Zonnepanelen

Zonnepanelen bij Fleur de Café! Het bedrijf Solard BV heeft 252 zonnepanelen geplaatst op de oost-west ligging. Door panelen in een oost-west-opstelling neer te zetten, kunnen twee rijen recht tegen elkaar aan gezet worden zonder dat er schaduw ontstaat. Hierdoor kunnen er op hetzelfde dak veel meer zonnepanelen komen.

Waarom zonnepanelen? Met zonnepanelen heb je een groene energiebron, zo produceer je je eigen duurzame energie en draag je bij aan een duurzame wereld. De zon geeft energie in de vorm van warmte en licht; zonnepanelen zetten dit licht om naar elektriciteit.

Foto nieuw scherm

Bent u benieuwd hoeveel duurzame stroom de zonnepanelen bij Fleur de Café opwekken? Ook laat de website zien hoeveel CO2 uitstoot wij al vermeden hebben en aan hoeveel geplante bomen dat staat. Lees meer hierover

Op weg naar CO2 neutraal

Fleur de Cafe is met hun hypermoderne koffiebrander de Loring S70 al ongeveer 80% duurzamer met energie dan de gemiddelde koffiebrander. Daar zijn nu 252 zonnepanelen aan toegevoegd, waarmee we nu ongeveer 90 % energie en uitstoot reduceren! 

Onlangs is de eerste Elektrische auto aangeschaft. In de komende jaren zullen alle brandstof auto’s bij Fleur de Café worden vervangen door elektrische auto’s. 

Met als uiteindelijke doel een CO2 neutrale koffiebranderij. Maar nu dus al een van de meest milieuvriendelijkste koffiebranders van Nederland!

Bedrijfsauto Fleur de Café

Onlangs hebben wij een nieuwe bedrijfsauto aangeschaft. Een bijzondere Tesla met het logo van Fleur de Café. De Tesla is volledig elektrisch en om de Tesla op te laden is een laadpaal nodig. 

Het bedrijf Solard heeft ook 2 laadpalen geplaatst, vanaf heden kunnen er 4 elektrische auto's laden aan onze laadpalen. Zeker zijn van optimale duurzaamheid, dat is het laden van een elektrisch voertuig aan een laadpaal. Het laden aan een laadpaal gaat middels groene energie, wat opgewekt wordt door de nieuwe zonnepanelen.  

 

    

Andere bloggen over duurzaamheid

12.06.2023

Biologische thee en koffie

Waarom zou je biologische thee en koffie kopen en drinken? Wat heb je nodig om biologische producten te mogen verkopen? En wat is het verschil tussen biologisch en fair trade? Het belangrijkste om te weten is dat biologische thee en koffie op milieuvriendelijke manieren worden verbouwd.
Lees meer
30.05.2023

Geniet jij al van eerlijke en duurzame koffie van Fleur de Café?

Ontdek hoe jouw keuze voor duurzame koffie bij Fleur de Café bijdraagt aan een betere toekomst! Wereldwijd is koffie de meest geliefde warme drank, maar er is nog steeds armoede onder koffieboeren en klimaatverandering treft hen zwaar. Bij Fleur de Café zetten we ons in voor een groenere toekomst met zonne-energie en bieden we direct trade koffie aan. Ontdek onze toewijding aan duurzaamheid en eerlijke handel en lever ook jouw positieve bijdrage aan een schonere wereld.
Lees meer
22.03.2023

Deventer Koffie, fair trade koffiebonen uit Oeganda

Regelmatig wordt Fleur de Café benadert met de vraag of we mee willen werken aan een goed doel, een benefietactie of ander fair trade initiatief. Zoals Deventer Koffie, een project waar we trots op zijn om aan mee te werken.
Lees meer
20.05.2022

Duurzaamheid bij Fleur de Café

Fleur de Café heeft 252 zonnepanelen op het dak laten plaatsen. Fleur de Café is voortdurend bezig met het verduurzamen.
Lees meer
13.04.2020

Biologische koffiebonen blijken écht biologisch

Fleur de Café is al meer dan tien jaar bezig met koffie en heeft door een student een interessant onderzoek laten uitvoeren.
Lees meer
08.02.2019

Hergebruik van koffievliezen, jute koffiezakken en dozen

Ook wij dragen graag ons steentje bij aan de circulaire economie. Wij hebben een aantal reststoffen waarvoor we een bijzondere hergebruik functie hebben gevonden: onze jute koffiezakken, koffievliezen en kartonnen dozen. Deze reststoffen verwerken wij graag op maatschappelijk verantwoorde manier.
Lees meer
07.12.2017

Deventer Koffie na 1 jaar groot succes

Een jaar na de lancering van Deventer Koffie kan koffiebranderij Fleur de Café een bedrag van 10.000 euro overhandigen aan initiatiefnemer Ruud Boon. Daarmee is de verkoop van Deventer Koffie een jaar na de introductie een groot succes te noemen.
Lees meer