Ongebrande koffiebonen - Arabica

Ben je op zoek naar ongebrande Arabica koffiebonen? Dan zijn groene koffiebonen van Fleur de Café een aanbeveling. Onze koffiebonen zijn te verdelen in robusta en arabicabonen. De koffie is afkomstig van twee verschillende soorten koffieplanten, namelijk de Coffea Arabica en de Coffea Robusta. Deze soorten zijn beide oorspronkelijk afkomstig uit Ethiopië. En Ethopië is het land van de koffie. Arabica koffie is momenteel de meest gedronken koffie van de wereld. De huidige koffiemarkt bestaat voor zo’n 70 procent uit Arabica koffie en 30 procent uit Robusta koffie.

Filter je resultaten
Er zijn 23 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Colombia Supremo 1 kg ongebrand

Brasil Yellow Bourbon 1 kg ongebrand

Mexico decaf 1 kg ongebrand

Guatemala Antigua Pastoral 1 kg ongebrand

Brasil Cerrado 1 kg ongebrand

Brasil Santos 1 kg ongebrand

Brasil Arabica Mountain Water Decaf 1 kg ongebrand

Costa Rica Tarrazu 1 kg ongebrand

Peru washed Arabica 1 kg ongebrand

Ethiopië Sidamo gr. 2 washed 1 kg ongebrand

Honduras arabica SHG 1 kg ongebrand

India Monsooned Malabar Arabica 1 kg ongebrand

Indonesia Sulawesi Kalossi 1 kg ongebrand

Ethiopië Yirgacheffe 1 kg ongebrand

wfo1 Direct trade

Uganda Arabica Bugisu AA 1 kg ongebrand

Guatemala Arabica SHB 1 kg ongebrand

Kenya AA plus 1 kg ongebrand

wfo1 Bio

Colombia Excelso Bio 1 kg ongebrand

wfo1 Bio

Mexico Bio 1 kg ongebrand

Honduras Finca El Misterio ongebrand 1 kg

Ethiopie Djimmah Gr.5 1 kg ongebrand

Colombia Narino Galeras Volcanic 1 kg ongebrand

wfo1 Bio

Ethiopie Sidamo gr 2 arabica Bio 1 kg ongebrand

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
Arabica hooggelegen koffiegebied

Koffie van grote hoogte: Arabica koffie

De Arabica plant groeit op extreem grote hoogte, gemiddeld zo’n 1500 meter, de plant is daarom ook terug te vinden in berggebieden. En de Arabica plant groeit optimaal met een temperatuur tussen 18 en 21 graden, daarbij heeft de koffiebes een korte periode van droogte nodig om de bloem te ontwikkelen. De arabica koffieboon is door deze klimaateisen wel gevoeliger voor ziektes, een koffieplant maakt cafeïne aan om zichzelf te beschermen tegen parasieten en ziekten. Omdat de arabica planten op extreem grote hoogte groeien, worden deze planten minder blootgesteld aan dieren en ziekten. Hierdoor bevatten de Arabica bonen minder cafeïne dan de Robusta bonen, de Arabicaboon is daardoor zachter en voller van smaak.

Verschillen tussen Arabica en Robusta koffiebonen

Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen groene arabica en robusta bonen? We kunnen er zeker een paar noemen.

  • Prijs: Arabica koffie is duurder dan robusta. Om de prijs van een gebrande koffiemelange te drukken kan een deel robusta toegevoegd worden aan een melange.
  • Cafeïne: Een robusta koffieboon bevat veel meer cafeïne dan een arabica koffieboon. Cafeïne is een natuurlijke bescherming tegen parasieten en ziektes. De robustaplant beschermt zich noodzakelijkerwijs beter door middel van de cafeïne.
  • Smaak: Arabica bonen zijn verkrijgbaar in een breed smaakpallet van zoet zacht tot kruidig en sterk, maar ook smaken als chocolade en fruit komen voor. Terwijl de robusta in minder  verfijnde smaak te omschrijven is, maar vaak wel zorgt voor een volle, stevige body bij een melange.
  • Groei: De arabica plant groeit op grote hoogte van ongeveer 1000-2000 meter. De robusta daarentegen groeit tot 1000 meter hoogte.
  • Kwaliteit: Hoewel de populariteit van Arabica koffie enorm is, wil dat niet zeggen dat alle arabica koffie van dezelfde hoge kwaliteit is. Specialty koffie uitgezonderd. Het kan zelfs zijn dat hoge kwaliteit robusta bonen in alle opzichten beter scoren dan lage kwaliteit arabica bonen. Toch is het zo dat robusta het beste tot zijn recht komt in een koffiemelange met arabica bonen. Robusta zorgt voor een goede creme laag en een stevige body.