Waarom is goed tampen belangrijk?
Hoewel het vaak onderschat wordt, is goed tampen wel degelijk van belang voor de smaak van de koffie. Doorhet gelijkmatig tampen van de gemalen koffie wordt de druk op het maalsel gelijkmatig opgebouwd. De lossemaling verandert daarbij in een dikke koek. Het water zal daardoor door de gehele koek gedrukt worden engelijkmatig extraheren. Wordt het maalsel scheef aangedrukt dan zal het water de weg van de minste weerstandzoeken en dus overwegend door het dunnere gedeelte van de koek dringen. De koffie zal daardoor niet geheelextraheren en minder vol en smaakvol zijn.
Specificaties
| Artikelnummer | KP035 |
| Barista tools | Tamper |
Voor 12 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden, mits op voorraad.
Eigen koffiebranderij en theemixerij. Kwaliteit is verslavend!
Voor persoonlijk advies staan wij voor u klaar. Tel: 0570-677722
Aanbevolen voor jou
De lekkerste koffie drink je bij Fleur de Café
Onze laatste koffietips en inspiratie



