Koffiemachines - Animo

Bent u op zoek naar de juiste koffiemachines voor in uw bedrijf of op kantoor? Een professionele koffiemachine is per uitsteekt geschikt, met een Animo koffiemachine koopt u een Nederlands kwaliteitsproduct.

Filter je resultaten
Er zijn 9 resultaten gevonden
Filters weergeven
Sorteer op

Animo Optibean 3 Touch

Animo Optibean 2 Touch

Animo Optibean 2 XLTouch

Animo Optibean 4 Touch

Animo Optibean 4 XLTouch

Animo Optibean 2 NG

Animo Optibean 2 XL NG

Animo Optibean 3 NG

Animo Optibean 3 XL NG

Eigen technische dienst
Training
background Layer 1
Zonder koffiecontract
De perfect koffiemachine voor je kantoor: OptiMe

De perfect koffiemachine voor je kantoor: een Animo OptiMe

Animo koffiemachines zijn professionele koffieautomaten voor elke locatie, Animo staat nationaal en internationaal bekend om haar hoogwaardige koffiezetautomaten. Een Animo koffiemachine is de perfecte machine voor iedereen die goede koffie wil schenken, het merk is geliefd vanwege de gemakkelijke bediening. De Animo koffieautomaten zijn uiterst gebruiksvriendelijk, zijn makkelijk te onderhouden en gaan lang mee. Al bijna 75 jaar zorgt Animo elke keer weer voor de lekkerste koffie. Kies je voor een Animo koffiemachine dan heb je de basis voor goede koffie.

Wij leveren diverse modellen van Animo, waaronder: Animo OptiMe, Animo OptiBean en Animo Optivend.

De geschiedenis van Animo

Animo ging in 1950 van start in Amersfoort. Het bedrijf groeide in snel tempo, zodat al spoedig een tweede vestiging in Assen werd geopend. In 1996 werd de vestiging in Assen het hoofdkantoor. Daarnaast heeft Animo verkoopkantoren met een magazijn in België, Duitsland en Frankrijk. Ze leveren op dit moment aan meer dan 70 landen. 

Verschillende smaken koffiebonen voor uw professionele Animo koffiemachine

Smaken verschillen enorm en daarom hebben wij diverse soorten koffiebonen in ons assortiment. Bent u op zoek naar krachtig en donker gebrande espressobonen? Dan raden wij u de Noir Desir of Style Italien bonen aan. Deze donker gebrande bonen zorgen voor een volle koffiesmaak. Houdt u het liever bij een milde koffie? Dan zijn de AOC, Panama Boquete of Guatemala Antigua onze aanraders.

Meer weten over een Animo koffiemachine of over de koffie van Fleur de Café?

Bent u benieuwd of Fleur de Café iets voor u kan betekenen? Of wilt u meer informatie over een van de koffiemachines van Animo? Onze koffieadviseur vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Een Animo koffiemachine kopen? klik hier.

 

Fleur de Café koffiebonen voor uw Animo koffiemachine

Fleur de Café Espresso Grand Cru 1 kg

Fleur de Café AOC 1 kg

wfo1 Meest populair

Espresso Classic 1 kg

wfo1 Meest populair

Colombia Supremo 1 kg

Hoe zet je de lekkerste koffie?

De beste koffie maak je met een espressobereiding vinden wij.

Een espresso is een klein kopje koffie ongeveer 30ml, gemaakt van zeer fijn gemalen koffiebonen waar met hoge druk water door geperst wordt. De koffiemolens zijn hier geschikt voor.

Het woord espresso houdt in dat de manier van de koffie bereiden niet snel maar vers gebeurt. Bij het bereiden van een koffie op de espresso manier komen de intense smaken van de koffiebonen vrij doordat de bonen zeer kort voor bereiding gemalen worden. De smaak van koffie met een espresso bereiding is daardoor vele malen intensiever dan van filterkoffie.

In Italië is een ‘Caffè’, een espresso. Daarnaast kennen wij Nederlanders de Lungo of Americano als een normale koffie. Een Animo espressomachine maakt bij een Lungo eigenlijk een lange espresso, met dezelfde hoeveelheid koffie maar met twee keer zoveel water. Een Americano daarentegen is een espresso waar een gelijk deel heet water aan toegevoegd wordt. Daarnaast kunnen met een espresso ook melkvarianten gemaakt worden zoals cappuccino en latte Machiatto.

Vier criteria voor de perfecte kop espresso

  1. De koffiebonen zijn de grondstof van de espresso en daarom alleen al een belangrijk criterium voor deze koffiebereiding.  Het is van belang dat de koffiebonen vers zijn. Een typisch Italiaanse verhouding tussen Arabica en Robusta bonen in de melange ligt tussen 50/50 en 80/20. De hoeveelheid Robusta bonen in de melange heeft invloed op de vorming van een crème laag.
  1. De koffiemolen neemt een hele belangrijke plek in bij de bereiding van espresso. De koffiemolen is zelfs belangrijker dan de koffiemachine. De koffiemolen maalt de koffiebonen fijn tot een espressomaling. De maalgraad, dus hoe fijn of grof de bonen gemaald worden, is de doorslaggevende factor voor een perfecte espresso. Bij een fijne maalgraad krijg je kleinere koffiedeeltjes waarbij de bestanddelen van de koffie beter vrijkomen. Bij een té fijne maling blijft de koffiedrab erg nat. Omdat het water niet goed door de koffiemaling heen heeft kunnen komen.
  1. De koffiemachine is de plek waar het gebeurt. Een goede espressomachine, zoals de Animo koffiemachine, moet water op de juiste temperatuur door de maling heen persen. Daarbij is een druk van minimaal 9 bar nodig om water van ongeveer 92-95° C in ongeveer 24 seconden door de maling heen te drukken. Stelregel is dat hoe donkerder de koffiebonen zijn gebrand, des te warmer de machine mag staan.
  1. De Barista is inmiddels ook in Nederland een gewaardeerd beroep. Het vierde criterium voor een goede espresso hangt namelijk af van degene die de drie bovenstaande factoren gebruikt. Kennis van de technische werking van de espressomachine en koffiemolen is hiervoor nodig. Het schoonhouden en onderhouden van de koffiemachine is ook van essentieel belang en een belangrijke taak van de Barista. De Barista moet de processen van het koffiezetten doorgronden en waar nodig kunnen bijstellen. Dit doen ze bijvoorbeeld door te spelen met de maalgraad en het verdelen met het tampen van de maling. Hierna doet de espressomachine zijn werk en kunt u genieten van de lekkerste koffie.