlijk normaal gezette thee dat is afgekoeld en daarna nog eens sterk gekoeld. Doorloop de volgende stappen om zelf verse ijsthee te maken:

  • Begin voor het maken van ijsthee met 3 schepjes losse thee toe te voegen aan het Fleur de Café magic teafilter.
  • Voeg 1 glas kokend water toe aan het magic teafilter.
  • Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur. Over het algemeen kunt u de afgekoelde thee iets verdunnen omdat het lang heeft kunnen trekken.
  • Voeg 2 pompjes siroop toe en vul het af met ijsklontjes. Even roeren en klaar!
  • Serveer de ijsthee in een glas en maak de thee extra mooi door er schijfjes citroen, sinaasappel of een takje verse munt aan toe te voegen.

IJsthee pakket S voor particulieren

IJsthee pakket S kokos - meloen

IJsthee pakket S zomer zotheid

IJsthee pakket S ginger lemon kruidenmix

IJsthee pakket S Caribbean Blue

routin siroop voor een heerlijke ijsthee

Routin ijsthee siroop

Om het ijsthee concept compleet te maken, adviseren wij gebruik te maken van de ijstheesiroop van Routin 1883. Door een kleine hoeveelheid toe te voegen aan uw ijsthee, versterkt u de smaak en geeft u de ijsthee een zacht zoete smaak. Routin 1883 siropen worden gemaakt van de beste geselecteerde natuurlijke ingrediënten, o.a. rietsuiker en water uit de zuiverste Franse Alpen.

Ice tea Routin siropen

Routin 1883 Ice tea Lemon 1 liter

Routin 1883 Ice tea peach 1 liter

Routin 1883 Ice tea mango 1 liter

Routin 1883 Banana 1 liter

verse ijsthee Fleur de cafe

Verse ijsthee is genieten!

Wilt je ook genieten van de verse ijsthee van Fleur de Café? In onze webshop vind je alle producten om een heerlijke verse ijsthee te maken. Zoals de verschillende theesoorten, de Magic Teafilter en de siropen van Routin. Overigens is het gebruik van een siroop van Routin niet noodzakelijk, maar geeft het de ijsthee net een extra smaakboost en een zachte zoete smaak. 

Maar wat heb je allemaal nodig om zelf verse ijsthee van losse thee te maken? Graag laten wij in onderstaand filmpje zien hoe wij een ijsthee maken en leggen we je verder in dit blog uit wat er aan accessoires nog meer nodig is om zelf te kunnen genieten. 

Ice Tea accessoires

Fleur de Café Magic tea filter

Magic tea filter

Fleur de cafe Theeglas IJsthee

Doseerlepel Fleur de cafe

Bestel jouw favoriete winter thee
Bekijk de lekkerste losse thee voor in de winter bij Fleur de Café

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van interessant nieuws over thee, koffie en espressomachines voor de Horeca? Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief 6 x per jaar in jouw mailbox.

Andere bloggen over ijskoude dranken

10.08.2023

Mocktails met ingrediënten van Fleur de Café

Ontdek de verrukkelijke wereld van mocktails met de smaakvolle thee ingrediënten van Fleur de Café. Laat je verleiden door verfrissende en kleurrijke creaties. Laat je smaakpapillen dansen met exotische fruitinfusies, geurige kruiden en premium koffiearoma's. Verwen jezelf en je gasten met deze heerlijke drankjes die de perfecte balans vinden tussen verfijning en plezier. Geef je drankjes een nieuwe dimensie en creëer onvergetelijke momenten met de betoverende mocktails van Fleur de Café. Proef de passie, zonder de kater.
Lees meer
09.05.2023

Iced drinks maken met de thee van Fleur de Café!

Ontdek de veelzijdigheid van het maken van ijsthee! Er zijn talloze manieren om deze verfrissende drank te bereiden en in ons blog leggen we alle recepten uit. Of je nu een fan bent van klassieke ijsthee of liever experimenteert met fruitige smaken, er is voor ieder wat wils. Laat je inspireren en geniet van de zomerse vibes!
Lees meer
28.03.2023

IJsthee serveren in de horeca

Tijdens die warme zomerdagen is verse ijsthee gemaakt van echte losse thee heerlijk verfrissend. Fleur de Café ontwikkelde drie theeën om zelf ijsthee te maken. Deze theesoorten hebben een fantastische zomerse smaak en bevatten 100% natuurlijke ingrediënten. De smaak is fris en vol en met 90% minder suiker dan reguliere icetea.
Lees meer
27.02.2023

De lekkerste theesmaken voor het voorjaar

Thee kan eigenlijk in elk seizoen gedronken worden. Toch zijn er bepaalde losse theesoorten die lekkerder smaken op een mooie lente avond of een zonnige dag. Een heerlijk zoete ijsthee met veel ijsblokjes of gewoon een heerlijk kopje verfrissende Sencha Lemon.
Lees meer
23.08.2022

Hoe maak je ijsthee?

Lekker afkoelen tijdens de warme zomerdagen is met verse ijs thee gemaakt van echte losse thee heerlijk verfrissend. Zelf ijsthee maken is heel makkelijk en heerlijk om te drinken.
Lees meer
02.05.2022

Verse ijsthee maken van losse thee voor particulieren

Niks heerlijker dan op een warme zomerdag met je voeten in een badje en in je hand een glas ijskoude ijsthee. En dan niet uit een blikje, maar een ijsthee gemaakt van echte losse thee. Want thee is naast water de beste dorstlesser die er is.  Bovendien bevat deze vers gemaakte ijsthee geen kunstmatige toevoegingen en ongeveer 90 % minder suiker. Lekker en verstandig dus om jezelf te verwennen met verse ijsthee.
Lees meer
30.04.2022

Koude koffie: IJskoffie, Cold brew of Dutch coffee

Ben jij een koffieliefhebber die ook op warme zomerdagen niet zonder zijn koffie kan? Ontdek dan nu hoe je thuis of in je horeca de perfecte koude koffie maakt met behulp van de ijskoffie, cold brew en Dutch coffee zetmethodes. Lees snel verder voor de ultieme verfrissing op warme zomerdagen!
Lees meer