Ongebrande koffiebonen - Vietnam

Vietnam is tegenwoordig een belangrijke producent van ongebrande koffiebonen en heeft een reputatie opgebouwd voor de productie van hoogwaardige arabica en robusta koffiebonen. Vietnam is momenteel de op een na grootste producent van koffie ter wereld en de productie van koffie is een belangrijk onderdeel van de economie van het land. De meeste koffieplantages bevinden zich in de centrale en zuidelijke delen van Vietnam, waar de omstandigheden ideaal zijn voor de teelt van koffie. Wat betreft de smaak van ongebrande koffie uit Vietnam, hangt dit af van het type koffieboon dat wordt geteeld. Robusta koffie, die bekend staat om zijn krachtige smaak, wordt vaak verbouwd in Vietnam en heeft een hoger cafeïnegehalte dan arabica koffie.

 

Filter je resultaten
Er zijn 1 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Vietnam gr.1 robusta washed 1 kg ongebrand

background Layer 1
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
phone Created with Sketch.
Voor persoonlijk advies staan wij voor je klaar. Tel: 0570-677722
De vlag van Vietnam

Koffie uit Vietnam

Vietnam is een belangrijke producent van ongebrande robusta koffiebonen en heeft een reputatie opgebouwd voor de productie van hoogwaardige bonen. Robusta koffiebonen uit Vietnam hebben over het algemeen een sterke, krachtige smaak met een hoog cafeïnegehalte. Ze zijn bekend om hun volle body, chocoladeachtige smaak en lage zuurgraad. Dit maakt ze een populaire keuze voor commerciële koffieproducten zoals instantkoffie en espresso.

Vietnam is momenteel een grote producent van koffie en de productie hiervan is een belangrijk onderdeel van de economie van het land. Robusta koffie wordt voornamelijk verbouwd in de Centrale Hooglanden en zuidelijke provincies van Vietnam, waar de omstandigheden ideaal zijn voor de teelt van robusta koffieplanten.

In Vietnam wordt de koffie meestal op kleine plantages geteeld en met de hand geoogst. De oogsttijd voor koffiebonen in Vietnam is tussen oktober en januari, afhankelijk van de regio. Na de oogst worden de koffiebessen verwerkt en de bonen gedroogd voordat ze worden verkocht als ongebrande koffiebonen.

Vietnamese robusta koffie heeft de afgelopen jaren veel interesse gekregen vanwege de consistentie en kwaliteit van de bonen. Het land heeft geïnvesteerd in moderne verwerkings- en sorteertechnologieën, en de koffieproducenten hebben zich gericht op het produceren van bonen van hoge kwaliteit. Hierdoor is de vraag naar ongebrande robusta koffiebonen uit Vietnam toegenomen op de internationale markt.

De koffieplant in Vietnam

De koffieplant (Coffea) is een belangrijk gewas in Vietnam en wordt verbouwd in verschillende delen van het land. De koffieplant groeit het beste in gebieden met een gematigd klimaat, een goede bodem en voldoende neerslag.

In Vietnam wordt voornamelijk twee soorten koffie verbouwd: arabica en robusta. Robusta koffie wordt het meest verbouwd en groeit goed in de hoge plateaus van Centraal-Hooglanden en de zuidelijke provincies. Het heeft een hoger cafeïnegehalte en een krachtige, volle smaak. Arabica koffie, die een lager cafeïnegehalte heeft en bekend staat om zijn zoete en fruitige smaak, wordt voornamelijk verbouwd in de bergen van de noordelijke provincies.

De koffieplant groeit het best op hoogtes tussen de 800 en 1600 meter boven zeeniveau en heeft veel zonlicht en regen nodig. In Vietnam wordt de koffie meestal op kleine plantages geteeld en met de hand geoogst. De oogsttijd voor koffiebonen in Vietnam is tussen oktober en januari, afhankelijk van de regio.

Vietnam is momenteel de op een na grootste producent van koffie ter wereld en de productie van koffie is een belangrijk onderdeel van de economie van het land. De toewijding van de koffieproducenten om de best mogelijke bonen te produceren heeft geleid tot een groeiende vraag naar Vietnamese koffie op de internationale markt.